Spoštovani svojci in prijatelji doma!
Obveščamo vas, da v skladu z objavljenimi odloki pogoj PCT ni več potreben za vstop v dom. V veljavi sta ostala le še naslednja ukrepa za obvladovanje in preprečevanje prenosa okužbe s COVID -19, ki ju morate obiskovalci spoštovati ob vstopu v dom:
- Obiskovalci morajo nositi kirurško masko ves čas obiska v notranjih prostorih doma;
- Ob vstopu v dom si je potrebno razkužiti roke;
V preteklih dveh letih smo se pogosto posluževali objav na FB profilu doma in na naši spletni strani, kadar smo vas želeli obvestiti o novostih in aktualnih razmerah ter uvedenih ukrepih, ki so se navezovali na delo in življenje celotnega doma in so vplivali na vse stanovalce, svojce in obiskovalce. Tako bo tudi v prihodnje, če se bodo podobne situacije ponovno pojavile.
Ob manjših pojavih okužbe v domu, kadar gre za posamezne primere, ki ne zahtevajo uvajanja večjih ukrepov na področju vsega doma, pa bomo obveščali individualno le svojce stanovalcev, pri katerih je okužba potrjena, oziroma so bili v bližnjem stiku z okuženo osebo in jih ukrepi, ki jih bomo uvedli v skladu s priporočili NIJZ in strokovnih skupin, neposredno zadevajo.
Hvala za razumevanje.
EKIPA DSO IZLAKE

PROGRAM PRIREDITEV ZA MAJ 2022

Nedelja, 1.maj 2022 ob 15:00 uri v telovadnici
Nedeljska sveta maša

Sreda, 4.maj 2022 ob 10:00 uri v dnevnem centru
Zbor stanovalcev

Petek, 13.maj 2022 ob 16:30 uri v parku*
Moški pevski zbor »Lipa« Trojane

Sreda, 18.maj 2022 ob 10:00 uri v parku*
Športno druženje v parku

Sreda, 25.maj 2022 ob 16:00 uri v parku*
Pevsko druženje s »Podvelnarji« VDC Zasavje

Četrtek, 26.maj 2022 ob 10:00 uri v dnevnem centru
Praznovanje rojstnih dni stanovalcev

Torek, 31.maj 2022 ob 17:00 uri v bifeju
Sestanek s svojci novo sprejetih stanovalcev


*Prireditve, ki so načrtovane v parku, se v primeru slabega vremena izvedejo v dnevnem centru.
(Udeležba stanovalcev, bo prilagojena velikosti prostora)

Ponedeljek, 4. april 2022 po urniku
Sestanki s stanovalci po enotah

Sreda, 6. april 2022 ob 9:00 v »Europarku«
»Zasavje za zdravje« s kombijem na dogodek

Četrtek, 7. april 2022 ob 10:00 uri v dnevnih prostorih enot
Delavnica »Butarice«

Petek, 8. april 2022 ob 10:30 v parku*
»Dan za spremembe« z DU Zagorje in OŠ Ivana Kavčiča Izlake

Torek, 12. april 2022 ob 11:30 uri v dnevnem centru
Zbor stanovalcev

Sreda, 13. april ob 14:00 uri v parku*
Prireditev »Pozdrav pomladi« z Glasbeno šolo Zagorje ob Savi

Četrtek, 14. april 2022 ob 10:00 uri v dnevnih prostorih enot
Delavnica »Pirhi«

Nedelja, 17. april 2022 ob 15:00 uri v telovadnici
Velikonočna sveta maša

Torek, 26. april 2022 ob 16:00 uri v parku*
Nastop Rudarskega pevskega zbora »Loški glas«


Četrtek, 28. april 2022 ob 10:00 uri v dnevnem centru
Praznovanje rojstnih dni stanovalcev

*Prireditve, ki so načrtovane v parku se v primeru slabega vremena izvedejo v dnevnem centru. (udeležba stanovalcev bo prilagojena velikosti prostora)

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
V preteklih dneh smo v domu zaznali posamezne okužbe z virusom COVID – 19 pri stanovalcih. V skladu s priporočili smo okužene stanovalce izolirali in na posameznih enotah uvedli ukrepe za zmanjševanje tveganja za prenos okužbe. O uvedenih ukrepih boste obiskovalci obveščeni ob prihodu v dom, gleda na to na kateri enoti biva vaš svojec. Ukrepov, ki bi veljali za celotno območje doma zaenkrat nismo uvedli, bomo pa situacijo spremljali in vas obveščali o morebitnih spremembah.
EKIPA DSO IZLAKE

Spoštovani svojci in obiskovalci naših stanovalcev!
Vlada RS je z Odlokom o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID -19 (Ur. list RS št. 29/22) ponovno uvedla izpolnjevanje pogoja PCT za obiskovalce uporabnikov socialno varstvenih storitev.
Pravila za obiskovalce so torej spremenjena in so naslednja:
• Vstop za obiskovalce je mogoč le z veljavnim PCT dokazilom. Če obiskovalec ni Prebolel ali bil Cepljen lahko Testiranje s testom HAG za samotestiranje opravi v domu, teste za samostestiranje zagotovi izvajalec storitve. V recepciji bodo na voljo testi, testiranje bodo obiskovalci lahko opravili v knjižnici (računalniški kotiček) in izpolnili evidenčni list testiranja. Test HAG za samotestiranje velja 48 ur.
• Obiski potekajo vse dni od 8:00 do 19:00 ure, število obiskovalcev in pogostost obiskov nista omejena. Za obiske najava ni potrebna.
• Obiskovalci morajo ves čas obiska imeti nameščeno kirurško masko, si razkužiti roke in ohranjati razdaljo.
• Ob vstopu v dom obiskovalci izpolnijo evidenčni list obiska.
Hvala za razumevanje.
EKIPA DSO IZLAKE

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev!
Z veseljem sporočamo, da tudi na današnjem testiranju nismo zaznali nove okužbe s COVID – 19 pri stanovalcih. Ukrepi in omejitve, ki smo jih uvedli za zmanjševanje tveganja za prenos okužbe, se z današnjim dnem ukinjajo.
Stanovalci lahko prosto gibajo po domu in izven doma.
Obiski z današnjim dnem potekajo vse dni v tednu in v skladu s Hišnim redom doma med 8:00 in 19:00 uro. Obiskovalcem ni več potrebno izpolnjevati PCT pogoja. Število obiskov in obiskovalcev ne bo več omejeno. V veljavi pa ostajajo še naslednja pravila:
• V času obiska je še vedno predpisana nošnja maske, razkuževanje rok in priporočena distanca;
• Ob vstopu v dom prosimo, da obiskovalci izpolnijo evidenčni list obiska;
• Prosimo, da obiskovalci na obiske prihajate zdravi, brez znakov prehladnih obolenj, povišane telesne temperature, kašlja ali drugih znakov bolezni. Prosimo tudi, da na obisk ne pridete, če ste bili v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba z virusom COVID – 19.
EKIPA DSO IZLAKE

Spoštovani svojci!
Sredino in današnje testiranje sta nas navdala z optimizmom in upanjem, da bomo življenje v domu kmalu spet lahko organizirali po ustaljenih tirnicah. Na nobenem od testiranj namreč nismo potrdili nove okužbe v domu. V ponedeljek, 28.2.2022 bomo izvedli še zadnje testiranje in vas glede na rezultate obvestili o tem ali bodo potrebne še kakšne omejitve ali se bodo ukrepi, ki smo jih uvedli z namenom zmanjševanja tveganja za prenos okužbe med stanovalci, sprostili.
Prosimo za še malo potrpežljivosti in razumevanja ter se vam zahvaljujemo za podporo, ki nam jo izkazujete pri skrbi za vaše najdražje.
EKIPA DSO IZLAKE

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev!
Današnje testiranje je pokazalo, da se okužba z virusom COVID – 19 med stanovalci še vedno širi. Zaznali smo še dve okužbi, eno pri stanovalcu 3. nadstropja negovalnega oddelka (JAVOR) in eno pri stanovalcu prizidka, bivalni del doma.
Ker se okužbe še vedno pojavljajo razpršeno na celotnem območju doma, smo se odločili ukrepe, ki smo jih uvedli z namenom zmanjševanja tveganja za prenos okužbe, podaljšati.
Ukrepi bodo v veljavi še ves naslednji teden. Obiski pri stanovalcih ne bodo mogoči, druženje med stanovalci, aktivnosti v dnevnih prostorih in izhodi stanovalcev iz doma bodo omejeni.
V naslednjem tednu bo še potekalo epidemiološko preverjanje in na podlagi rezultatov se bomo v ponedeljek, 28.2.2022 ponovno odločali o nadaljevanju ali sprostitvi ukrepov.
Še vedno se je možno naročiti na video klic (Viber ali Messenger) ali telefonski pogovor. Naročite se pri socialni delavki na telefonski številki 051 668 892, od ponedeljka do petka, med 13:00 in 15:00 uro. Prav tako lahko vsak dan za stanovalce prinesete pakete, ki jih pustite v vhodni avli na pripravljenem vozičku.
Zahvaljujemo se vam za podporo, razumevanje in potrpežljivost, o vseh novostih vas bomo sproti obveščali.
EKIPA DSO IZLAKE

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
Epidemiološko preverjanje pri stanovalcih in zaposlenih v domu se je nadaljevalo tudi z današnjim testiranjem. Okužbo virusom COVID – 19 smo danes potrdili pri treh stanovalcih, ki smo jih že namestili v rdečo cono in obvestili njihove svojce. Trenutno je v rdeči coni nastanjenih 11 stanovalcev.
Okužbe smo zopet zaznali razpršeno, v enoti JAVOR (3.nadstopje) in enoti LIPA (1.nadstropje) negovalnega dela doma ter v prizidku, bivalni del doma.
Hvaležni smo, da z razumevanjem in potrpežljivostjo sprejemate ukrepe, ki smo jih uvedli z namenom, da zmanjšamo tveganje za širjenje okužbe.
EKIPA DSO IZLAKE

Spoštovani svojci in obiskovalci naših stanovalcev!
Včeraj smo potrdili še dve okužbi, tokrat pri stanovalcih prizidka, njihove svojce smo o tem že obvestili in stanovalce namestili v rdečo cono. Ker se okužbe pojavljajo razpršeno, smo se na današnjem sestanku odločili zaostriti ukrepe, s katerimi zmanjšujemo tveganje za pojav in prenos okužbe.
OBISKI PRI STANOVALCIH NA CELOTNEM PODROČJU DOMA NE BODO MOŽNI, PREDVIDOMA EN TEDEN.
V ponedeljek, 21.2.2022, bomo glede na razširjenost okužbe, sporočili kako bo obiskovanje stanovalcev potekalo nadaljnje.
Stanovalci bodo obroke zaužili v svojih sobah, prav tako ne bo možno druženje v skupnih prostorih ter skupinske dejavnosti in aktivnosti.
Omogočili bomo stik s stanovalci preko VIDEO KLICEV. Za videoklic se lahko naročite pri socialni delavki Urški Kolar, od ponedeljka do petka od 13:00 do 15:00 ure, na telefonski številki 051 668 892. Videoklice bomo izvajali preko aplikacij Messenger in Viber.
Svojci lahko svoje najdražje oskrbite s priboljški in potrebščinami tako, da prinesete paket, ki ga lahko vsak dan odložite v vhodni avli doma, na za to pripravljen voziček.
Vsi si želimo, da izbruh okužbe omejimo in čim hitreje vrnemo življenje v domu v ustaljene tirnice.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje in potrpežljivost.
EKIPA DSO IZLAKE

