Obvestilo svojcem

Spoštovani svojci!

Epidemiološka situacija v Sloveniji se slabša, ravno tako se povečuje število okuženih v lokalni skupnosti, zato smo se v domu odločili zaostriti ukrepe s katerimi že sicer poskušamo omejiti tveganje za vnos okužbe med naše stanovalce.
Od 5.10.2020 veljajo naslednja navodila:
- Izhodi stanovalcev iz doma so do nadaljnjega onemogočeni; (razen naročenih specialističnih pregledov)
- Obiski bodo potekali ob predhodni najavi pri socialni delavki, na telefonski številki 051 219 237, med 13:00 in 15:00 uro;
- Posamezen stanovalec ima lahko 2 obiska tedensko, obišče ga lahko ena zdrava oseba (izjemoma dve osebi, če prihajata iz istega gospodinjstva);
- Obiski otrok in mladostnikov niso dovoljeni;
- Obiski bodo potekali le na območju doma, na klopcah pred bifejem, v parku ali v avli doma (ob slabem vremenu) ter v sobah stanovalcev, ki ne posedajo na invalidski voziček;
- Ob obisku stanovalca ne bo več možno odpeljati na sprehod, na kavico…tudi drugi izhodi v domače okolje ne bodo možni;
- Ob obisku se je potrebno držati vseh dogovorjenih pravil: obiskovalci imajo med obiskom nameščeno kirurško masko, razkužijo si stopala in roke ob vstopu v dom, držijo razdaljo, ne hodijo brez spremstva po prostorih doma;
- Priboljške, potrebščine za stanovalce lahko prinesete ob obisku, receptor ali javni delavec bo poskrbel za razkuževanje;
- Trajanje obiska je omejeno na 30 – 40 minut;
Zaostreni ukrepi bodo veljali do umiritve situacije, o čemer vas bomo obvestili. Zdravje naših stanovalcev nam je pomembno zato upamo, da boste ukrepe sprejeli z razumevanjem, s skupnimi močmi in spoštovanjem dogovorjenih pravil lahko zmanjšamo tveganje za vnos okužbe v naš dom.
Ekipa DSO Izlake

 

Beri naprej ...

ZAHVALA

ZAHVALA

Znano je, da Slovenci, kljub pregovorni nevoščljivosti, v težkih trenutkih stopimo skupaj, začutimo stisko ranljivih skupin prebivalcev in skušamo po svojih najboljših močeh pomagati. Tudi v času epidemije nalezljive bolezni COVID-19 smo v našem domu občutili to skrb in razumevanje.

Na tem mestu bi se radi zahvalili vsem, ki ste nam na kakršenkoli način pomagali in nam še pomagate, da lažje zagotavljamo varnost in zdravje našim stanovalcem in zaposlenim. V prvi vrsti je to Občina Zagorje ob Savi z županom gospodom Matjažem Švaganom in njegovo ekipo, ki nam že od vsega začetka z razumevanjem in s pomočjo stoji ob strani, zelo dobro pa sodelujemo tudi z Zdravstvenim domom Zagorje ter s predstavniki civilne zaščite in gasilci.

Za materialno in finančno pomoč se zahvaljujemo še naslednjim delovnim organizacijam in posameznikom:
• DEWESoft d.o.o.,
• Lek farmacevtska družba d.d. Ljubljana,
• Odvetniška družba Čeferin,
• Lekarna Pušnik d.o.o. Trbovlje,
• Tjaša Potparić,
• Steklarna Hrastnik,
• Društvo elektronikov Slovenije,
• Kimi d.o.o., Proizvodno Trgovsko Podjetje,
• Vrtec Zagorje,
• Komunala Zagorje.

Nenazadnje pa se zahvaljujemo tudi župniku Župnije Izlake in Čemšenik, gospodu Janezu Mihelčiču za razumevanje in takojšnjo podporo ter pomoč pri vzpostavitvi in organizaciji prostorov za morebitne okužene stanovalce našega doma.

