Spoštovani svojci in obiskovalci naših stanovalcev!

Prepričani smo, da spremljate trenutno epidemiološko situacijo v Sloveniji in da veste, da se število okužb vztrajno zvišuje. Tudi nas širjenje okužb skrbi, prav tako pa pristojne službe osvežujejo priporočila domovom kako ravnati, da bi ostali varni in zdravi. Med drugim smo prejeli tudi osvežena priporočila Ministrstva za zdravje in NIJZ, o izvajanju obiskov v domovih za starejše, ki od nas zahtevajo nekaj prilagoditev.
Obiski bodo od ponedeljka 6.9.2021 potekali po naslednjih pravilih:
• Prost vstop bodo imeli obiskovalci z izpolnjenim PCT (preboleli, cepljeni, testirani) pogojem. Izpolnjevanje pogoja bomo ob vstopu v dom preverjali, zato s seboj na obisk prinesite veljavno EU digitalno potrdilo, ki ga boste pokazali receptorju. (v papirni obliki ali na telefonu)
• Obiski za svojce, ki izpolnjujejo PCT pogoj,  bodo potekali vse dni med 10:00 in 17:00 uro. Vstop v dom za obiskovalce bo na glavnem vhodu.
• Obiskovalci, ki ne izpolnjujejo PCT pogoja, bodo na obisk lahko prišli le od ponedeljka do petka, v dveh časovnih terminih in sicer ob 10:00 in ob 16:00 uri in v soboto ob 10:00 uri. Pred vstopom v dom bodo skupaj z medicinsko sestro opravili epidemiološko preverjanje.
• Za vse obiskovalce  še vedno velja, da na obisk k posameznemu stanovalcu prideta le dva obiskovalca. Še vedno velja tudi, da imajo obiskovalci ves čas obiska pravilno nameščene kirurške maske, si ob vstopu v dom razkužijo roke in da poskušajo ohranjati distanco. Vsi obiskovalci tudi izpolnijo evidenčni list obiskovalca.
Želimo si, da pravil obiskovanja ne bi bilo treba zaostrovati in da bi naši stanovalci lahko letošnjo jesen in zimo preživeli v prostem gibanju in obkroženi s svojimi najbližjimi. Verjamemo, da si tega želite tudi vi in da boste ravnali odgovorno in spoštovali pravila, ki jih postavljamo.
Opozarjamo tudi, da se na obisk k svojemu najbližjemu v našem domu odpravite zdravi (brez prehlada, vročine, prebavnih težav…) ter nikakor ne prihajate na obisk, če ste bili v bližnjem stiku z osebo, ki je zbolela zaradi virusa COVID -19.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje in spoštovanje predvidenih ukrepov.

Ekipa DSO Izlake

OBVESTILO O SPROSTITVI OBISKOV V DSO IZLAKE

Spoštovani svojci in prijatelji, obiskovalci naših stanovalcev!

Od ponedeljka, 31.5.2021 bo v našem domu veljal spremenjen način obiskovanja naših stanovalcev, ki vam bo omogočil pogostejše in lažje obiskovanje vaših najdražjih.

Obiski bodo do nadaljnjega potekali v skladu z naslednjimi pravili:

  • Obiski bodo mogoči vse dni v tednu od 10:00 do 17:00 ure;
  • Najave na obisk niso več potrebne. Število obiskov pri stanovalcu in pogostost obiskovanja niso več omejeni;
  • Na obisk lahko prideta dva zdrava obiskovalca k stanovalcu;
  • Obiskovalci lahko v dom vstopajo na obeh vhodih;
  • Obvezno je nošenje maske med obiskom v prostorih doma;
  • Ob vstopu v dom obiskovalci razkužijo roke in izpolnijo evidenčni list (spremljanje zdravstvenega stanja), ki ga oddajo v zato pripravljen zabojček na mizi pri vhodu v dom. Podatek o telesni temperaturi pridobite sami, z merjenjem temperature doma.

Veseli smo, da glede na epidemiološko sliko in stanje precepljenosti v našem domu, lahko sprostimo obiske in vam omogočimo bolj sproščeno in prijazno obiskovanje naših stanovalcev. Kljub temu pa previdnost in spoštovanje osnovnih ukrepov za preprečevanje prenosa okužbe še vedno ostajata v veljavi, saj si ponovnega izbruha okužbe ne želimo.

Prosimo, da na obisk pridete zdravi in spoštujete dogovorjena pravila!

Ekipa DSO Izlake

Obveščamo vas, da domska telefonska centrala zopet deluje.

