OBVESTILO O OBISKIH IN RAHLJANJU UKREPOV

OBVESTILO O OBISKIH IN RAHLJANJU UKREPOV ZA PREPREČEVANJE OKUŽBE
Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
V tem tednu smo v domu zabeležili en pozitiven bris, pri stanovalcu, ki je bil sprejet v dom in je od sprejema bival v sivi coni, ter že bil premeščen v rdečo cono v našem domu. Brisi odvzeti pri naših zaposlenih so bili negativni, prav tako ni nihče od stanovalcev kazal znakov okužbe in posledično potreboval testiranje.
V ponedeljek, 1.2.2021 bo tudi minilo 10 dni od drugega cepljenja stanovalcev in zaposlenih, ki okužbe še niso preboleli, zato smo se odločili, da zrahljamo nekatere ukrepe za preprečevanje prenosa okužbe.
OBISKI
Obiski v domu bodo še vedno potekali po predhodnem naročilu. Naročite se lahko na telefonski številki 051 219 237, od ponedeljka do petka med 13:00 in 15:00 uro.
Ob obisku bodo veljala naslednja pravila:
- Obiskovalci vstopate v dom ob dogovorjeni uri, na stranskem vhodu (iz smeri lekarne);
- Ves čas obiska je potrebno nositi masko IIR, prav tako je potrebno vzdrževati predpisano medosebno razdaljo;
- Vsak stanovalec ima lahko 2 obiska tedensko, na obisk lahko pride ena (izjemoma dve) zdravi osebi. Ob prihodu bomo še vedno preverjali zdravstveno stanje obiskovalcev;
- Obiski bodo potekali od ponedeljka do sobote, v dnevnem centru, parku ali na sprehodu v okolici doma;
- Obiskovalci v sobah stanovalcev bodo dodatno opremljeni z zaščitnim plaščem;
SPROŠČANJE DRUGIH UKREPOV
Od ponedeljka 1.2.2021, bodo stanovalci zopet uživali obroke v jedilnici doma ali v dnevnih prostorih. Lahko bodo tudi prosto gibali po domu ter izven doma, v parku in okolici, se družili in sodelovali v aktivnostih, ki jih bomo organizirali.
Stanovalci lahko tudi odidejo v domače okolje, za krajši ali daljši čas, prosimo le, da nas o odhodu v domače okolje obvestite (ista številka kot za naročanje na obisk).
Pakete s priboljški lahko obiskovalci prinesete ob obisku, še vedno pa jih lahko pustite na vozičku pripravljenem za sprejem paketov.
Zaradi zagotovitve večje frekvence obiskov v domu, video klicev in telefonskih klicev ne bomo več izvajali.
Vsi se ponedeljka, ko se bo življenje v domu vrnilo v kolikor toliko »stare tirnice« zelo veselimo. Stanovalci že komaj čakajo druženja in aktivnosti, mi pa smo veseli, da je obdobje okužbe za nami. Kljub temu nekaj ukrepov še ostaja v veljavi, saj epidemije še ni konec in je previdnost še vedno potrebna.
Lepo vas pozdravljamo in se vam zahvaljujemo za razumevanje in strpnost ter vse spodbude in lepe misli, ki smo jih bili deležni v času, ko nam je bilo najhuje.
Ekipa DSO Izlake

Nazaj