OBVESTILO O POTEKU OKUŽBE

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
Na današnjem testiranju je bila okužba potrjena še pri dveh stanovalcih enote Rožmarin, ki smo ju že namestili v rdečo cono, tudi svojci obeh stanovalcev so že bili obveščeni.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBVESTILO O UKREPIH OB OKUŽBI

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
Kot smo poročali včeraj smo v našem domu zabeležili okužbo pri štirih stanovalcih. Zaenkrat je okužba omejena na enoto Rožmarin, zato pri ostalih enotah in stanovalcih nismo uvedli dodatnih ukrepov, obiski na drugih enotah potekajo po že dogovorjenem protokolu.
Obiske na enoti Rožmarin zelo odsvetujemo, jih pa bomo omogočili na izrecno željo svojcev, ki se morajo za obisk dogovoriti s socialno delavko, ki je dosegljiva na telefonski številki 051 668 892, od ponedeljka do petka me 13:00 in 15:00 uro. Obisk mora biti dogovorjen, ob prihodu v dom se je potrebno izkazati z veljavnim PCT potrdilom, svojce bomo opremili s potrebno zaščitno opremo.
Na enoti Rožmarin bomo epidemiološko analizo izvajali v soboto in ponedeljek, o rezultatih testiranj vas bomo sproti obveščali.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBVESTILO

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
Leto je minilo odkar smo se prvič srečali z okužbami s COVID -19 v našem domu. Naraščanje števila obolelih v Sloveniji, s katerim s soočamo, je seveda povečalo tveganje za pojav okužbe tudi v našem domu.
Včeraj smo s hitrim antigenskim testom odkrili možnost okužbe pri dveh stanovalcih enote Rožmarin, zato smo danes opravili epidemiološko preverjanje s PCR testi pri vseh stanovalcih in zaposlenih na enoti Rožmarin. Rezultati so pokazali prisotnost okužbe pri štirih stanovalcih, ki smo jih že namestili v rdečo cono, katero smo  pripravili v dvorani doma. Svojce stanovalcev smo o okužbi že obvestili.
O vseh nadaljnjih korakih, ukrepih in dogajanju vas bomo seveda obveščali.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

DODATNO POJASNILO O IZPOLNJEVANJU PCT POGOJA

Spoštovani svojci in obiskovalci naših stanovalcev!
Zaradi vse več dodatnih vprašanj, želimo pojasniti izrek Odloka, s katerim je Vlada RS predpisala izpolnjevanje PCT pogoja v Domovih za starejše. Odlok v 5. členu, ne govori zgolj o vstopu v dom, temveč o osebah, ki prihajajo v neposreden stik z uporabniki storitev.
»PCT pogoj iz 2. člena tega odloka morajo izpolnjevati vse osebe, ki pri opravljanju dela prihajajo v neposreden stik z drugimi osebami oziroma so udeležene v okoljih ali dejavnostih v Republiki Sloveniji, kjer obstaja neposredna nevarnost za izbruh okužbe in širjenje okužb s COVID-19 in s tem nevarnost za zdravje oseb, ki delajo v tem okolju ali uporabnikov storitev.« (Ur. list RS št.: 142/21)
To ne pomeni, da morate obiskovalci izpolnjevati PCT pogoj le ob vstopu v dom, temveč ob vsakem stiku, ki ga dom omogoči med svojci in stanovalci, zato obiskovalcem, ki ne izpolnjujejo PCT pogoja stanovalca ne moremo pripeljati pred dom, saj bi s tem kršili določila Odloka in se tudi zavedamo, da bi se s tem dejanjem tveganje za prenos okužbe zvišalo.
Hvaležni smo, da ste določila in omejitve svojci pozdravili in jih spoštujete, vemo, da je naš cilj skupen in isti. Vsi si želimo, da se ne bi ponovila lanska jesen in zima, ko so bile omejitve bolj stroge, ko smo dom za obiskovalce zapirali ali omogočali le nekaj obiskov tedensko z naročanjem…
Vaši najbližji stik z vami pogrešajo in si ga želijo zato smo veseli, da trenutni pogoji omogočajo, da na obiske prihajate tako pogosto kot želite in da z veljavnimi pravili zmanjšujemo tveganje za prenos okužbe na stanovalce.
Hvala za razumevanje in sodelovanje.
Ekipa DSO Izlake

 

Beri naprej ...