V imenu stanovalcev in zaposlenih našega doma se vsem iskreno in globoko zahvaljujemo.
Ostanimo zdravi!
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBISKI V DOMU

Spoštovani svojci!
Ker se epidemiološka situacija v Zasavju umirja, bomo v ponedeljek, 10.8.2020 zopet omogočili obiske pri naših stanovalcih. Obiski bodo potekali po že dogovorjenih pravilih:
• Za obisk pri stanovalcu se je potrebno naročiti na telefonski številki  051 219 237, od ponedeljka do petka, od 13:00 do 15:00 ure.
• Na obisk bomo sprejeli eno zdravo osebo na stanovalca, v določenih terminih.
• Če ste bili pred kratkim na dopustu v tujini, odložite obisk pri stanovalcu vsaj za en teden po prihodu iz tujine.
• Obiski se izvajajo v domskem parku, pred vhodom v dom, na sprehodu okrog doma in samo izjemoma v dnevnem centru (v primeru dežja).
• Ob prihodu v dom je potrebno razkužiti stopala in roke, nošnja kirurške zaščitne maske je obvezna ves čas obiska.
• Ob obisku je potrebno še vedno vzdrževati razdaljo, ob morebitnih dotikih si tako obiskovalec, kot tudi stanovalec razkužita roke.
• Spremljali bomo tudi zdravstveno stanje obiskovalcev (telesna temperatura, morebitni znaki okužbe…).
• Obiskovalci se brez spremstva osebja ne smejo prosto gibati po domu.
• Ob obisku lahko stanovalcem prinesete priboljške in potrebščine, ki jih bodo zaposleni pred predajo stanovalcem razkužili.
• Stanovalce lahko za kratek čas tudi odpeljete na sprehod, kavo, po opravkih… Tudi za te izhode je potrebna prejšnja najava.
Celodnevnih izhodov in izhodov  preko vikenda v domače okolje,  še ne bomo omogočili.
Ker bodo v domu zopet dovoljeni obiski, video klicev ter sprejemanja in delitve paketov ne bomo več izvajali.
S skupnimi močmi, spoštovanjem pravil in odgovornim ravnanjem bomo zmanjšali tveganje za vnos okužbe v dom. Hvala, spoštovani svojci, ker nas pri tem podpirate in razumete.
Ostanimo zdravi!

Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

Video klici in paketi

Spoštovani svojci!

Z današnjim dnem obiski svojcev v našem domu niso več mogoči, ravno tako prosti izhodi stanovalcev, zato bomo od ponedeljka 27.7.2020 ponovno omogočili povezavo z našimi stanovalci s pomočjo video klicev.
Video klice bomo izvajali preko aplikacij Messenger in Viber. Za klic se naročite na telefonski številki 051 668 892 pri socialni delavki Urški.
Ravno tako bomo zopet sprejemali pakete za stanovalce in sicer ob ponedeljkih (pakete delimo v petek) in ob četrtkih (pakete delimo v ponedeljek). Ker bodo paketi v 72 urni karanteni, prosimo, da stanovalcem ne pošiljate sveže hrane in sadja. Pakete označite z imenom stanovalca in jih odložite na pripravljen voziček pri glavnem vhodu v dom.

Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

Obvestilo o prepovedi obiskov

Spoštovani svojci!

Zaradi neugodne epidemiološke situacije v Zasavju, naraščanja števila okužb v Hrastniku, pa tudi primerov v Trbovljah in Zagorju, smo se odločili uvesti bolj restriktivne ukrepe, seveda z namenom zaščite naših stanovalcev.
Od srede, 22.7.2020 obiski svojcev v našem domu ne bodo več mogoči, prav tako naši stanovalci ne bodo imeli več prostih izhodov iz doma.
Ukrepe bomo sprostili z umiritvijo situacije, o čemer vas bomo seveda obvestili.
Verjamemo, da našo skrb razumete in da se strinjate, da je zdravje in varnost naših stanovalcev, vaših najbližjih na prvem mestu.
Ostanimo zdravi!

Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

Obvestilo svojcem

Spoštovani svojci!
V domu na Izlakah še vedno skrbno spremljamo epidemiološko sliko v lokalnem okolju in smo v stikih z dežurno epidemiološko službo, ki nam popolnega zaprtja doma še ne priporoča. Z vašimi obiski v domu tako nadaljujemo, seveda še vedno po predhodnem naročilu in ob spoštovanju dogovorjenih varovalnih ukrepov.
Za obiske se svojci naročate na telefonski številki  051 219 237 od ponedeljka do petka, med 13:00 in 15:00 uro.
Prav tako ponovno opozarjamo svojce, da se ob obisku v domu držijo dogovorjenih pravil:
• na obisk lahko pride ena zdrava oseba,
• ob prihodu je obvezno razkuževanje rok in stopal,
• med obiskom je obvezno nošenje kirurške maske,
• obiske, če vreme dopušča (če ne dežuje) izvajamo zunaj (park, sprehod okoli doma, pred vhodom v dom…),
• svetujemo fizično distanco, ob morebitnih dotikih je potrebno obvezno razkuževanje rok,
• prosto gibanje svojcev po domu ni dovoljeno.

Smo se pa odločili, da daljših izhodov stanovalcev, kot so celodnevni odhodi v domače okolje ali odhodi domov preko vikenda, do nadaljnjega ne omogočimo, saj pri takšnih izhodih prihaja do večjega števila stikov, ki jih ne moremo zadovoljivo spremljati in nadzorovati. Izhodi v domače okolje bodo omejeni od 20.7.2020, do preklica.

Ob morebitnem slabšanju lokalne epidemiološke slike, se bomo tudi v našem domu odločili za bolj restriktivne ukrepe, o čemer pa vas bomo seveda obvestili.
S skupnimi močmi, spoštovanjem pravil in odgovornim ravnanjem bomo zmanjšali tveganje za vnos okužbe v dom. Hvala, spoštovani svojci, ker nas pri tem podpirate in razumete.

Ostanimo zdravi!
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

Obvestilo svojcem

Spoštovani svojci!

Kljub naraščanju števila okužb v Sloveniji, lokalna epidemiološka slika ostaja nespremenjena, v Zagorju ob Savi še nismo zabeležili okužbe, zato se v domu še nismo odločili za bolj restriktivne ukrepe.
Za obiske pri stanovalcih se je potrebno naročiti in sicer med 13:00 in 15:00 uro na telefonski številki 051 219 237.

Omejili smo število obiskovalcev, zato svojce prosimo za razumevanje.
Prosimo, da obiskovalci, ki prihajajo iz dopustovanja v tujini (Hrvaška…),  svoj obisk pri stanovalcu odložijo vsaj za teden dni.
Ravno tako ponovno opozarjamo svojce, da ob prihodu na obisk spoštujejo dogovorjene ukrepe, saj bomo lahko le tako zmanjšali tveganje za vnos okužbe v dom. Poudarjamo, da je potrebno pred vstopom v dom razkužiti stopala in roke. Ves čas obiska je obvezno nošenje kirurške maske  in ohranjanje distance, ob dotikih pa razkuževanje rok obiskovalca in stanovalca.
Le z odgovornim ravnanjem vseh, stanovalcev, svojcev in zaposlenih nam bo uspelo preprečiti vnos virusa v dom.
Ostanimo zdravi!
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