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
Na petkovem in današnjem testiranju smo okužbo potrdili pri štirih stanovalcih, njihove svojce smo že obvestili in stanovalce namestili v rdečo cono.
Okužba je trenutno prisotna pri stanovalcih enote LIPA (1.nadstropje) in stanovalcih enote JAVOR (3.nadstropje) v negovalnem delu doma.
Z DANAŠNJIM DNEM OMEJUJEMO TUDI OBISKE PRI STANOVALCIH ENOTE JAVOR (3.NADSTROPJE), OBISKI TOREJ NE BODO MOŽNI PRI STANOVALCIH 1. IN 3. NADSTROPJA.
V obeh enotah bomo še naprej izvajali epidemiološko preverjanje v skladu s predpisanimi protokoli.
Obiski v ostalih delih doma bodo potekali po ustaljenih pravilih.
Hvala vsem za potrpežljivost in razumevanje.
EKIPA DSO IZLAKE

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
Danes smo v domu odkrili še dve okužbi, tokrat v enoti LIPA (1.nadstropje). Stanovalce, pri katerih smo okužbo zaznali smo že premestili v rdečo cono in obvestili svojce.
V naslednjih dneh bomo v enoti LIPA izvajali epidemiološko preverjanje, o rezultatih preverjanja vas bomo sproti obveščali.
Omejili smo tudi druženje stanovalcev te enote v dnevnem prostoru in drugih skupnih prostorih doma.
OBISKI PRI STANOVALCIH V ENOTI LIPA TRENUTNO NISO MOŽNI. OMEJITEV OBISKOV BO TRAJALA DO RAZJASNITVE RAZMER NA ENOTI, O ČEMER VAS BOMO SEVEDA OBVESTILI.
V ostalih enotah doma obiski še vedno potekajo po ustaljenih pravilih.
EKIPA DSO IZLAKE


Spoštovani svojci in prijatelji doma!
V ponedeljek, 7.2.2022 smo v domu na hitrem testu zaznali okužbo s Covid – 19 pri stanovalcu enote JAVOR (3.nadstropje). Danes je bila okužba potrjena tudi s PCR testom. Stanovalca smo takoj namestili v rdečo cono, izvajamo pa tudi epidemiološko preverjanje pri stanovalcih in zaposlenih enote JAVOR. Zaenkrat drugih okužbe nismo zaznali. Zaradi preprečevanja prenosa okužbe so stanovalci te enote trenutno omejeni na bivanje v svoji sobi, ta ukrep bo trajal do razjasnitve razmer na enoti.
Obiski potekajo po do sedaj veljavnih pravilih.
O nadaljnjih aktivnostih vas bomo sproti obveščali.
EKIPA DSO IZLAKE

Spoštovani uporabniki storitve pomoči na domu, spoštovani svojci.
V preteklih dneh smo vas že obvestili, da smo se, zaradi naraščanja števila okužb v državi, v Domu starejših občanov Polde Eberl- Jamski, odločili, da od 31.1.2022 dalje začasno iz preventivnih razlogov odpovemo vsa osnovna čiščenja, družabništva in dodatna kopanja, katera v normalnih razmerah nudimo našim uporabnikom. Te storitve bomo ponovno nudili v dogovorjenem obsegu po izboljšanju situacije v državi.
Sedaj pa vas še obveščamo, da bomo morali, zaradi povečanega porasta odsotnosti socialnih oskrbovalk zaradi posledic COVID-19, v skladu s Protokolom za preprečevanje in obvladovanje prenosa okužb z virusom covid-19 pri izvajanju storitev pomoči na domu v Domu starejših občanov Polde Eberl-Jamski, od 1.2.2022 prilagoditi tudi izvajanje storitve najnujnejše nege in sicer v skrajšanem obsegu pol ure. Kosila, ki jih nudimo našim uporabnikom, bodo socialne oskrbovalke zgolj dostavljale uporabnikom. Zavedamo se, da bo naša pomoč začasno močno okrnjena, vendar nam žal trenutna situacija ne omogoča izvajanja storitev v polnem obsegu. O vseh spremembah vas bomo sproti obveščali.
V upanju na vaše razumevanje in na čim prejšnjo normalizacijo razmer vas lepo pozdravljamo. Ostanite zdravi.

S spoštovanjem,

Barbara Zlodej, mag. soc. del., koordinatorka in vodja pomoči na domu

Mateja Černi, univ. dipl. ekon., direktorica

 


Izlake, 31.1.2022

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
Epidemiološke razmere so ta trenutek res kritične in tudi v domu čutimo vpliv širjenja okužb z virusom Covid -19.
Danes bomo v domu odprli rdečo cono, saj se v dom, po odsotnosti, vrača stanovalec, ki je z virusom okužen.
Vse bolj nas pesti tudi kadrovska stiska, zaradi karanten in izolacij pri zaposlenih. Kar nekaj zaposlenih je namreč obolelo, njihove stike, s stanovalci in zaposlenimi, pa pozorno spremljamo in redno testiramo.
Prav tako testiramo stanovalce, kadar se pokažejo kakšni znaki okužbe, vendar so bili do sedaj vsi testi negativni.
Režim obiskov za enkrat ostaja nespremenjen. O razvoju dogodkov vas bomo sproti obveščali.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci in obiskovalci naših stanovalcev!
Zaradi ponovnega naraščanja števila okužb s Covid - 19 in porasta prehladnih obolenj v domu, smo se odločili za manjšo omejitev obiskov.
OD PETKA, 7.1.2022, LAHKO K ENEMU STANOVALCU, NA OBISK PRIDE ENA OSEBA DNEVNO.
Ostala pravila obiskovanja ostajajo še naprej ista:
Na obiske prihajate zdravi, brez znakov prehlada, kašlja, povišane temperature. Nikakor ne prihajate na obisk, če ste bili v stiku z osebo pri kateri je bila potrjena okužba s Covid- 19.
Za vstop v dom potrebujete veljavno PCT potrdilo in osebni dokument.
Ob vstopu v dom obiskovalci izpolnijo evidenčni listek.
Obiski potekajo vse dni med 10:00 in 17:00 uro.
Veš čas obiska morajo imeti obiskovalci pravilno nameščeno kirurško masko, si razkuževati roke in vzdrževati razdaljo.
Verjamemo, da boste novo pravilo sprejeli z razumevanjem in odgovornostjo, saj je naš skupni cilj in želja, da skušamo zmanjšati tveganje za vnos in širjenje okužbe v domu.
Ekipa DSO Izlake

Dragi naši prijatelji!

Spet imamo razlog za veselje, zadovoljstvo, ponos. V domu smo zadnja tri leta zaposleni, stanovalci in svojci "staknili" glave in se lotili uvajanja sistema za upravljanje kakovosti po modelu E - Qalin. V ponedeljek in torek je v domu potekala presoja našega dela, ki jo je opravila zunanja presojevalska organizacija QSocial in nam podelila certifikat kakovosti. Biti imetnik certifikata po modelu E – Qalin, pomeni, da smo na pravi poti, da skupaj razmišljamo o spremembah, jih uvajamo in ves čas preverjamo ali delamo dobro. Razmišljamo, kaj bi lahko spremenili in kako, da bi se vsi skupaj, stanovalci, zaposleni in svojci v našem domu počutili dobro, da bi bili slišani in spoštovani.

Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
V tem tednu ob rednem epidemiološkem preverjanju na enoti Rožmarin, nismo odkrili novih okužb pri stanovalcih in zaposlenih. Danes je rdečo cono zapustil še zadnji stanovalec. V ponedeljek bomo še zadnjič izvedli testiranje stanovalcev na enoti Rožmarin. Če bodo rezultati tudi takrat negativni, bodo v torek sproščeni obiski na enoti Rožmarin, ki so do sedaj potekali ob predhodni najavi.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
Danes se oglašamo z dobro novico. V poletnih mesecih smo se s projektom rekonstrukcije prvotne stavbe doma, ki je lansko leto napolnila 40 let, prijavili na razpis REACT EU in močno držali pesti, da prejmemo sredstva za res potrebno obnovo. Rezultati razpisa so znani in z veseljem sporočamo, da smo bili na razpisu izbrani in da bomo dom lahko obnovili z evropskimi sredstvi. Seveda nas čaka veliko dela, izbor izvajalcev, gradbena dela, ki jih moramo dokončati do konca junija 2023, vendar z optimizmom in navdušenjem gledamo naprej in se veselimo novih izzivov in uspehov.
Ekipa DSO Izlake


V Domu starejših občanov Polde Eberl Jamski na Izlakah si že dalj časa želimo, da bi našim stanovalcem, ki so vezani na posteljo in ne zmorejo posedati na invalidskem vozičku, lahko ponudili možnost, da se družijo s sostanovalci v dnevnih prostorih in si privoščijo sprehod zunaj, na svežem zraku. Naš dom ima še zelo staro gradbeno strukturo in širina vrat v sobah ne dopušča, da bi stanovalce lahko kar s posteljo odpeljali na svež zrak.
Voziček Oldi, ki smo ga imeli na preizkušnji v mesecu oktobru, pa vse to omogoča. Stanovalcem tako lahko omogočimo druženje s svojci in sostanovalci na sprehodu zunaj ali v prostorih doma in jim tako širimo bivalni prostor ter dvigujemo kvaliteto bivanja.
Ker pa je cena takšnega vozička visoka, smo se s prošnjo obrnili na Občino Zagorje ob Savi in župana Matjaža Švagana, ki je razumel našo potrebo in prepoznal dodano vrednost uporabe takšnega vozička za starejšo populacijo v naši občini. Takoj se je odzval in se odločil, da bo voziček Oldi novoletno darilo našim stanovalcem.
Danes smo skupaj z županom Matjažem Švaganom voziček prevzeli od proizvajalca, gospoda Alojza Verbovška.
Veselimo se darila in smo hvaležni za hiter odziv in razumevanje potreb naših stanovalcev, ki jih je z današnjim dejanjem izkazal župan Matjaž Švagan, skupaj s sodelavci Občine Zagorje ob Savi.