OBVESTILO O OBISKIH

OBVESTILO O OBISKIH
SPOŠTOVANI SVOJCI IN  OBISKOVALCI!
V SKLADU Z ODLOKOM O NAČINU IZPOLNJEVANJA POGOJA PREBOLEVNOSTI, CEPLJENJA IN TESTIRANJA ZA ZAJEZITEV ŠIRJENJA OKUŽB Z VIRUSOM SARS – COV – 2  (UR. LIST RS ŠT. 142/2021) , KI GA JE SPREJELA VLADA RS, VAS OBVEŠČAMO, DA BO VSTOP ZA VSE OBISKOVALCE MOGOČ LE Z VELJAVNIM PCT DOKAZILOM.
OBISKOVALCI, KI VELJAVNEGA DOKAZILA NE BODO PREDLOŽILI RECEPTORJU OB PRIHODU, V DOM NE BODO MOGLI VSTOPITI.
EKIPA DSO IZLAKE

Beri naprej ...

OBVESTILO O OBISKIH

Spoštovani svojci in obiskovalci naših stanovalcev!

Prepričani smo, da spremljate trenutno epidemiološko situacijo v Sloveniji in da veste, da se število okužb vztrajno zvišuje. Tudi nas širjenje okužb skrbi, prav tako pa pristojne službe osvežujejo priporočila domovom kako ravnati, da bi ostali varni in zdravi. Med drugim smo prejeli tudi osvežena priporočila Ministrstva za zdravje in NIJZ, o izvajanju obiskov v domovih za starejše, ki od nas zahtevajo nekaj prilagoditev.
Obiski bodo od ponedeljka 6.9.2021 potekali po naslednjih pravilih:
• Prost vstop bodo imeli obiskovalci z izpolnjenim PCT (preboleli, cepljeni, testirani) pogojem. Izpolnjevanje pogoja bomo ob vstopu v dom preverjali, zato s seboj na obisk prinesite veljavno EU digitalno potrdilo, ki ga boste pokazali receptorju. (v papirni obliki ali na telefonu)
• Obiski za svojce, ki izpolnjujejo PCT pogoj,  bodo potekali vse dni med 10:00 in 17:00 uro. Vstop v dom za obiskovalce bo na glavnem vhodu.
• Obiskovalci, ki ne izpolnjujejo PCT pogoja, bodo na obisk lahko prišli le od ponedeljka do petka, v dveh časovnih terminih in sicer ob 10:00 in ob 16:00 uri in v soboto ob 10:00 uri. Pred vstopom v dom bodo skupaj z medicinsko sestro opravili epidemiološko preverjanje.
• Za vse obiskovalce  še vedno velja, da na obisk k posameznemu stanovalcu prideta le dva obiskovalca. Še vedno velja tudi, da imajo obiskovalci ves čas obiska pravilno nameščene kirurške maske, si ob vstopu v dom razkužijo roke in da poskušajo ohranjati distanco. Vsi obiskovalci tudi izpolnijo evidenčni list obiskovalca.
Želimo si, da pravil obiskovanja ne bi bilo treba zaostrovati in da bi naši stanovalci lahko letošnjo jesen in zimo preživeli v prostem gibanju in obkroženi s svojimi najbližjimi. Verjamemo, da si tega želite tudi vi in da boste ravnali odgovorno in spoštovali pravila, ki jih postavljamo.
Opozarjamo tudi, da se na obisk k svojemu najbližjemu v našem domu odpravite zdravi (brez prehlada, vročine, prebavnih težav…) ter nikakor ne prihajate na obisk, če ste bili v bližnjem stiku z osebo, ki je zbolela zaradi virusa COVID -19.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje in spoštovanje predvidenih ukrepov.

Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBVESTILO O SPROŠČANJU OBISKOV

OBVESTILO O SPROSTITVI OBISKOV V DSO IZLAKE

Spoštovani svojci in prijatelji, obiskovalci naših stanovalcev!

Od ponedeljka, 31.5.2021 bo v našem domu veljal spremenjen način obiskovanja naših stanovalcev, ki vam bo omogočil pogostejše in lažje obiskovanje vaših najdražjih.

Obiski bodo do nadaljnjega potekali v skladu z naslednjimi pravili:

  • Obiski bodo mogoči vse dni v tednu od 10:00 do 17:00 ure;
  • Najave na obisk niso več potrebne. Število obiskov pri stanovalcu in pogostost obiskovanja niso več omejeni;
  • Na obisk lahko prideta dva zdrava obiskovalca k stanovalcu;
  • Obiskovalci lahko v dom vstopajo na obeh vhodih;
  • Obvezno je nošenje maske med obiskom v prostorih doma;
  • Ob vstopu v dom obiskovalci razkužijo roke in izpolnijo evidenčni list (spremljanje zdravstvenega stanja), ki ga oddajo v zato pripravljen zabojček na mizi pri vhodu v dom. Podatek o telesni temperaturi pridobite sami, z merjenjem temperature doma.