Obvestilo svojcem

Spoštovani svojci!
Kljub temu, da se ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe v Sloveniji počasi rahljajo, pa v domovih za starejše še veljajo pravila, s katerimi poskušamo zmanjševati tveganje za vnos okužbe v dom, saj so naši stanovalci ranljivi in bi jih morebitna okužba zelo prizadela.
Obveščamo vas o naslednjih novostih pri ukrepih, ki stopijo v veljavo 8.6.2020:
Obiski pri stanovalcih bodo še naprej potekali samo po predhodni najavi (pokličete socialno delavko Urško, 051 668 892 ali 03 56 74 104) in ob določenih terminih. Omogočili bomo več obiskovalcev na posamezen termin, tako bo načrtovanje obiskov za vas lažje, obiski pa bodo mogoči tudi  ob sobotah v dopoldanskem času. Prosimo obiskovalce, da se držijo navodil, s katerimi jih bo seznanilo osebje (nošenje maske, razkuževanje rok, varnostna razdalja, …)
Ker bodo obiski sedaj mogoči pogosteje, vas obveščamo da video klicev ne bomo več izvajali.
Če si zaželite druženja s stanovalcem izven domskih prostorov, se ravno tako najavite  pri socialni delavki, dogovorili bomo tudi termin vračanja stanovalca v dom.
Stanovalci lahko dom zapustijo tudi za več dni. Tudi za  bivanje izven doma se je potrebno predhodno najaviti. Svojce bomo opremili  z obrazcem za spremljanje zdravstvenega stanja, ki ga boste izpolnjevali tekom bivanja v domačem okolju.
Pakete s pripomočki in priboljški za stanovalce lahko sedaj prinesete s seboj na obisk, kjer bomo poskrbeli za razkuževanje embalaže v katero so prehranski izdelki zapakirani. Prosimo ne prinašajte sveže hrane, ki se hitro pokvari .
S trudom in odgovornostjo zaposlenih v domu nam je uspelo v času epidemije preprečiti vnos okužbe v dom. S skupnimi močmi in spoštovanjem pravil ter odgovornim odnosom si želimo, da nam vsem skupaj uspeva še naprej.
Hvala za razumevanje.
EKIPA DSO IZLAKE

 

Beri naprej ...

Obiski v domu

Spoštovani svojci!

V skladu z usmeritvami Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bomo tudi v našem domu omogočili obiske. Obiski bodo potekali v določenih terminih, v skladu z urnikom, ki smo ga pripravili in samo ob predhodni najavi.
Z obiski bomo začeli v četrtek, 7.5.2020.
Za obisk se lahko dogovorite s socialno delavko Urško tako, da pokličite na telefonsko številko 03 56 74 104 ali 051 668 892. Socialna delavka vam bo dodelila termin v katerem bo možen obisk.
Obiske bomo, če bo vreme dopuščalo izvedli zunaj, (v primeru slabega vremena v dnevnem centru). Obiski bodo potekali po strogem protokolu:
- stanovalca lahko obišče samo en obiskovalec;
- obvezna bo maska, razkuževanje, merjenje telesne temperature;
- s stanovalci telesni stik (objem, poljub...) ne bo dovoljen;
- obiskovalci boste ob prihodu podpisali izjavo, da ste zdravi in da niste bili v stiku z okuženim;
- obisk bo trajal 20 minut;
- na obisk ne nosite paketov in priboljškov (za prinos paketov sta še vedno v veljavi ponedeljek in petek);

Obiski pri stanovalcih, ki ne posedajo na invalidski voziček in so vezani na sobo, bo možen šele po 18.5.2020.

Vhod za obiskovalce je predviden na vhodu pri bifeju (iz strani Lekarne).

Prosimo vse svojce za potrpežljivost in razumevanje, saj vseh obiskov ne bomo mogli izvesti naenkrat, ker bo število obiskovalcev in terminov za obiske omejeno, zaradi zagotavljanja varnosti naših stanovalcev.

Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBISKI V DOMU

OBISKI V DOMU
Spoštovani svojci!

Tudi mi smo z veseljem pričakali vest, da bodo v kmalu spet možni obiski v domovih za starejše. Vendar vas prosimo še za malo potrpežljivosti in razumevanja. Organizacija obiskov v skladu s smernicami, ki nam jih bodo pripravile pristojne službe bo mogoča šele po praznikih, saj uradnih obvestil in navodil še nismo prejeli. Uspelo nam je preprečiti okužbo z virusom in želimo si, da bi tudi obiski potekali tako, da bi bilo možnosti za prenos okužbe čim manj, to pa zahteva pripravo posebnega protokola.

DOM OSTAJA ZA OBISKOVALCE ZAPRT DO NADALJNJEGA, O DNEVU, KO BOMO SPET ODPRTI ZA OBISKE, O NAČINU IN TERMINIH OBISKOV PA VAS BOMO OBVESTILI V NASLEDNJEM TEDNU.

Hvala za razumevanje in potrpežljivost, verjamemo, da je cilj in želja vseh nas, da ostanejo naši stanovalci zdravi!

Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...