DSO Polde Eberl Jamski Izlake

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
Še naprej izvajamo epidemiološko preverjanje na enoti Rožmarin in tudi danes je bil en bris pri stanovalcu te enote pozitiven. Stanovalca smo premestili v rdečo cono in obvestili svojce.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci!
Na današnjem epidemiološkem preverjanju na enoti Rožmarin, je testiranje stanovalcev in zaposlenih pokazalo pozitiven bris pri enem stanovalcu, ki smo ga že premestili v rdečo cono in obvestili svojce.
Glede na velik porast okužb v Sloveniji prosimo svojce in obiskovalce naših stanovalcev, da res odgovorno upoštevajo naša priporočila in pravila, ki veljajo ob obiskih:
Na obiske prihajajte res zdravi, brez znakov prehlada, vročine, glavobola in ostalih simptomov, ki so značilni za okužbo s COVID -19;
Na obisk ne prihajajte, če ste bili v bližnjem stiku z osebo, pri kateri so potrdili okužbo;
Ves čas obiska imejte pravilno nameščeno masko (čez usta in nos), razkužujte si roke in ohranjajte razdaljo;
Na obisk k enemu stanovalcu lahko hkrati prideta le dva obiskovalca, ki izpolnjujeta PCT pogoj. Obiske otrok pri stanovalcih odsvetujemo.
Hvala za razumevanje, spoštovanje pravil ter podporo, ki nam jo izkazujete.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
Včerajšnje epidemiološko preverjanje pri zaposlenih in stanovalcih enote Rožmarin je minilo brez pozitivnega brisa. Vsi testi so bili negativni. Ponovno testiranje bo jutri, o rezultatih vas bomo seveda obvestili.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci!
V ponedeljek smo ponovno opravili epidemiološko preverjanje stanovalcev in zaposlenih na enoti Rožmarin. Vsi brisi, tako pri stanovalcih, kot pri zaposlenih, so bili negativni.
Predvidoma v sredo bomo testiranje na enoti Rožmarin ponovili. O rezultatih vas bomo obvestili.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
Na današnjem testiranju je bila okužba potrjena še pri dveh stanovalcih enote Rožmarin, ki smo ju že namestili v rdečo cono, tudi svojci obeh stanovalcev so že bili obveščeni.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
Kot smo poročali včeraj smo v našem domu zabeležili okužbo pri štirih stanovalcih. Zaenkrat je okužba omejena na enoto Rožmarin, zato pri ostalih enotah in stanovalcih nismo uvedli dodatnih ukrepov, obiski na drugih enotah potekajo po že dogovorjenem protokolu.
Obiske na enoti Rožmarin zelo odsvetujemo, jih pa bomo omogočili na izrecno željo svojcev, ki se morajo za obisk dogovoriti s socialno delavko, ki je dosegljiva na telefonski številki 051 668 892, od ponedeljka do petka me 13:00 in 15:00 uro. Obisk mora biti dogovorjen, ob prihodu v dom se je potrebno izkazati z veljavnim PCT potrdilom, svojce bomo opremili s potrebno zaščitno opremo.
Na enoti Rožmarin bomo epidemiološko analizo izvajali v soboto in ponedeljek, o rezultatih testiranj vas bomo sproti obveščali.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
Leto je minilo odkar smo se prvič srečali z okužbami s COVID -19 v našem domu. Naraščanje števila obolelih v Sloveniji, s katerim s soočamo, je seveda povečalo tveganje za pojav okužbe tudi v našem domu.
Včeraj smo s hitrim antigenskim testom odkrili možnost okužbe pri dveh stanovalcih enote Rožmarin, zato smo danes opravili epidemiološko preverjanje s PCR testi pri vseh stanovalcih in zaposlenih na enoti Rožmarin. Rezultati so pokazali prisotnost okužbe pri štirih stanovalcih, ki smo jih že namestili v rdečo cono, katero smo  pripravili v dvorani doma. Svojce stanovalcev smo o okužbi že obvestili.
O vseh nadaljnjih korakih, ukrepih in dogajanju vas bomo seveda obveščali.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci in obiskovalci naših stanovalcev!
Zaradi vse več dodatnih vprašanj, želimo pojasniti izrek Odloka, s katerim je Vlada RS predpisala izpolnjevanje PCT pogoja v Domovih za starejše. Odlok v 5. členu, ne govori zgolj o vstopu v dom, temveč o osebah, ki prihajajo v neposreden stik z uporabniki storitev.
»PCT pogoj iz 2. člena tega odloka morajo izpolnjevati vse osebe, ki pri opravljanju dela prihajajo v neposreden stik z drugimi osebami oziroma so udeležene v okoljih ali dejavnostih v Republiki Sloveniji, kjer obstaja neposredna nevarnost za izbruh okužbe in širjenje okužb s COVID-19 in s tem nevarnost za zdravje oseb, ki delajo v tem okolju ali uporabnikov storitev.« (Ur. list RS št.: 142/21)
To ne pomeni, da morate obiskovalci izpolnjevati PCT pogoj le ob vstopu v dom, temveč ob vsakem stiku, ki ga dom omogoči med svojci in stanovalci, zato obiskovalcem, ki ne izpolnjujejo PCT pogoja stanovalca ne moremo pripeljati pred dom, saj bi s tem kršili določila Odloka in se tudi zavedamo, da bi se s tem dejanjem tveganje za prenos okužbe zvišalo.
Hvaležni smo, da ste določila in omejitve svojci pozdravili in jih spoštujete, vemo, da je naš cilj skupen in isti. Vsi si želimo, da se ne bi ponovila lanska jesen in zima, ko so bile omejitve bolj stroge, ko smo dom za obiskovalce zapirali ali omogočali le nekaj obiskov tedensko z naročanjem…
Vaši najbližji stik z vami pogrešajo in si ga želijo zato smo veseli, da trenutni pogoji omogočajo, da na obiske prihajate tako pogosto kot želite in da z veljavnimi pravili zmanjšujemo tveganje za prenos okužbe na stanovalce.
Hvala za razumevanje in sodelovanje.
Ekipa DSO Izlake

 

OBVESTILO O OBISKIH
SPOŠTOVANI SVOJCI IN  OBISKOVALCI!
V SKLADU Z ODLOKOM O NAČINU IZPOLNJEVANJA POGOJA PREBOLEVNOSTI, CEPLJENJA IN TESTIRANJA ZA ZAJEZITEV ŠIRJENJA OKUŽB Z VIRUSOM SARS – COV – 2  (UR. LIST RS ŠT. 142/2021) , KI GA JE SPREJELA VLADA RS, VAS OBVEŠČAMO, DA BO VSTOP ZA VSE OBISKOVALCE MOGOČ LE Z VELJAVNIM PCT DOKAZILOM.
OBISKOVALCI, KI VELJAVNEGA DOKAZILA NE BODO PREDLOŽILI RECEPTORJU OB PRIHODU, V DOM NE BODO MOGLI VSTOPITI.
EKIPA DSO IZLAKE

Spoštovani svojci in obiskovalci naših stanovalcev!

Prepričani smo, da spremljate trenutno epidemiološko situacijo v Sloveniji in da veste, da se število okužb vztrajno zvišuje. Tudi nas širjenje okužb skrbi, prav tako pa pristojne službe osvežujejo priporočila domovom kako ravnati, da bi ostali varni in zdravi. Med drugim smo prejeli tudi osvežena priporočila Ministrstva za zdravje in NIJZ, o izvajanju obiskov v domovih za starejše, ki od nas zahtevajo nekaj prilagoditev.
Obiski bodo od ponedeljka 6.9.2021 potekali po naslednjih pravilih:
• Prost vstop bodo imeli obiskovalci z izpolnjenim PCT (preboleli, cepljeni, testirani) pogojem. Izpolnjevanje pogoja bomo ob vstopu v dom preverjali, zato s seboj na obisk prinesite veljavno EU digitalno potrdilo, ki ga boste pokazali receptorju. (v papirni obliki ali na telefonu)
• Obiski za svojce, ki izpolnjujejo PCT pogoj,  bodo potekali vse dni med 10:00 in 17:00 uro. Vstop v dom za obiskovalce bo na glavnem vhodu.
• Obiskovalci, ki ne izpolnjujejo PCT pogoja, bodo na obisk lahko prišli le od ponedeljka do petka, v dveh časovnih terminih in sicer ob 10:00 in ob 16:00 uri in v soboto ob 10:00 uri. Pred vstopom v dom bodo skupaj z medicinsko sestro opravili epidemiološko preverjanje.
• Za vse obiskovalce  še vedno velja, da na obisk k posameznemu stanovalcu prideta le dva obiskovalca. Še vedno velja tudi, da imajo obiskovalci ves čas obiska pravilno nameščene kirurške maske, si ob vstopu v dom razkužijo roke in da poskušajo ohranjati distanco. Vsi obiskovalci tudi izpolnijo evidenčni list obiskovalca.
Želimo si, da pravil obiskovanja ne bi bilo treba zaostrovati in da bi naši stanovalci lahko letošnjo jesen in zimo preživeli v prostem gibanju in obkroženi s svojimi najbližjimi. Verjamemo, da si tega želite tudi vi in da boste ravnali odgovorno in spoštovali pravila, ki jih postavljamo.
Opozarjamo tudi, da se na obisk k svojemu najbližjemu v našem domu odpravite zdravi (brez prehlada, vročine, prebavnih težav…) ter nikakor ne prihajate na obisk, če ste bili v bližnjem stiku z osebo, ki je zbolela zaradi virusa COVID -19.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje in spoštovanje predvidenih ukrepov.

Ekipa DSO Izlake

OBVESTILO O SPROSTITVI OBISKOV V DSO IZLAKE

Spoštovani svojci in prijatelji, obiskovalci naših stanovalcev!

Od ponedeljka, 31.5.2021 bo v našem domu veljal spremenjen način obiskovanja naših stanovalcev, ki vam bo omogočil pogostejše in lažje obiskovanje vaših najdražjih.

Obiski bodo do nadaljnjega potekali v skladu z naslednjimi pravili:

  • Obiski bodo mogoči vse dni v tednu od 10:00 do 17:00 ure;
  • Najave na obisk niso več potrebne. Število obiskov pri stanovalcu in pogostost obiskovanja niso več omejeni;
  • Na obisk lahko prideta dva zdrava obiskovalca k stanovalcu;
  • Obiskovalci lahko v dom vstopajo na obeh vhodih;
  • Obvezno je nošenje maske med obiskom v prostorih doma;
  • Ob vstopu v dom obiskovalci razkužijo roke in izpolnijo evidenčni list (spremljanje zdravstvenega stanja), ki ga oddajo v zato pripravljen zabojček na mizi pri vhodu v dom. Podatek o telesni temperaturi pridobite sami, z merjenjem temperature doma.

Veseli smo, da glede na epidemiološko sliko in stanje precepljenosti v našem domu, lahko sprostimo obiske in vam omogočimo bolj sproščeno in prijazno obiskovanje naših stanovalcev. Kljub temu pa previdnost in spoštovanje osnovnih ukrepov za preprečevanje prenosa okužbe še vedno ostajata v veljavi, saj si ponovnega izbruha okužbe ne želimo.

Prosimo, da na obisk pridete zdravi in spoštujete dogovorjena pravila!

Ekipa DSO Izlake

Obveščamo vas, da domska telefonska centrala zopet deluje.

Hvala za razumevanje

OBVESTILO
Obveščamo vas, da zaradi okvare ne deluje domska telefonska centrala. Napaka bo predvidoma odpravljena v petek, 26.2.2021.
V tem času pa smo seveda dosegljivi na mobilnih telefonskih številkah objavljenih na spletni strani www.dso-izlake.si;
Socialna delavka in uprava: 051 668 892
Namestnica direktorice za področje zdravstvene nege in oskrbe: 041 679 922
Diplomirana medicinska sestra: 041 674 749
Oddelčne sestre: 051 661 038
Koordinatorka pomoči na domu: 041 310 829
Oddelek rehabilitacije bolnikov po možganski kapi: 051 219 242
Naročanje na obiske: 051 219 237
Nabavna in tehnično vzdrževalna služba: 051 668 893

Hvala za razumevanje. O odpravi napake vas bomo obvestili.