Veseli smo, da glede na epidemiološko sliko in stanje precepljenosti v našem domu, lahko sprostimo obiske in vam omogočimo bolj sproščeno in prijazno obiskovanje naših stanovalcev. Kljub temu pa previdnost in spoštovanje osnovnih ukrepov za preprečevanje prenosa okužbe še vedno ostajata v veljavi, saj si ponovnega izbruha okužbe ne želimo.

Prosimo, da na obisk pridete zdravi in spoštujete dogovorjena pravila!

Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBVESTILO

Obveščamo vas, da domska telefonska centrala zopet deluje.

Hvala za razumevanje

Beri naprej ...

OBVESTILO (TELEFONSKA CENTRALA)

OBVESTILO
Obveščamo vas, da zaradi okvare ne deluje domska telefonska centrala. Napaka bo predvidoma odpravljena v petek, 26.2.2021.
V tem času pa smo seveda dosegljivi na mobilnih telefonskih številkah objavljenih na spletni strani www.dso-izlake.si;
Socialna delavka in uprava: 051 668 892
Namestnica direktorice za področje zdravstvene nege in oskrbe: 041 679 922
Diplomirana medicinska sestra: 041 674 749
Oddelčne sestre: 051 661 038
Koordinatorka pomoči na domu: 041 310 829
Oddelek rehabilitacije bolnikov po možganski kapi: 051 219 242
Naročanje na obiske: 051 219 237
Nabavna in tehnično vzdrževalna služba: 051 668 893

Hvala za razumevanje. O odpravi napake vas bomo obvestili.

Beri naprej ...

OBVESTILO O OBISKIH IN RAHLJANJU UKREPOV

OBVESTILO O OBISKIH IN RAHLJANJU UKREPOV ZA PREPREČEVANJE OKUŽBE
Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
V tem tednu smo v domu zabeležili en pozitiven bris, pri stanovalcu, ki je bil sprejet v dom in je od sprejema bival v sivi coni, ter že bil premeščen v rdečo cono v našem domu. Brisi odvzeti pri naših zaposlenih so bili negativni, prav tako ni nihče od stanovalcev kazal znakov okužbe in posledično potreboval testiranje.
V ponedeljek, 1.2.2021 bo tudi minilo 10 dni od drugega cepljenja stanovalcev in zaposlenih, ki okužbe še niso preboleli, zato smo se odločili, da zrahljamo nekatere ukrepe za preprečevanje prenosa okužbe.
OBISKI
Obiski v domu bodo še vedno potekali po predhodnem naročilu. Naročite se lahko na telefonski številki 051 219 237, od ponedeljka do petka med 13:00 in 15:00 uro.
Ob obisku bodo veljala naslednja pravila:
- Obiskovalci vstopate v dom ob dogovorjeni uri, na stranskem vhodu (iz smeri lekarne);
- Ves čas obiska je potrebno nositi masko IIR, prav tako je potrebno vzdrževati predpisano medosebno razdaljo;
- Vsak stanovalec ima lahko 2 obiska tedensko, na obisk lahko pride ena (izjemoma dve) zdravi osebi. Ob prihodu bomo še vedno preverjali zdravstveno stanje obiskovalcev;
- Obiski bodo potekali od ponedeljka do sobote, v dnevnem centru, parku ali na sprehodu v okolici doma;
- Obiskovalci v sobah stanovalcev bodo dodatno opremljeni z zaščitnim plaščem;
SPROŠČANJE DRUGIH UKREPOV
Od ponedeljka 1.2.2021, bodo stanovalci zopet uživali obroke v jedilnici doma ali v dnevnih prostorih. Lahko bodo tudi prosto gibali po domu ter izven doma, v parku in okolici, se družili in sodelovali v aktivnostih, ki jih bomo organizirali.
Stanovalci lahko tudi odidejo v domače okolje, za krajši ali daljši čas, prosimo le, da nas o odhodu v domače okolje obvestite (ista številka kot za naročanje na obisk).
Pakete s priboljški lahko obiskovalci prinesete ob obisku, še vedno pa jih lahko pustite na vozičku pripravljenem za sprejem paketov.
Zaradi zagotovitve večje frekvence obiskov v domu, video klicev in telefonskih klicev ne bomo več izvajali.
Vsi se ponedeljka, ko se bo življenje v domu vrnilo v kolikor toliko »stare tirnice« zelo veselimo. Stanovalci že komaj čakajo druženja in aktivnosti, mi pa smo veseli, da je obdobje okužbe za nami. Kljub temu nekaj ukrepov še ostaja v veljavi, saj epidemije še ni konec in je previdnost še vedno potrebna.
Lepo vas pozdravljamo in se vam zahvaljujemo za razumevanje in strpnost ter vse spodbude in lepe misli, ki smo jih bili deležni v času, ko nam je bilo najhuje.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...