Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
V petek je v našem domu ponovno potekalo testiranje vseh stanovalcev in zaposlenih. Rezultati niso bili najboljši, pokazali so namreč, da so z virusom COVID – 19 okuženi še trije stanovalci in dva zaposlena . Svojce stanovalcev smo o okužbi že obvestili, stanovalce pa že včeraj premestili v rdečo cono, v Dom sv. Jurija.
Dobra novica je, da so se iz rdeče cone včeraj vrnili trije stanovalci, ki so tam preživeli 14 dni in v tem času kljub pozitivnemu izvidu niso razvili znakov bolezni.
Nismo še zmagali, okužba je v domu še vedno prisotna, zato bodo seveda še potrebni ukrepi s katerimi bomo širjenje okužbe poskušali zajeziti. Kakšni bodo ti ukrepi in kako bo potekalo naše vsakdanje življenje, vas bomo obvestili po posvetih s strokovnjaki.
Lepo vas pozdravljamo v upanju, da okužba izzveni čim hitreje.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!

V soboto so bili znani rezultati drugega testiranja pri stanovalcih in zaposlenih. Kljub temu, da smo bili zadovoljni, da številka pozitivnih stanovalcev in zaposlenih ni bila visoka, ostaja dejstvo, da je okužba z virusom v našem domu še vedno prisotna. Zato v veljavi do nadaljnjega ostajajo tudi ukrepi, ki jih izvajamo z namenom preprečevanja širjenja okužbe med stanovalci in zaposlenimi. Zaposleni uporabljamo dodatno osebno varovalno opremo, ponovno smo razkužili prostore, kjer se je okužba pojavila, gibanje stanovalcev je trenutno omejeno na njihove sobe.
Zavedamo se vseh posledic, ki jih takšna izolacija lahko prinese našim stanovalcem, zato smo že v prejšnjem tednu ponovno organizirali podporno ekipo, ki jo sestavljajo fizioterapevtke in delovni terapevtki, ki priskočijo na pomoč stanovalcem in našemu negovalnemu osebju, ki v teh dneh dela v zmanjšanem številu. Naloge podporne ekipe so tudi nakup in dostava priboljškov in kavice iz domskega bifeja, razdelitev paketov, ki jih pošljete, izvajanje video klicev, posedanje na invalidske vozičke v sobi in razgibavanje, druženje in klepet s stanovalci… Skratka trudimo se, da bi v danih razmerah stanovalcem omogočili čim več udobja in prisluhnili njihovim željam in potrebam.
Testiranje vseh stanovalcev in zaposlenih bo ponovno potekalo v petek, oziroma ob pojavu simptomov.
Stanovalci v domu in v rdeči coni se počutijo dobro in z veliko mero potrpežljivosti sprejemajo situacijo  ter omejitve, ki jih je pojav okužbe v domu prinesel s seboj.
Vse vas lepo pozdravljamo, pazite nase in ostanite zdravi!
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci!
Rezultati drugega testiranja so pokazali, da sta z novim corona virusom okužena še 2 stanovalca (svojci so bili že obveščeni) in 2 zaposleni osebi. Stanovalca bomo premestili v rdečo cono, zaposleni pa so umaknjeni iz delovnega procesa. Po posvetih in dogovorih s strokovnjaki vas bomo obvestili tudi o nadaljnjih aktivnostih in ukrepih, ki jih bomo izvajali v prihodnjih dneh.
Ekipa DSO Izlake!

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
Za nami je prvi teden življenja z virusom, ki smo ga z veliko mero potrpežljivosti in razumevanja, ki so ga pokazali naši stanovalci in svojci, preživeli mirno. Trudili smo se izpolniti majhne želje naših stanovalcev, da bi jim dnevi tekli kar se da prijetno v danih okoliščinah.
Tudi stanovalci v rdeči coni se počutijo dobro in zaenkrat nimajo izraženih simptomov bolezni.
Sporočamo vam, da danes v domu poteka ponovno testiranje vseh stanovalcev in zaposlenih. Rezultati testiranja bodo znani jutri. O rezultatih vas bomo obvestili na domskem FB profilu in spletni strani. Ob morebitnem pozitivnem rezultatu bomo obveščali kontaktne osebe vsakega posameznika.
Po znanih rezultatih bomo ponovno načrtovali kako bo potekalo življenje v domu in kakšni bodo nadaljnji ukrepi.
Seveda vsi držimo pesti in upamo, da smo z ukrepi v tem tednu širjenje okužbe zamejili.
Lepo vas pozdravljamo in se vam zahvaljujemo za pozitivne misli, besede spodbude in zaupanja v naše delo.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!

Včeraj je v domu potekalo še testiranje zaposlenih, ki je pokazalo še na 2 okužbi pri zaposlenih, obe osebi sta seveda izločeni iz delovnega procesa.
Danes smo v domu izvedli profesionalno razkuževanje sob okuženih stanovalcev in skupnih prostorov.
Zaenkrat se stanovalci, ki so bili premeščeni v rdečo cono tam dobro počutijo in so še vedno brez izraženih simptomov, prav tako se dobro počutijo tudi ostali stanovalci v domu.
Še vedno lahko prinesete pakete za stanovalce, ob ponedeljkih in četrtkih. Paketi bodo v karanteni 72 ur, preden jih bomo razdelili stanovalcem. Stanovalci bodo veseli tudi kakšnega spodbudnega sporočila in lepe misli, ki jih prav tako lahko pošljete skupaj s paketi. Naše sodelavke bodo pisma z veseljem prebrale stanovalcem.
Video klici se bodo prav tako še izvajali, prosim, da za naročilo pokličete socialno delavko Urško, na telefonsko številko 03 56 74 104 ali 051 668 892.
Spodbudne besede in  izrazi zaupanja iz vaše strani, ki smo jih deležni v preteklih dne nas motivirajo, da dajemo vse od sebe. Hvala vam.