OBVESTILO O OBISKIH IN RAHLJANJU UKREPOV ZA PREPREČEVANJE OKUŽBE
Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
V tem tednu smo v domu zabeležili en pozitiven bris, pri stanovalcu, ki je bil sprejet v dom in je od sprejema bival v sivi coni, ter že bil premeščen v rdečo cono v našem domu. Brisi odvzeti pri naših zaposlenih so bili negativni, prav tako ni nihče od stanovalcev kazal znakov okužbe in posledično potreboval testiranje.
V ponedeljek, 1.2.2021 bo tudi minilo 10 dni od drugega cepljenja stanovalcev in zaposlenih, ki okužbe še niso preboleli, zato smo se odločili, da zrahljamo nekatere ukrepe za preprečevanje prenosa okužbe.
OBISKI
Obiski v domu bodo še vedno potekali po predhodnem naročilu. Naročite se lahko na telefonski številki 051 219 237, od ponedeljka do petka med 13:00 in 15:00 uro.
Ob obisku bodo veljala naslednja pravila:
- Obiskovalci vstopate v dom ob dogovorjeni uri, na stranskem vhodu (iz smeri lekarne);
- Ves čas obiska je potrebno nositi masko IIR, prav tako je potrebno vzdrževati predpisano medosebno razdaljo;
- Vsak stanovalec ima lahko 2 obiska tedensko, na obisk lahko pride ena (izjemoma dve) zdravi osebi. Ob prihodu bomo še vedno preverjali zdravstveno stanje obiskovalcev;
- Obiski bodo potekali od ponedeljka do sobote, v dnevnem centru, parku ali na sprehodu v okolici doma;
- Obiskovalci v sobah stanovalcev bodo dodatno opremljeni z zaščitnim plaščem;
SPROŠČANJE DRUGIH UKREPOV
Od ponedeljka 1.2.2021, bodo stanovalci zopet uživali obroke v jedilnici doma ali v dnevnih prostorih. Lahko bodo tudi prosto gibali po domu ter izven doma, v parku in okolici, se družili in sodelovali v aktivnostih, ki jih bomo organizirali.
Stanovalci lahko tudi odidejo v domače okolje, za krajši ali daljši čas, prosimo le, da nas o odhodu v domače okolje obvestite (ista številka kot za naročanje na obisk).
Pakete s priboljški lahko obiskovalci prinesete ob obisku, še vedno pa jih lahko pustite na vozičku pripravljenem za sprejem paketov.
Zaradi zagotovitve večje frekvence obiskov v domu, video klicev in telefonskih klicev ne bomo več izvajali.
Vsi se ponedeljka, ko se bo življenje v domu vrnilo v kolikor toliko »stare tirnice« zelo veselimo. Stanovalci že komaj čakajo druženja in aktivnosti, mi pa smo veseli, da je obdobje okužbe za nami. Kljub temu nekaj ukrepov še ostaja v veljavi, saj epidemije še ni konec in je previdnost še vedno potrebna.
Lepo vas pozdravljamo in se vam zahvaljujemo za razumevanje in strpnost ter vse spodbude in lepe misli, ki smo jih bili deležni v času, ko nam je bilo najhuje.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
Ponovno se oglašamo z dobrimi novicami, ki nam vlivajo optimizem. Tudi na včerajšnjem testiranju so bili vsi brisi, tako pri stanovalcih kot pri zaposlenih, negativni. Trenutno je v rdeči coni doma nastanjen le en stanovalec, eden pa se zdravi v bolnišnici. Do naslednjega tedna bomo rdečo cono v domu zaprli in stanovalci se bodo lahko vrnili v svoje sobe.
Jutri bodo z drugim odmerkom cepiva cepljeni stanovalci, ki corona virusne bolezni še niso preboleli, zato se v domu že dogovarjamo kakšne bodo spremembe v vsakodnevnem življenju naših stanovalcev. Katere od ukrepov in v kakšni meri jih bomo sprostili, vas bomo obvestili v naslednjem tednu. Sproščanje ukrepov predvidevamo s 1. 2. 2021, takrat bo namreč  pri stanovalcih, ki okužbe še niso preboleli in so se cepili, vzpostavljena imunost, ki jo predvideva proizvajalec cepiva.
Veseli smo, da se epidemiološka slika popravlja tako v domu, kot tudi v lokalni skupnosti. To nam daje novo motivacijo, saj se bo tudi v domu življenje počasi vrnilo v stare tirnice.
Hvala vam za potrpežljivost, razumevanje, vse lepe in spodbudne besede in misli, ki ste nam jih namenjali v zadnjih mesecih in ki so nas »držale pokonci«.
Lepo vas pozdravljamo vsi iz DSO Izlake

POROČILO O SPOPADANJU Z OKUŽBO COVID – 19
Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
Tokrat iz naše hiše prihaja dobra novica. Na zadnjem testiranju, ki je potekalo v sredo 13.1.2021 so bili vsi brisi odvzeti stanovalcem in zaposlenim negativni. Trenutno so v rdeči coni doma nastanjeni še štirje stanovalci, eden pa se zdravi v bolnišnici.
Kljub temu pa ostajamo previdni. O sproščanju nekaterih ukrepov za preprečevanje prenosa okužbe bomo predvidoma razmišljali konec meseca, če bosta izpolnjena dva pogoja. Namreč, v naslednjem tednu čaka stanovalce in zaposlene ponovno testiranje, ki bo potrdilo, da okužba v domu resnično ni več prisotna. Prav tako v naslednjem tednu v domu pričakujemo drugo pošiljko cepiva, s katero bodo drugič cepljeni stanovalci in zaposleni, ki okužbe še niso preboleli. Po drugem cepljenju mora miniti vsaj sedem dni, da bodo stanovalci in zaposleni razvili zaščito, ki jo predvideva proizvajalec cepiva.
O rezultatih testiranja, cepljenju, sproščanju ukrepov, nadaljnjem delu in aktivnostih v domu, vas bomo obvestili v naslednjem tednu.

Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci!
Kot smo obljubili nadaljujemo z obiski tudi v novem letu. Obiski bodo še vedno potekali po predpisanih protokolih:
- za obisk se je potrebno naročiti na telefonski številki 051 219 237, od ponedeljka do petka med 13:00 in 15:00 uro;
- vsak stanovalec bo lahko imel en obisk tedensko;
- protokoli obiskov se bodo razlikovali glede na to ali je stanovalec že prebolel corona virusno bolezen ali ne in jih bomo dogovorili sproti ob naročilu;
- svojce prosimo, da dogovorjena pravila spoštujejo;
Še vedno lahko stanovalcem prinesete pakete, ki jih lahko vsak dan odložite na za to pripravljeno mesto v vhodnem vetrolovu. Prav tako se še vedno lahko dogovorite za video klic, na telefonski številki 051 219 237, tudi med 13:00 in 15:00 uro.
Lepo vas pozdravljamo,
Ekipa DSO Izlake

Poročilo o spopadanju z okužbo COVID - 19
Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
V ponedeljek, 28.12.2020 smo tudi v našem domu cepili stanovalce in zaposlene, ki okužbe z novim virusom še niso preboleli in tako naredili pomemben korak k umiranju stanja v našem domu.
V sredo, 30.12.2020 pa je v domu potekalo ponovno testiranje stanovalcev in zaposlenih, pozitivnih je bilo 5 brisov pri stanovalcih in 3 pri zaposlenih. Trenutno v rdeči coni v domu biva 16 stanovalcev, dva stanovalca pa se zdravita v bolnici.
Ekipa DSO Izlake

Poročilo o spopadanju z okužbo COVID -19
Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
V preteklih dneh smo ponovno testirali naše stanovalce in zaposlene. Tokratno testiranje je pokazalo, da je pozitivnih 8 stanovalcev in 5 zaposlenih v našem domu. Trenutno v rdeči coni našega doma biva 20 stanovalcev, aktivno okuženih pa je 6 zaposlenih.
V ponedeljek bo v našem domu potekalo cepljene proti virusu COVID -19. Cepili se bodo stanovalci in zaposleni, ki še niso bili okuženi z virusom in ki so se s cepljenjem strinjali.
Lepo vas pozdravljamo in vam želimo lepe in mirne božične praznike, stanovalci in zaposleni DSO Izlake.

Spoštovani svojci!
Kot smo obljubili, vas seznanjamo s protokolom obiskov v našem domu. Kljub temu, da je okužba v našem domu še vedno prisotna ter da epidemiološka situacija še zdaleč ni ugodna, smo se v domu odločili, da svojcem omogočimo obiske pri naših stanovalcih. Naša želja je, da v predprazničnem času omogočimo vsakemu stanovalcu, da se sreča s svojimi najbližjimi. V mesecu decembru  bo tako vsak stanovalec imel en obisk. Več obiskov v decembru ne bo možno izpeljati, saj je stanovalcev veliko in vsi se želijo srečati s svojci. Obiske bomo izvajali po našem načrtu, kar pomeni, da vas bo socialna delavka poklicala in vam ponudila možne termine za obisk in da naročanje na obiske, tako kot smo bili vajeni ni možno. Prosimo, da socialne delavke v zvezi z obiski ne kličete vi, saj vas bo zagotovo poklicala.
S socialno delavko boste dogovorili tudi pravila in protokol, ki bi bo veljal ob obisku, pravila se bodo namreč razlikovala glede na to ali gre za obisk pri stanovalcu v sobi ali je stanovalec že prebolel coronavirusno bolezen ali ne.
Upamo, da bomo z obiski polepšali predpraznične dni našim stanovalcem in seveda tudi vam.
Zahvaljujemo se za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.
Ekipa DSO Izlake

Poročilo o spopadanju z okužbo COVID – 19
Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!

V četrtek, 10.12.2020 je v našem domu ponovno potekalo testiranje stanovalcev in zaposlenih. Rezultati testiranja so bili naslednji: pozitiven bris na okužbo s COVID – 19 je imelo 10 stanovalcev in 2 zaposlena. Svojce stanovalcev smo že obvestili in stanovalci so bili premeščeni v rdečo cono.
Trenutno je v rdeči coni nastanjenih 23 stanovalcev, saj se je danes pri 9. stanovalcih obdobje izolacije izteklo in so rdečo cono zapustili.
Še vedno večina stanovalcev obdobje izolacije preživi brez izraženih znakov bolezni in se počutijo dobro.
Ta trenutek je aktivno okuženih še 11 zaposlenih. Čeprav so bili zadnji tedni naporni, se še vedno vsi zaposleni s srčnostjo in veliko mero optimizma trudimo našim stanovalcem omogočiti čim več udobja ter seveda strokovno zdravstveno nego in oskrbo.
Prav tako se intenzivno pripravljamo, da bi omogočili obiske stanovalcem v tem predprazničnem času, o načinu in protokolu obiskov vas bomo obvestili v ponedeljek.
Lepo vas pozdravljamo stanovalci in ekipa DSO Izlake

Poročilo o spopadanju z okužbo s COVID - 19
Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev!
Stanje okužb z novim corona virusom v našem domu pri stanovalcih je trenutno takšno: v rdeči coni našega doma danes  biva 33 stanovalcev, ki so bili na testiranjih pozitivni na novi corona virus, dva stanovalca pa se zdravita v trboveljski bolnici. Večina stanovalcev je trenutno brez izraženih znakov bolezni in se dobro počutijo.
Z virusom je okuženih tudi 25 zaposlenih, kar seveda pomeni veliko kadrovsko stisko, so nam pa na pomoč priskočili prostovoljci  RK Zagorje in študentje Medicinske fakultete. S skupnimi močmi se tako zaposleni kot tudi prostovoljci trudimo, da je za vse  potrebe naših stanovalcev kar najbolje poskrbljeno. Poleg nege in oskrbe  še vedno razdelimo pakete, ki jih prinesete, opravimo video in telefonske klice, poskrbimo za prinos priboljškov iz domskega bifeja, s stanovalci poklepetamo, jih posedemo na invalidske vozičke, tudi potelovadimo…
Ostajamo pozitivni in pogumni ter že razmišljamo in načrtujemo kako bi v predprazničnem času omogočili stanovalcem in svojcem tudi oseben stik. O omogočanju obiskov in o protokolu  le –teh, vas bomo seveda pravočasno obvestili.
Lepo vas pozdravljamo stanovalci in ekipa DSO Izlake!