Hvala za razumevanje

OBVESTILO
Obveščamo vas, da zaradi okvare ne deluje domska telefonska centrala. Napaka bo predvidoma odpravljena v petek, 26.2.2021.
V tem času pa smo seveda dosegljivi na mobilnih telefonskih številkah objavljenih na spletni strani www.dso-izlake.si;
Socialna delavka in uprava: 051 668 892
Namestnica direktorice za področje zdravstvene nege in oskrbe: 041 679 922
Diplomirana medicinska sestra: 041 674 749
Oddelčne sestre: 051 661 038
Koordinatorka pomoči na domu: 041 310 829
Oddelek rehabilitacije bolnikov po možganski kapi: 051 219 242
Naročanje na obiske: 051 219 237
Nabavna in tehnično vzdrževalna služba: 051 668 893

Hvala za razumevanje. O odpravi napake vas bomo obvestili.

OBVESTILO O OBISKIH IN RAHLJANJU UKREPOV ZA PREPREČEVANJE OKUŽBE
Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
V tem tednu smo v domu zabeležili en pozitiven bris, pri stanovalcu, ki je bil sprejet v dom in je od sprejema bival v sivi coni, ter že bil premeščen v rdečo cono v našem domu. Brisi odvzeti pri naših zaposlenih so bili negativni, prav tako ni nihče od stanovalcev kazal znakov okužbe in posledično potreboval testiranje.
V ponedeljek, 1.2.2021 bo tudi minilo 10 dni od drugega cepljenja stanovalcev in zaposlenih, ki okužbe še niso preboleli, zato smo se odločili, da zrahljamo nekatere ukrepe za preprečevanje prenosa okužbe.
OBISKI
Obiski v domu bodo še vedno potekali po predhodnem naročilu. Naročite se lahko na telefonski številki 051 219 237, od ponedeljka do petka med 13:00 in 15:00 uro.
Ob obisku bodo veljala naslednja pravila:
- Obiskovalci vstopate v dom ob dogovorjeni uri, na stranskem vhodu (iz smeri lekarne);
- Ves čas obiska je potrebno nositi masko IIR, prav tako je potrebno vzdrževati predpisano medosebno razdaljo;
- Vsak stanovalec ima lahko 2 obiska tedensko, na obisk lahko pride ena (izjemoma dve) zdravi osebi. Ob prihodu bomo še vedno preverjali zdravstveno stanje obiskovalcev;
- Obiski bodo potekali od ponedeljka do sobote, v dnevnem centru, parku ali na sprehodu v okolici doma;
- Obiskovalci v sobah stanovalcev bodo dodatno opremljeni z zaščitnim plaščem;
SPROŠČANJE DRUGIH UKREPOV
Od ponedeljka 1.2.2021, bodo stanovalci zopet uživali obroke v jedilnici doma ali v dnevnih prostorih. Lahko bodo tudi prosto gibali po domu ter izven doma, v parku in okolici, se družili in sodelovali v aktivnostih, ki jih bomo organizirali.
Stanovalci lahko tudi odidejo v domače okolje, za krajši ali daljši čas, prosimo le, da nas o odhodu v domače okolje obvestite (ista številka kot za naročanje na obisk).
Pakete s priboljški lahko obiskovalci prinesete ob obisku, še vedno pa jih lahko pustite na vozičku pripravljenem za sprejem paketov.
Zaradi zagotovitve večje frekvence obiskov v domu, video klicev in telefonskih klicev ne bomo več izvajali.
Vsi se ponedeljka, ko se bo življenje v domu vrnilo v kolikor toliko »stare tirnice« zelo veselimo. Stanovalci že komaj čakajo druženja in aktivnosti, mi pa smo veseli, da je obdobje okužbe za nami. Kljub temu nekaj ukrepov še ostaja v veljavi, saj epidemije še ni konec in je previdnost še vedno potrebna.
Lepo vas pozdravljamo in se vam zahvaljujemo za razumevanje in strpnost ter vse spodbude in lepe misli, ki smo jih bili deležni v času, ko nam je bilo najhuje.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
Ponovno se oglašamo z dobrimi novicami, ki nam vlivajo optimizem. Tudi na včerajšnjem testiranju so bili vsi brisi, tako pri stanovalcih kot pri zaposlenih, negativni. Trenutno je v rdeči coni doma nastanjen le en stanovalec, eden pa se zdravi v bolnišnici. Do naslednjega tedna bomo rdečo cono v domu zaprli in stanovalci se bodo lahko vrnili v svoje sobe.
Jutri bodo z drugim odmerkom cepiva cepljeni stanovalci, ki corona virusne bolezni še niso preboleli, zato se v domu že dogovarjamo kakšne bodo spremembe v vsakodnevnem življenju naših stanovalcev. Katere od ukrepov in v kakšni meri jih bomo sprostili, vas bomo obvestili v naslednjem tednu. Sproščanje ukrepov predvidevamo s 1. 2. 2021, takrat bo namreč  pri stanovalcih, ki okužbe še niso preboleli in so se cepili, vzpostavljena imunost, ki jo predvideva proizvajalec cepiva.
Veseli smo, da se epidemiološka slika popravlja tako v domu, kot tudi v lokalni skupnosti. To nam daje novo motivacijo, saj se bo tudi v domu življenje počasi vrnilo v stare tirnice.
Hvala vam za potrpežljivost, razumevanje, vse lepe in spodbudne besede in misli, ki ste nam jih namenjali v zadnjih mesecih in ki so nas »držale pokonci«.
Lepo vas pozdravljamo vsi iz DSO Izlake