Poročilo o spopadanju z virusom COVID – 19
Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev!
V sredo, 25.11.2020 smo v domu ponovno testirali stanovalce in zaposlene. Rezultati so bili spet slabši od naših pričakovanj, vseeno  pa so stanovalci s pozitivnim brisom vezani na eno že znano žarišče okužbe. Pozitiven rezultat je imelo 13 stanovalcev in 8 zaposlenih.  Svojce stanovalcev s pozitivnim brisom smo že obvestili, stanovalci pa so bili premeščeni v rdečo cono. Trenutno je v našem domu aktivno okuženih 41 stanovalcev in 25 zaposlenih.
Večina stanovalcev se dobro počuti in nimajo izraženih znakov bolezni in se po predpisani izolaciji vrnejo v svoje sobe. Tako je ozdravelo in zapustilo rdečo cono že 17 stanovalcev, jutri pa jo bo zapustilo še 15 stanovalcev, ki so tudi brez znakov prestali obdobje izolacije.
Nekaj stanovalcev pa se zaradi bolezni, ki jih spremljajo že dalj časa, slabše upira virusu. V zadnjih dneh  so tako boj z virusom izgubil štirje naši stanovalci.
Okužba je  močno zmanjšala tudi število zaposlenih, ki se te dni z maksimalnimi močmi trudijo,  tudi  s pomočjo prostovoljcev, zagotoviti stanovalcem ustrezno oskrbo in nego.
Kljub vsemu  s pogumom in srčnostjo vztrajamo in se z vsemi ukrepi trudimo zajeziti nadaljnje širjenje okužbe.
Ekipa DSO Izlake

Poročilo o spopadanju z virusom COVID – 19
Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev!
V petek, 20.11.2020 smo v domu ponovno izvedli testiranje stanovalcev in zaposlenih. Skrbelo nas je kaj bodo rezultati pokazali glede na torkovo testiranje. Tokrat je imelo pozitiven bris 6 stanovalcev in 3 zaposleni, kar je manj kot smo pričakovali in nam daje upanje, da se bo širitev virusa počasi zaustavila. Včerajšnje testiranje  kaže tudi  na to, da smo okužbo uspeli zamejiti na eno samo žarišče in da se okužba ni razširila po celotnem domu. Svojce stanovalcev s pozitivnim brisom smo že obvestili, stanovalci pa so bili premeščeni v rdečo cono, ki je locirana v enoti JAVOR, v  3. nadstropju našega doma.
Iz rdeče cone, nazaj v svoje sobe smo danes premestili 4 stanovalce, ki so predpisano obdobje izolacije prestali brez izraženih znakov okužbe. Še vedno se v Splošni bolnici Trbovlje zdravi en stanovalec.
Stanovalci v rdeči coni in tudi ostali stanovalci se glede na okoliščine počutijo dobro in s potrpežljivostjo in veliko mero poguma sprejemajo trenutno stanje in razmere v domu.
Lepo vas pozdravljamo in vam želimo da ostanete zdravi.
Ekipa DSO Izlake

Zahvala
Danes je dan za zahvale. Najprej dragi svojci in prijatelji, velika hvala vam, za vse spodbudne besede, ki jih napišete na naš FB profil, pošljete po elektronski pošti in  izrečete v naših telefonskih pogovorih. Vsa pozitivna energija, prijazne besede in misli, ki nam jih pošiljate se prelijejo v naša srca in nas motivirajo, da vztrajamo in ne obupamo.
Hvala tudi Piceriji Čebelica, ki je v prejšnjem tednu poskrbela za malico naših zaposlenih (pice smo pojedli prehitro in jih nismo utegnili slikati).
Hvala OZRK Zagorje, za hitro in uspešno akcijo pri iskanju prostovoljcev, ki bodo priskočili na pomoč.
Občina Zagorje in župan Matjaž Švagan, CZ Zagorje, gasilci zagorske občine, Vrtec Zagorje, Sadjarska kmetija Rožej (jabolka za stanovalce), ZD Zagorje, Sensilab (Vitamin D) in vsi ki v teh dneh pomagate, hvala vam.
Zahvala tudi Lions klubu Trbovlje, za pismo, kekse, čaje in kavo, vse nas bo pogrelo in nam dalo energijo za nadaljevanje.
Ekipa DSO Izlake

Poročilo o spopadanju z okužbo s COVID – 19 v DSO Izlake

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev!

V torek, 17.11.2020 smo v domu ponovno izvedli testiranje veh stanovalcev in zaposlenih. Rezultati niso bili spodbudni. Testiranje je namreč pokazalo pozitiven bris pri 18 stanovalcih in 5 zaposlenih. Svojce stanovalcev smo o rezultatih testiranja že obvestili.

Aktivno okuženih stanovalcev je tako danes 24, en stanovalec je na zdravljenju v Splošni bolnišnici Trbovlje, iz rdeče cone v dom pa sta se vrnila dva stanovalca, ki sta štirinajstdnevno izolacijo preživela brez izraženih simptomov.

Aktivno okuženih zaposlenih je ta trenutek 17.

Rdeča cona, ki smo jo vzpostavili v Domu sv. Jurija na Izlakah po zadnjem testiranju ne zadošča več za vse stanovalce, ki potrebujejo izolacijo, zato danes v domu pripravljamo rdečo cono, ki bo locirana v enoti Javor (3. nadstropje), kjer je tudi največje število pozitivnih stanovalcev. V rdečo cono v domu se bodo premestili tudi stanovalci iz Jurijevega doma.

V domu danes poteka profesionalno razkuževanje prostorov in premeščanje stanovalcev v rdečo in sivo cono, odvisno od tega ali je bil njihov bris pozitiven ali so bili v stiku z osebo, ki je pozitivna.

V petek, 20.11.2020 bomo ponovno testirali vse stanovalce in zaposlene, o rezultatih vas bomo seveda obvestili.

Stanovalci in zaposleni se kljub preizkušnji, v kateri pa nismo sami, saj nas svojci in bližnji podpirate in mislite na nas, počutimo dobro. Ob tem nam je v veliko pomoč tudi lokalna skupnost; župan Matjaž Švagan in Občina Zagorje ob Savi, Vrtec Zagorje, člani PGD zagorske občine in predstavniki Civilne zaščite. Potrpežljivo in z dobro voljo se spopadamo z izzivi, ki jih virus, ki je v tem letu spremenil življenje vsem nam, postavlja pred nas.

Ne bomo obupali, še se borimo, sporočajo zaposleni. Vsi pa vas lepo pozdravljamo in se vam za vašo podporo in lepe misli zahvaljujemo.

Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!

Včeraj smo v domu ponovno testirali vse stanovalce in zaposlene, posamezna testiranja pa so bila opravljena že med tednom. Žal rezultati niso bili takšni kot si vsi želimo. Med testiranimi stanovalci je bilo pozitivnih 5 brisov, med zaposlenimi pa 11. Stanovalci s pozitivnimi brisi so bili že premeščeni v rdečo cono in njihovi svojci so bili o tem že obveščeni, zaposleni pa so umaknjeni iz delovnega procesa.
Trenutno v rdeči coni biva 6 stanovalcev, 2 stanovalca pa sta bila zaradi bolj izraženih znakov okužbe sprejeta v Splošno bolnico Trbovlje.
Dobra novica je, da se je iz rdeče cone nazaj v dom vrnilo 7 stanovalcev, pri katerih se znaki bolezni niso razvili.
O dogajanju vas bomo še naprej obveščali in se še naprej z vsemi močmi in predvidenimi varovalnimi ukrepi trudili za ustavitev širjenja okužbe.
Lepo vas pozdravljamo in ostanite zdravi.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci!
Ves čas imamo v mislih kako bi olajšali in poenostavili prinos in delitev paketov za naše stanovalce, zato smo se odločili za nabavo posebne razkuževalne omare, ki deluje hitro in varno.
Omara je sedaj pripravljena za delo, zato vas obveščamo, kako bo potekal prinos paketov po novem.
Pakete za stanovalce lahko sedaj prinesete in odložite na za to pripravljen voziček pri glavnem vhodu v dom, vse dni v tednu. Naslednji dan jih bomo razkužili in razdelili. Pakete prinesene v petek, soboto ali nedeljo bomo delili v ponedeljek. Ker je razkuževanje varno tudi za živila, lahko pošljete tudi sveže sadje in druga sveža živila. Prosimo, da uporabite vrečke (papirne, darilne, plastične…), ki jih lahko razpremo, da je razkuževanje učinkovitejše in se izogibate zaprtih škatel.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci!
Minilo je 14 dni od pojava okužbe v našem domu ter od uvedbe strožjih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe. Čeprav  okužba s COVID – 19 še ni izzvenela, tako  pri stanovalcih kot tudi pri zaposlenih, smo se odločili sprostiti nekatere ukrepe.
Z jutrišnjim dnem bodo stanovalci iz delov stavbe, kjer okužbe v zadnjih 14 dneh nismo več potrdili, lahko zapustili sobe, zopet posedali v dnevnih prostorih in obiskali domski park. V delih doma, kjer  je bila okužba potrjena, pa ostajamo pri strožjih ukrepih  med katerimi je tudi izolacija stanovalcev v sobah. Izvedli smo tudi profesionalno razkuževanje delov doma, kjer je možnost okužbe večja.
Ponovno testiranje vseh zaposlenih in stanovalcev bo potekalo v petek, razen pri stanovalcih in zaposlenih, ki bi v vmesnem času razvili znake okužbe z virusom in bodo testirani takoj ob pojavu znakov.
Trenutno v rdeči coni, v Domu sv. Jurija biva 6 stanovalcev, ki so bili pozitivni na COVID -19. V dom se je vrnilo 5 stanovalcev, ki v 14 – dnevnem bivanju v rdeči coni znakov okužbe niso razvili, kljub pozitivnem brisu.
Velika želja vseh zaposlenih v domu je, da se življenje naših stanovalcev čim prej vrne v kolikor toliko »normalen« ritem. Že od razglasitve prve epidemije v marcu, z bolj ali manj zaostrenimi zaščitnimi ukrepi, bijemo bitko z virusom. Vsi zaposleni v domu upoštevamo in spoštujemo predvidene ukrepe  - uporaba osebne zaščitne opreme, razkuževanje rok, površin in prostorov, zračenje, stalne ekipe na posameznih enotah…, da bi bilo širjenje okužbe čim manjše.
Svojo energijo zaposleni v teh dneh poleg nege in oskrbe  ter preprečevanja širjenja okužbe, vlagamo tudi v zagotavljanje čim večjega udobja stanovalcem, z delitvijo paketov, prinosom priboljškov (kavic, sladkarij, sadja…) iz bifeja, družabništvom, razgibavanjem in posedanjem, izvajanjem telefonskih in video pogovorov.
Zahvaljujemo se vam za potrpežljivost in razumevanje, ki ste ju tako stanovalci kot svojci, v dneh od potrditve prve okužbe v domu pokazali našim zaposlenim.
Lepo vas pozdravljamo in pazite nase.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
V petek je v našem domu ponovno potekalo testiranje vseh stanovalcev in zaposlenih. Rezultati niso bili najboljši, pokazali so namreč, da so z virusom COVID – 19 okuženi še trije stanovalci in dva zaposlena . Svojce stanovalcev smo o okužbi že obvestili, stanovalce pa že včeraj premestili v rdečo cono, v Dom sv. Jurija.
Dobra novica je, da so se iz rdeče cone včeraj vrnili trije stanovalci, ki so tam preživeli 14 dni in v tem času kljub pozitivnemu izvidu niso razvili znakov bolezni.
Nismo še zmagali, okužba je v domu še vedno prisotna, zato bodo seveda še potrebni ukrepi s katerimi bomo širjenje okužbe poskušali zajeziti. Kakšni bodo ti ukrepi in kako bo potekalo naše vsakdanje življenje, vas bomo obvestili po posvetih s strokovnjaki.
Lepo vas pozdravljamo v upanju, da okužba izzveni čim hitreje.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!

V soboto so bili znani rezultati drugega testiranja pri stanovalcih in zaposlenih. Kljub temu, da smo bili zadovoljni, da številka pozitivnih stanovalcev in zaposlenih ni bila visoka, ostaja dejstvo, da je okužba z virusom v našem domu še vedno prisotna. Zato v veljavi do nadaljnjega ostajajo tudi ukrepi, ki jih izvajamo z namenom preprečevanja širjenja okužbe med stanovalci in zaposlenimi. Zaposleni uporabljamo dodatno osebno varovalno opremo, ponovno smo razkužili prostore, kjer se je okužba pojavila, gibanje stanovalcev je trenutno omejeno na njihove sobe.
Zavedamo se vseh posledic, ki jih takšna izolacija lahko prinese našim stanovalcem, zato smo že v prejšnjem tednu ponovno organizirali podporno ekipo, ki jo sestavljajo fizioterapevtke in delovni terapevtki, ki priskočijo na pomoč stanovalcem in našemu negovalnemu osebju, ki v teh dneh dela v zmanjšanem številu. Naloge podporne ekipe so tudi nakup in dostava priboljškov in kavice iz domskega bifeja, razdelitev paketov, ki jih pošljete, izvajanje video klicev, posedanje na invalidske vozičke v sobi in razgibavanje, druženje in klepet s stanovalci… Skratka trudimo se, da bi v danih razmerah stanovalcem omogočili čim več udobja in prisluhnili njihovim željam in potrebam.
Testiranje vseh stanovalcev in zaposlenih bo ponovno potekalo v petek, oziroma ob pojavu simptomov.
Stanovalci v domu in v rdeči coni se počutijo dobro in z veliko mero potrpežljivosti sprejemajo situacijo  ter omejitve, ki jih je pojav okužbe v domu prinesel s seboj.
Vse vas lepo pozdravljamo, pazite nase in ostanite zdravi!
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci!
Rezultati drugega testiranja so pokazali, da sta z novim corona virusom okužena še 2 stanovalca (svojci so bili že obveščeni) in 2 zaposleni osebi. Stanovalca bomo premestili v rdečo cono, zaposleni pa so umaknjeni iz delovnega procesa. Po posvetih in dogovorih s strokovnjaki vas bomo obvestili tudi o nadaljnjih aktivnostih in ukrepih, ki jih bomo izvajali v prihodnjih dneh.
Ekipa DSO Izlake!

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
Za nami je prvi teden življenja z virusom, ki smo ga z veliko mero potrpežljivosti in razumevanja, ki so ga pokazali naši stanovalci in svojci, preživeli mirno. Trudili smo se izpolniti majhne želje naših stanovalcev, da bi jim dnevi tekli kar se da prijetno v danih okoliščinah.
Tudi stanovalci v rdeči coni se počutijo dobro in zaenkrat nimajo izraženih simptomov bolezni.
Sporočamo vam, da danes v domu poteka ponovno testiranje vseh stanovalcev in zaposlenih. Rezultati testiranja bodo znani jutri. O rezultatih vas bomo obvestili na domskem FB profilu in spletni strani. Ob morebitnem pozitivnem rezultatu bomo obveščali kontaktne osebe vsakega posameznika.
Po znanih rezultatih bomo ponovno načrtovali kako bo potekalo življenje v domu in kakšni bodo nadaljnji ukrepi.
Seveda vsi držimo pesti in upamo, da smo z ukrepi v tem tednu širjenje okužbe zamejili.
Lepo vas pozdravljamo in se vam zahvaljujemo za pozitivne misli, besede spodbude in zaupanja v naše delo.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!

Včeraj je v domu potekalo še testiranje zaposlenih, ki je pokazalo še na 2 okužbi pri zaposlenih, obe osebi sta seveda izločeni iz delovnega procesa.
Danes smo v domu izvedli profesionalno razkuževanje sob okuženih stanovalcev in skupnih prostorov.
Zaenkrat se stanovalci, ki so bili premeščeni v rdečo cono tam dobro počutijo in so še vedno brez izraženih simptomov, prav tako se dobro počutijo tudi ostali stanovalci v domu.
Še vedno lahko prinesete pakete za stanovalce, ob ponedeljkih in četrtkih. Paketi bodo v karanteni 72 ur, preden jih bomo razdelili stanovalcem. Stanovalci bodo veseli tudi kakšnega spodbudnega sporočila in lepe misli, ki jih prav tako lahko pošljete skupaj s paketi. Naše sodelavke bodo pisma z veseljem prebrale stanovalcem.
Video klici se bodo prav tako še izvajali, prosim, da za naročilo pokličete socialno delavko Urško, na telefonsko številko 03 56 74 104 ali 051 668 892.
Spodbudne besede in  izrazi zaupanja iz vaše strani, ki smo jih deležni v preteklih dne nas motivirajo, da dajemo vse od sebe. Hvala vam.

Ekipa DSO Izlake

 

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!

Poročali smo že o poteku testiranja med stanovalci in zaposlenimi. V poznih nočnih urah smo bili obveščeni, da je 6 naših stanovalcev pozitivnih na COVID - 19 virus.
Preko noči smo skupaj z PGD Zagorje  pripravili rdečo cono, ki bo locirana v Jurijevem domu na Izlakah in danes bodo pozitivni stanovalci premeščeni v novo dislocirano enoto. Zaenkrat bo zanje skrbela ekipa zaposlenih iz našega doma.
Tudi za stanovalce, ki so bili na prvem testiranju negativni bo življenje v domu potekalo drugače. Do naslednjega testiranja, ki bo potekalo čez en teden, bodo omejeni na bivanje v svoji sobi, oz. kot predvideva krizni načrt, ki smo ga vzpostavili danes. Vsi se bomo ob reorganizaciji dela trudili za čim večje udobje naših stanovalcev. Sicer se danes vsi stanovalci, tudi tisti s pozitivnim brisom dobro počutijo in ne kažejo znakov okužbe.
Za informacije o počutju stanovalcev smo na voljo  na utečenih in objavljenih telefonskih številkah.
Pri organizaciji dela in življenja v rdeči coni nam pomoč in podporo nudijo ZD Zagorje, PGD Zagorje, Štab civilne zaščite, Komunala Zagorje, župan z ekipo Občine Zagorje, Vrtec Zagorje in SŠ Zagorje, seveda pa gre zahvala tudi župniku, gospodu Janezu Mihelčiču, ki je prisluhnil našim potrebam in omogočil bivanje okuženih stanovalcev v župnišču.
Hvala tudi vsem vam  za podporo,  zaupanje in razumevanje, ki ga v teh težkih trenutkih izkazujete naši ekipi. Zaposleni bomo z maksimalnim angažiranjem, predanostjo, strokovnostjo in srčnostjo pristopili k skrbi za vaše najdražje.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci!

Ob tako velikem porastu in hitrem širjenju okužbe je bilo skoraj pričakovano, da bo virus našel pot tudi v naš dom. Danes smo bili obveščeni o pozitivnem brisu pri eni naših zaposlenih. Seveda smo v domu takoj vzpostavili prve ukrepe, ki jih predvideva naš krizni načrt. Smo v stiku z epidemiologi, ZD Zagorje ter našo koordinatorko, ki nam svetujejo in pomagajo v teh prvih korakih. Jutri bodo preventivno testirani vsi naši stanovalci. Seveda vas bomo o rezultatih testiranja in nadaljnjih aktivnostih sproti in ažurno obveščali, saj se zavedamo, da vas je ob novici zaskrbelo kako bo teklo življenje v domu v naslednjih dneh. Upamo, da se okužba ne bo neobvladano in hitro širila med stanovalci, vsi se namreč že sedaj trudimo okužbo zajeziti.

Ker se zavedamo, da ste nam v oskrbo zaupali najdragocenejše, svoje matere, očete, stare starše, se bomo vsi zaposleni s strokovnim delom, predanostjo in srčnostjo trudili, da širjenje okužbe omejimo ter kvalitetno poskrbimo za naše stanovalce.

Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci!
Še naprej beležimo visok porast okužb v Sloveniji in tudi v naši občini, zato s četrtkom, 8.10.2020 obiski svojcev v našem domu ne bodo več mogoči.
S ponedeljkom, 12.10.2020 bomo začeli z izvajanjem video klicev preko aplikacij Messenger in Viber. Za video klic se lahko naročite na telefonski številki 051 219 237 med 13:00 in 15:00 uro.
Prav tako bomo zopet sprejemali pakete, ki jih svojci lahko odložite na zato pripravljen voziček pri glavnem vhodu v dom. Pakete lahko prinesete ob ponedeljkih (delili jih bomo v petek) in ob četrtkih (delili jih bomo v ponedeljek). Ker bodo paketi v karanteni 72 ur, prosimo, da stanovalcem ne pošiljate sveže hrane in sadja. Pakete označite z imenom in priimkom stanovalca.
Še naprej se trudimo in si želimo, da virus ne bi našel poti v naš dom, zato verjamemo, da naše ukrepe, s katerimi preprečujemo vnos okužbe med naše stanovalce sprejemate z razumevanjem.
Ostanimo zdravi!
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci!

Epidemiološka situacija v Sloveniji se slabša, ravno tako se povečuje število okuženih v lokalni skupnosti, zato smo se v domu odločili zaostriti ukrepe s katerimi že sicer poskušamo omejiti tveganje za vnos okužbe med naše stanovalce.
Od 5.10.2020 veljajo naslednja navodila:
- Izhodi stanovalcev iz doma so do nadaljnjega onemogočeni; (razen naročenih specialističnih pregledov)
- Obiski bodo potekali ob predhodni najavi pri socialni delavki, na telefonski številki 051 219 237, med 13:00 in 15:00 uro;
- Posamezen stanovalec ima lahko 2 obiska tedensko, obišče ga lahko ena zdrava oseba (izjemoma dve osebi, če prihajata iz istega gospodinjstva);
- Obiski otrok in mladostnikov niso dovoljeni;
- Obiski bodo potekali le na območju doma, na klopcah pred bifejem, v parku ali v avli doma (ob slabem vremenu) ter v sobah stanovalcev, ki ne posedajo na invalidski voziček;
- Ob obisku stanovalca ne bo več možno odpeljati na sprehod, na kavico…tudi drugi izhodi v domače okolje ne bodo možni;
- Ob obisku se je potrebno držati vseh dogovorjenih pravil: obiskovalci imajo med obiskom nameščeno kirurško masko, razkužijo si stopala in roke ob vstopu v dom, držijo razdaljo, ne hodijo brez spremstva po prostorih doma;
- Priboljške, potrebščine za stanovalce lahko prinesete ob obisku, receptor ali javni delavec bo poskrbel za razkuževanje;
- Trajanje obiska je omejeno na 30 – 40 minut;
Zaostreni ukrepi bodo veljali do umiritve situacije, o čemer vas bomo obvestili. Zdravje naših stanovalcev nam je pomembno zato upamo, da boste ukrepe sprejeli z razumevanjem, s skupnimi močmi in spoštovanjem dogovorjenih pravil lahko zmanjšamo tveganje za vnos okužbe v naš dom.
Ekipa DSO Izlake

 

ZAHVALA

Znano je, da Slovenci, kljub pregovorni nevoščljivosti, v težkih trenutkih stopimo skupaj, začutimo stisko ranljivih skupin prebivalcev in skušamo po svojih najboljših močeh pomagati. Tudi v času epidemije nalezljive bolezni COVID-19 smo v našem domu občutili to skrb in razumevanje.

Na tem mestu bi se radi zahvalili vsem, ki ste nam na kakršenkoli način pomagali in nam še pomagate, da lažje zagotavljamo varnost in zdravje našim stanovalcem in zaposlenim. V prvi vrsti je to Občina Zagorje ob Savi z županom gospodom Matjažem Švaganom in njegovo ekipo, ki nam že od vsega začetka z razumevanjem in s pomočjo stoji ob strani, zelo dobro pa sodelujemo tudi z Zdravstvenim domom Zagorje ter s predstavniki civilne zaščite in gasilci.

Za materialno in finančno pomoč se zahvaljujemo še naslednjim delovnim organizacijam in posameznikom:
• DEWESoft d.o.o.,
• Lek farmacevtska družba d.d. Ljubljana,
• Odvetniška družba Čeferin,
• Lekarna Pušnik d.o.o. Trbovlje,
• Tjaša Potparić,
• Steklarna Hrastnik,
• Društvo elektronikov Slovenije,
• Kimi d.o.o., Proizvodno Trgovsko Podjetje,
• Vrtec Zagorje,
• Komunala Zagorje.

Nenazadnje pa se zahvaljujemo tudi župniku Župnije Izlake in Čemšenik, gospodu Janezu Mihelčiču za razumevanje in takojšnjo podporo ter pomoč pri vzpostavitvi in organizaciji prostorov za morebitne okužene stanovalce našega doma.