POROČILO O SPOPADANJU Z OKUŽBO COVID – 19
Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
Tokrat iz naše hiše prihaja dobra novica. Na zadnjem testiranju, ki je potekalo v sredo 13.1.2021 so bili vsi brisi odvzeti stanovalcem in zaposlenim negativni. Trenutno so v rdeči coni doma nastanjeni še štirje stanovalci, eden pa se zdravi v bolnišnici.
Kljub temu pa ostajamo previdni. O sproščanju nekaterih ukrepov za preprečevanje prenosa okužbe bomo predvidoma razmišljali konec meseca, če bosta izpolnjena dva pogoja. Namreč, v naslednjem tednu čaka stanovalce in zaposlene ponovno testiranje, ki bo potrdilo, da okužba v domu resnično ni več prisotna. Prav tako v naslednjem tednu v domu pričakujemo drugo pošiljko cepiva, s katero bodo drugič cepljeni stanovalci in zaposleni, ki okužbe še niso preboleli. Po drugem cepljenju mora miniti vsaj sedem dni, da bodo stanovalci in zaposleni razvili zaščito, ki jo predvideva proizvajalec cepiva.
O rezultatih testiranja, cepljenju, sproščanju ukrepov, nadaljnjem delu in aktivnostih v domu, vas bomo obvestili v naslednjem tednu.

Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci!
Kot smo obljubili nadaljujemo z obiski tudi v novem letu. Obiski bodo še vedno potekali po predpisanih protokolih:
- za obisk se je potrebno naročiti na telefonski številki 051 219 237, od ponedeljka do petka med 13:00 in 15:00 uro;
- vsak stanovalec bo lahko imel en obisk tedensko;
- protokoli obiskov se bodo razlikovali glede na to ali je stanovalec že prebolel corona virusno bolezen ali ne in jih bomo dogovorili sproti ob naročilu;
- svojce prosimo, da dogovorjena pravila spoštujejo;
Še vedno lahko stanovalcem prinesete pakete, ki jih lahko vsak dan odložite na za to pripravljeno mesto v vhodnem vetrolovu. Prav tako se še vedno lahko dogovorite za video klic, na telefonski številki 051 219 237, tudi med 13:00 in 15:00 uro.
Lepo vas pozdravljamo,
Ekipa DSO Izlake

Poročilo o spopadanju z okužbo COVID - 19
Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
V ponedeljek, 28.12.2020 smo tudi v našem domu cepili stanovalce in zaposlene, ki okužbe z novim virusom še niso preboleli in tako naredili pomemben korak k umiranju stanja v našem domu.
V sredo, 30.12.2020 pa je v domu potekalo ponovno testiranje stanovalcev in zaposlenih, pozitivnih je bilo 5 brisov pri stanovalcih in 3 pri zaposlenih. Trenutno v rdeči coni v domu biva 16 stanovalcev, dva stanovalca pa se zdravita v bolnici.
Ekipa DSO Izlake

Poročilo o spopadanju z okužbo COVID -19
Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
V preteklih dneh smo ponovno testirali naše stanovalce in zaposlene. Tokratno testiranje je pokazalo, da je pozitivnih 8 stanovalcev in 5 zaposlenih v našem domu. Trenutno v rdeči coni našega doma biva 20 stanovalcev, aktivno okuženih pa je 6 zaposlenih.
V ponedeljek bo v našem domu potekalo cepljene proti virusu COVID -19. Cepili se bodo stanovalci in zaposleni, ki še niso bili okuženi z virusom in ki so se s cepljenjem strinjali.
Lepo vas pozdravljamo in vam želimo lepe in mirne božične praznike, stanovalci in zaposleni DSO Izlake.