V imenu stanovalcev in zaposlenih našega doma se vsem iskreno in globoko zahvaljujemo.
Ostanimo zdravi!
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci!
Ker se epidemiološka situacija v Zasavju umirja, bomo v ponedeljek, 10.8.2020 zopet omogočili obiske pri naših stanovalcih. Obiski bodo potekali po že dogovorjenih pravilih:
• Za obisk pri stanovalcu se je potrebno naročiti na telefonski številki  051 219 237, od ponedeljka do petka, od 13:00 do 15:00 ure.
• Na obisk bomo sprejeli eno zdravo osebo na stanovalca, v določenih terminih.
• Če ste bili pred kratkim na dopustu v tujini, odložite obisk pri stanovalcu vsaj za en teden po prihodu iz tujine.
• Obiski se izvajajo v domskem parku, pred vhodom v dom, na sprehodu okrog doma in samo izjemoma v dnevnem centru (v primeru dežja).
• Ob prihodu v dom je potrebno razkužiti stopala in roke, nošnja kirurške zaščitne maske je obvezna ves čas obiska.
• Ob obisku je potrebno še vedno vzdrževati razdaljo, ob morebitnih dotikih si tako obiskovalec, kot tudi stanovalec razkužita roke.
• Spremljali bomo tudi zdravstveno stanje obiskovalcev (telesna temperatura, morebitni znaki okužbe…).
• Obiskovalci se brez spremstva osebja ne smejo prosto gibati po domu.
• Ob obisku lahko stanovalcem prinesete priboljške in potrebščine, ki jih bodo zaposleni pred predajo stanovalcem razkužili.
• Stanovalce lahko za kratek čas tudi odpeljete na sprehod, kavo, po opravkih… Tudi za te izhode je potrebna prejšnja najava.
Celodnevnih izhodov in izhodov  preko vikenda v domače okolje,  še ne bomo omogočili.
Ker bodo v domu zopet dovoljeni obiski, video klicev ter sprejemanja in delitve paketov ne bomo več izvajali.
S skupnimi močmi, spoštovanjem pravil in odgovornim ravnanjem bomo zmanjšali tveganje za vnos okužbe v dom. Hvala, spoštovani svojci, ker nas pri tem podpirate in razumete.
Ostanimo zdravi!

Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci!

Z današnjim dnem obiski svojcev v našem domu niso več mogoči, ravno tako prosti izhodi stanovalcev, zato bomo od ponedeljka 27.7.2020 ponovno omogočili povezavo z našimi stanovalci s pomočjo video klicev.
Video klice bomo izvajali preko aplikacij Messenger in Viber. Za klic se naročite na telefonski številki 051 668 892 pri socialni delavki Urški.
Ravno tako bomo zopet sprejemali pakete za stanovalce in sicer ob ponedeljkih (pakete delimo v petek) in ob četrtkih (pakete delimo v ponedeljek). Ker bodo paketi v 72 urni karanteni, prosimo, da stanovalcem ne pošiljate sveže hrane in sadja. Pakete označite z imenom stanovalca in jih odložite na pripravljen voziček pri glavnem vhodu v dom.

Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci!

Zaradi neugodne epidemiološke situacije v Zasavju, naraščanja števila okužb v Hrastniku, pa tudi primerov v Trbovljah in Zagorju, smo se odločili uvesti bolj restriktivne ukrepe, seveda z namenom zaščite naših stanovalcev.
Od srede, 22.7.2020 obiski svojcev v našem domu ne bodo več mogoči, prav tako naši stanovalci ne bodo imeli več prostih izhodov iz doma.
Ukrepe bomo sprostili z umiritvijo situacije, o čemer vas bomo seveda obvestili.
Verjamemo, da našo skrb razumete in da se strinjate, da je zdravje in varnost naših stanovalcev, vaših najbližjih na prvem mestu.
Ostanimo zdravi!

Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci!
V domu na Izlakah še vedno skrbno spremljamo epidemiološko sliko v lokalnem okolju in smo v stikih z dežurno epidemiološko službo, ki nam popolnega zaprtja doma še ne priporoča. Z vašimi obiski v domu tako nadaljujemo, seveda še vedno po predhodnem naročilu in ob spoštovanju dogovorjenih varovalnih ukrepov.
Za obiske se svojci naročate na telefonski številki  051 219 237 od ponedeljka do petka, med 13:00 in 15:00 uro.
Prav tako ponovno opozarjamo svojce, da se ob obisku v domu držijo dogovorjenih pravil:
• na obisk lahko pride ena zdrava oseba,
• ob prihodu je obvezno razkuževanje rok in stopal,
• med obiskom je obvezno nošenje kirurške maske,
• obiske, če vreme dopušča (če ne dežuje) izvajamo zunaj (park, sprehod okoli doma, pred vhodom v dom…),
• svetujemo fizično distanco, ob morebitnih dotikih je potrebno obvezno razkuževanje rok,
• prosto gibanje svojcev po domu ni dovoljeno.

Smo se pa odločili, da daljših izhodov stanovalcev, kot so celodnevni odhodi v domače okolje ali odhodi domov preko vikenda, do nadaljnjega ne omogočimo, saj pri takšnih izhodih prihaja do večjega števila stikov, ki jih ne moremo zadovoljivo spremljati in nadzorovati. Izhodi v domače okolje bodo omejeni od 20.7.2020, do preklica.

Ob morebitnem slabšanju lokalne epidemiološke slike, se bomo tudi v našem domu odločili za bolj restriktivne ukrepe, o čemer pa vas bomo seveda obvestili.
S skupnimi močmi, spoštovanjem pravil in odgovornim ravnanjem bomo zmanjšali tveganje za vnos okužbe v dom. Hvala, spoštovani svojci, ker nas pri tem podpirate in razumete.

Ostanimo zdravi!
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci!

Kljub naraščanju števila okužb v Sloveniji, lokalna epidemiološka slika ostaja nespremenjena, v Zagorju ob Savi še nismo zabeležili okužbe, zato se v domu še nismo odločili za bolj restriktivne ukrepe.
Za obiske pri stanovalcih se je potrebno naročiti in sicer med 13:00 in 15:00 uro na telefonski številki 051 219 237.

Omejili smo število obiskovalcev, zato svojce prosimo za razumevanje.
Prosimo, da obiskovalci, ki prihajajo iz dopustovanja v tujini (Hrvaška…),  svoj obisk pri stanovalcu odložijo vsaj za teden dni.
Ravno tako ponovno opozarjamo svojce, da ob prihodu na obisk spoštujejo dogovorjene ukrepe, saj bomo lahko le tako zmanjšali tveganje za vnos okužbe v dom. Poudarjamo, da je potrebno pred vstopom v dom razkužiti stopala in roke. Ves čas obiska je obvezno nošenje kirurške maske  in ohranjanje distance, ob dotikih pa razkuževanje rok obiskovalca in stanovalca.
Le z odgovornim ravnanjem vseh, stanovalcev, svojcev in zaposlenih nam bo uspelo preprečiti vnos virusa v dom.
Ostanimo zdravi!
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci!
Kljub temu, da se ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe v Sloveniji počasi rahljajo, pa v domovih za starejše še veljajo pravila, s katerimi poskušamo zmanjševati tveganje za vnos okužbe v dom, saj so naši stanovalci ranljivi in bi jih morebitna okužba zelo prizadela.
Obveščamo vas o naslednjih novostih pri ukrepih, ki stopijo v veljavo 8.6.2020:
Obiski pri stanovalcih bodo še naprej potekali samo po predhodni najavi (pokličete socialno delavko Urško, 051 668 892 ali 03 56 74 104) in ob določenih terminih. Omogočili bomo več obiskovalcev na posamezen termin, tako bo načrtovanje obiskov za vas lažje, obiski pa bodo mogoči tudi  ob sobotah v dopoldanskem času. Prosimo obiskovalce, da se držijo navodil, s katerimi jih bo seznanilo osebje (nošenje maske, razkuževanje rok, varnostna razdalja, …)
Ker bodo obiski sedaj mogoči pogosteje, vas obveščamo da video klicev ne bomo več izvajali.
Če si zaželite druženja s stanovalcem izven domskih prostorov, se ravno tako najavite  pri socialni delavki, dogovorili bomo tudi termin vračanja stanovalca v dom.
Stanovalci lahko dom zapustijo tudi za več dni. Tudi za  bivanje izven doma se je potrebno predhodno najaviti. Svojce bomo opremili  z obrazcem za spremljanje zdravstvenega stanja, ki ga boste izpolnjevali tekom bivanja v domačem okolju.
Pakete s pripomočki in priboljški za stanovalce lahko sedaj prinesete s seboj na obisk, kjer bomo poskrbeli za razkuževanje embalaže v katero so prehranski izdelki zapakirani. Prosimo ne prinašajte sveže hrane, ki se hitro pokvari .
S trudom in odgovornostjo zaposlenih v domu nam je uspelo v času epidemije preprečiti vnos okužbe v dom. S skupnimi močmi in spoštovanjem pravil ter odgovornim odnosom si želimo, da nam vsem skupaj uspeva še naprej.
Hvala za razumevanje.
EKIPA DSO IZLAKE

 

Spoštovani svojci!

V skladu z usmeritvami Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bomo tudi v našem domu omogočili obiske. Obiski bodo potekali v določenih terminih, v skladu z urnikom, ki smo ga pripravili in samo ob predhodni najavi.
Z obiski bomo začeli v četrtek, 7.5.2020.
Za obisk se lahko dogovorite s socialno delavko Urško tako, da pokličite na telefonsko številko 03 56 74 104 ali 051 668 892. Socialna delavka vam bo dodelila termin v katerem bo možen obisk.
Obiske bomo, če bo vreme dopuščalo izvedli zunaj, (v primeru slabega vremena v dnevnem centru). Obiski bodo potekali po strogem protokolu:
- stanovalca lahko obišče samo en obiskovalec;
- obvezna bo maska, razkuževanje, merjenje telesne temperature;
- s stanovalci telesni stik (objem, poljub...) ne bo dovoljen;
- obiskovalci boste ob prihodu podpisali izjavo, da ste zdravi in da niste bili v stiku z okuženim;
- obisk bo trajal 20 minut;
- na obisk ne nosite paketov in priboljškov (za prinos paketov sta še vedno v veljavi ponedeljek in petek);

Obiski pri stanovalcih, ki ne posedajo na invalidski voziček in so vezani na sobo, bo možen šele po 18.5.2020.

Vhod za obiskovalce je predviden na vhodu pri bifeju (iz strani Lekarne).

Prosimo vse svojce za potrpežljivost in razumevanje, saj vseh obiskov ne bomo mogli izvesti naenkrat, ker bo število obiskovalcev in terminov za obiske omejeno, zaradi zagotavljanja varnosti naših stanovalcev.

Ekipa DSO Izlake

OBISKI V DOMU
Spoštovani svojci!

Tudi mi smo z veseljem pričakali vest, da bodo v kmalu spet možni obiski v domovih za starejše. Vendar vas prosimo še za malo potrpežljivosti in razumevanja. Organizacija obiskov v skladu s smernicami, ki nam jih bodo pripravile pristojne službe bo mogoča šele po praznikih, saj uradnih obvestil in navodil še nismo prejeli. Uspelo nam je preprečiti okužbo z virusom in želimo si, da bi tudi obiski potekali tako, da bi bilo možnosti za prenos okužbe čim manj, to pa zahteva pripravo posebnega protokola.

DOM OSTAJA ZA OBISKOVALCE ZAPRT DO NADALJNJEGA, O DNEVU, KO BOMO SPET ODPRTI ZA OBISKE, O NAČINU IN TERMINIH OBISKOV PA VAS BOMO OBVESTILI V NASLEDNJEM TEDNU.

Hvala za razumevanje in potrpežljivost, verjamemo, da je cilj in želja vseh nas, da ostanejo naši stanovalci zdravi!

Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci!

Sporočamo vam, da se stanovalci dobro počutijo in da se vsi trudimo, da njihovi dnevi, kljub omejitvam in ukrepom za preprečevanje prenosa morebitne okužbe, tečejo kar se da normalno. Fizioterapevtke in delovni terapevtki ter gospodinje, vsaka v svoji enoti poskrbijo za telovadbo, sprehod v parku, posedanje na trasi in balkonih, za videoklice, za prinos dobrot iz domskega bifeja, razdelitev paketov...in še kup malenkosti, ki življenje naših stanovalcev v teh dneh naredijo čim bolj prijetno. Časopisne hiše so nas založile s križankami in revijami, prebiramo tudi knjige, pletemo in na različne načine ohranjamo kondicijo in dobro voljo.

Še vedno so vsa testiranja, ki jih opravimo pri stanovalcih in zaposlenih (ob kakšnih manjših respiratornih okužbah) negativni in vsi upamo, da tako ostane še naprej. Pohvala in zahvala gre seveda vsem našim zaposlenim, ki z veliko požrtvovalnostjo in skrbjo pazijo na zaščitne ukrepe, tako v domu, kot tudi v domačem okolju in tako ščitijo naše stanovalce.

Pazite nase in ostanite zdravi!

Ekipa DSO Izlake

Dragi svojci!

Sporočamo, da smo dobro, da smo zdravi in da so bili do sedaj vsi brisi (stanovalcev in zaposlenih), ki smo jih poslali v testiranje negativni. Upamo, da tako ostane še naprej.

Še naprej se je možno dogovoriti za video klic preko aplikacij Messenger in Viber, pokličite socialno delavko Urško, na telefon 051 668 892 in se dogovorite za termin klica.

Pakete z dobrotami, ki jih namenjate svojcem lahko prinesete ob ponedeljkih (delimo v petek) in ob petkih (delimo v torek) in jih odložite na za to pripravljen voziček pri recepciji doma. Vemo, da se bližajo prazniki in da ste bili vajeni svojce razveseliti z domačimi dobrotami. Tokrat prosimo, da v paketih ne pošiljate pirhov, potic, šunke...in druge sveže hrane. Paketi gredo namreč v karanteno in sveža hrana se bo pokvarila. Hvala za razumevanje.

Pazite nase in ostanite zdravi!

Ekipa DSO Izlake

Dragi prijatelji našega doma!
Tudi v našem domu smo v preteklih dneh občutili kako smo v Zasavju povezani in si priskočimo na pomoč ko je to potrebno. Radi bi se zahvalili vsem, ki v teh dneh mislijo na nas in nam na različne načine, predvsem pa z zaščitnimi sredstvi, pomagajo, da skrbimo za naše stanovalce in njihovo zdravje s skrbjo in spoštovanjem, ki si ga zaslužijo.
Zahvala gre seveda na prvem mestu Občini Zagorje ob Savi in županu Matjažu Švaganu, pa Dewesoft d.o.o. Trbovlje, Elnet d.o.o. Izlake, Srednji šoli Zagorje, Vrtcu Zagorje za zaščitna sredstva. Zahvaljujemo se tudi Telekomu za telefone, ki jih uporabljamo za vzpostavitev video klicev, pa revijam Zabavnik, ter Media24 za revije in uganke, ki so jih namenili stanovalcem, za krajši čas.
Zahvaljujemo pa se seveda tudi vam spoštovani svojci, ki nas podpirate in motivirate s svojimi sporočili in lepimi željami ter ste situacijo sprejeli s potrpežljivostjo in razumevanjem.

Ostanite zdravi!

Ekipa DSO Izlake

Dragi svojci!

Sporočamo, da smo dobro in da so zaenkrat vsi testi, ki smo jih naredili pri stanovalcih in zaposlenih negativni. Upamo, da tako tudi ostane.

Še vedno se lahko odločite za video klepet s stanovalci preko aplikacije Messenger, pokličite socialno delavko Urško na telefon 051 668 892, da se dogovorite za termin klica.

Z veseljem bomo tudi odgovorili na vaša vprašanja o počutju stanovalcev. Pokličete lahko od ponedeljka do petka na telefonsko številko 03 567 41 04 in 03 567 40 85.

Sprememba je pri dostavi paketov za stanovalce. Pakete bomo sedaj sprejemali ob ponedeljkih in petkih. Oddate jih lahko na za to pripravljen voziček pri recepciji doma. V pakete ne pakirajte sveže hrane in sadja, saj bomo pakete prinesene v ponedeljek delili v četrtek in pakete prinesene v petek šele v ponedeljek.

Bodite dobro in ostanite zdravi!

Spoštovani obiskovalci!

Ob pojavu prvih primerov okužb s koronavirusom v Sloveniji vas obveščamo, da, zaradi varovanja zdravja naših stanovalcev in drugih uporabnikov naših storitev, ki so hkrati najbolj ranljiva skupina prebivalcev, velja v našem domu popolna prepoved obiskov od 6.3.2020 dalje.

Vse informacije glede vaših svojcev so vam na voljo na telefonskih številkah:

03 567 41 04 ter 03 567 40 85.

Najlepša hvala za razumevanje.

UPRAVA DSO IZLAKE

V predprazničnih dneh vabimo stanovalce in svojce, da se nam pridružijo...

V DOMU STAREJŠIH OBČANOV
POLDE EBERL JAMSKI
IZLAKE

ODDAMO V NAJEM
DVA PROSTORA V SKUPNI IZMERI 24,20 m² ZA OPRAVLJANJE STORITVENIH DEJAVNOSTI. TRENUTNO STA OBA PROSTORA OPREMLJENA IN NAMENJENA KOZMETIČNI DEJAVNOSTI.

INFORMACIJE NA TEL.ŠT.
03 567 95 07 (tajništvo)

V novembru vabimo stanovalce, svojce in druge obiskovalce, da se na pridružijo na naslednjih prireditvah...

Vabimo vas, da se nam pridružite...

Vabimo vas, da se nam pridružite na naslednjih prireditvah...

Obveščamo vas, da je bazen z januarjem 2019, zaradi težav z bazensko tehniko, do nadaljnjega zaprt.

Vabimo vas, da se nam v prazničnih dneh pridružite na naslednjih prireditvah...

PROGRAM PRIREDITEV ZA NOVEMBER 2018

Nedelja, 4. november 2018 ob 15.00 uri v telovadnici
Nedeljska sveta maša

Sreda, 7. november 2018 ob 10.00 uri v dnevnem centru
Zbor stanovalcev

Sreda, 14. november 2018
Martinov izlet »Ptuj«

Četrtek, 15. november 2018 ob 16.00 uri
Pevsko druženje s pevci VDC Zasavje

Četrtek, 22. november 2018 ob 16.00 uri v telovadnici
Potopisno predavanje Nova Zelandija – Maka in Jože Ranzinger

Torek, 27. november 2018 ob 17.00 uri v dvorani
Predavanje za svojce »Paliativna oskrba«
Amra Džombič, dipl.med.sestra in Urška Kolar, socialna delavka

Četrtek, 29. november 2018 ob 16.00 uri v dnevnem centru
Pevski zbor ZD Zagorje »Zdravčice«

Petek, 30. november 2018 ob 9.30 uri v dnevnem centru
Praznovanje rojstnih dni stanovalcev z RK Zagorje in OŠ Ivana Kavčiča Izlake

NA PRIREDITVE PRISRČNO VABIMO TUDI SVOJCE IN DRUGE OBISKOVALCE DOMA!

Stanovalce, svojce, obiskovalce našega doma, vabimo, da se udeležijo Dneva odprtih vrat, v petek, 5.oktobra 2018...

V oktobru vabimo stanovalce, svojce in ostale obiskovalce, da se nam pridružijo na naslednjih prireditvah...

V maju vabimo stanovalce, svojce in druge obiskovalce, da se nam pridružijo na prireditvah, ki smo jih pripravili...

V mesecu aprilu vabimo stanovalce, njihove svojce in ostale obiskovalce, da se nam pridružijo na naslednjih prireditvah...

Stanovalci, svojci in ostali obiskovalci našega doma, vabimo vas, da se nam pridružite na naslednjih prireditvah...

V februarju vabimo stanovalce, njihove svojce in ostale obiskovalce doma, da se nam pridružijo na naslednjih prireditvah...

V prazničnem decembru smo za stanovalce in svojce pripravili pester program prireditev. Vabljeni!

V novembru za stanovalce pripravljamo naslednje prireditve...

V oktobru vas vabimo, da se nam pridružite...

V septembru vas prav posebno lepo vabimo v petek 15.septembra 2017 ob 16.30 uri na začetno slavnostno E - Qalin prireditev..

Pomen varovane gospodinjske skupnosti za starostnike z demenco

Demenca je napredujoča možganska bolezen, ki prizadene možganske funkcije, kot so spomin, mišljenje, prostorska in časovna orientacija ter sposobnosti govornega izražanja. Da bi te procese razkroja človekove osebnosti in s tem odvisnosti od drugih, čim bolj upočasnili, si v domovih za starostnike s strokovno psihosocialno obravnavo v okviru varovanih gospodinjskih skupnosti prizadevamo podpreti zmožnosti in zdravljenje starostnikov v primežu demence. Na ta način čim dlje ohranjamo njihove delovne spretnosti in družbene aktivnosti, saj imajo tudi ljudje z demenco, omejitvam, ki jih prinaša ta epidemija 21. stoletja navkljub, pravico živeti življenje, podobno običajnemu.

 

Zaradi okvare na telefonskem omrežju trenutno ni možno poklicati v dom preko fiksnega telefonskega omrežja. Prosimo, da uporabite mobilne številke:

SOCIALNA SLUŽBA 051 668 829

KOORDINATORKA POMOČI NA DOMU 041 310 829

ZDRAVSTVENO NEGOVALNA SLUŽBA 051 661 038

Hvala za razumevanje

V juniju vas vabimo na naslednje prireditve...

Demenca je napredujoča možganska bolezen, ki prizadene možganske funkcije, kot so spomin, mišljenje, prostorska in časovna orientacija ter sposobnosti govornega izražanja. Da bi te procese razkroja človekove osebnosti in s tem odvisnosti od drugih, čim bolj upočasnili, si v domovih za starostnike s strokovno psihosocialno obravnavo v okviru varovanih gospodinjskih skupnosti prizadevamo podpreti zmožnosti in zdravljenje starostnikov v primežu demence.

 

V našem domu smo konec marca zaključili obnovo osrednjih dnevnih prostorov...

V maju vas vabimo, da se nam pridružite...

V aprilu pripravljamo za stanovalce in obiskovalce naslednje prireditve...

V predprazničnih dneh vabimo stanovalce, svojce, obiskovalce, da se na pridružijo na naslednjih prireditvah...

V oktobru za stanovalce pripravljamo...

Počitnic je konec in zopet začenjamo s prireditvami na katere vabimo stanovalce, svojce in druge obiskovalce. V septembru vas vabimo...

V maju vas vabimo na naslednje prireditve...

V aprilu za naše stanovalce pripravljamo naslednje dogodke...

V marcu vabimo stanovalce, svojce in obiskovalce na naslednje prireditve...

V Februarju za stanovalce pripravljamo naslednje prireditve...

V prazničnem decembru se nam lahko pridružite na naslednjih prireditvah ...

V novembru za stanovalce pripravljamo naslednje dogodke ...

V četrtek, 1. oktobra 2015, ob mednarodnem dnevu starejših, smo v Domu starejših občanov Izlake otvorili obnovljene prostore za stanovalce.

V oktobru za stanovalce pripravljamo naslednje dogodke ...

V septembru za stanovalce pripravljamo naslednje dogodke ...