Ekipa DSO Izlake

 

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!

Poročali smo že o poteku testiranja med stanovalci in zaposlenimi. V poznih nočnih urah smo bili obveščeni, da je 6 naših stanovalcev pozitivnih na COVID - 19 virus.
Preko noči smo skupaj z PGD Zagorje  pripravili rdečo cono, ki bo locirana v Jurijevem domu na Izlakah in danes bodo pozitivni stanovalci premeščeni v novo dislocirano enoto. Zaenkrat bo zanje skrbela ekipa zaposlenih iz našega doma.
Tudi za stanovalce, ki so bili na prvem testiranju negativni bo življenje v domu potekalo drugače. Do naslednjega testiranja, ki bo potekalo čez en teden, bodo omejeni na bivanje v svoji sobi, oz. kot predvideva krizni načrt, ki smo ga vzpostavili danes. Vsi se bomo ob reorganizaciji dela trudili za čim večje udobje naših stanovalcev. Sicer se danes vsi stanovalci, tudi tisti s pozitivnim brisom dobro počutijo in ne kažejo znakov okužbe.
Za informacije o počutju stanovalcev smo na voljo  na utečenih in objavljenih telefonskih številkah.
Pri organizaciji dela in življenja v rdeči coni nam pomoč in podporo nudijo ZD Zagorje, PGD Zagorje, Štab civilne zaščite, Komunala Zagorje, župan z ekipo Občine Zagorje, Vrtec Zagorje in SŠ Zagorje, seveda pa gre zahvala tudi župniku, gospodu Janezu Mihelčiču, ki je prisluhnil našim potrebam in omogočil bivanje okuženih stanovalcev v župnišču.
Hvala tudi vsem vam  za podporo,  zaupanje in razumevanje, ki ga v teh težkih trenutkih izkazujete naši ekipi. Zaposleni bomo z maksimalnim angažiranjem, predanostjo, strokovnostjo in srčnostjo pristopili k skrbi za vaše najdražje.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci!

Ob tako velikem porastu in hitrem širjenju okužbe je bilo skoraj pričakovano, da bo virus našel pot tudi v naš dom. Danes smo bili obveščeni o pozitivnem brisu pri eni naših zaposlenih. Seveda smo v domu takoj vzpostavili prve ukrepe, ki jih predvideva naš krizni načrt. Smo v stiku z epidemiologi, ZD Zagorje ter našo koordinatorko, ki nam svetujejo in pomagajo v teh prvih korakih. Jutri bodo preventivno testirani vsi naši stanovalci. Seveda vas bomo o rezultatih testiranja in nadaljnjih aktivnostih sproti in ažurno obveščali, saj se zavedamo, da vas je ob novici zaskrbelo kako bo teklo življenje v domu v naslednjih dneh. Upamo, da se okužba ne bo neobvladano in hitro širila med stanovalci, vsi se namreč že sedaj trudimo okužbo zajeziti.

Ker se zavedamo, da ste nam v oskrbo zaupali najdragocenejše, svoje matere, očete, stare starše, se bomo vsi zaposleni s strokovnim delom, predanostjo in srčnostjo trudili, da širjenje okužbe omejimo ter kvalitetno poskrbimo za naše stanovalce.

Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci!
Še naprej beležimo visok porast okužb v Sloveniji in tudi v naši občini, zato s četrtkom, 8.10.2020 obiski svojcev v našem domu ne bodo več mogoči.
S ponedeljkom, 12.10.2020 bomo začeli z izvajanjem video klicev preko aplikacij Messenger in Viber. Za video klic se lahko naročite na telefonski številki 051 219 237 med 13:00 in 15:00 uro.
Prav tako bomo zopet sprejemali pakete, ki jih svojci lahko odložite na zato pripravljen voziček pri glavnem vhodu v dom. Pakete lahko prinesete ob ponedeljkih (delili jih bomo v petek) in ob četrtkih (delili jih bomo v ponedeljek). Ker bodo paketi v karanteni 72 ur, prosimo, da stanovalcem ne pošiljate sveže hrane in sadja. Pakete označite z imenom in priimkom stanovalca.
Še naprej se trudimo in si želimo, da virus ne bi našel poti v naš dom, zato verjamemo, da naše ukrepe, s katerimi preprečujemo vnos okužbe med naše stanovalce sprejemate z razumevanjem.
Ostanimo zdravi!
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci!

Epidemiološka situacija v Sloveniji se slabša, ravno tako se povečuje število okuženih v lokalni skupnosti, zato smo se v domu odločili zaostriti ukrepe s katerimi že sicer poskušamo omejiti tveganje za vnos okužbe med naše stanovalce.
Od 5.10.2020 veljajo naslednja navodila:
- Izhodi stanovalcev iz doma so do nadaljnjega onemogočeni; (razen naročenih specialističnih pregledov)
- Obiski bodo potekali ob predhodni najavi pri socialni delavki, na telefonski številki 051 219 237, med 13:00 in 15:00 uro;
- Posamezen stanovalec ima lahko 2 obiska tedensko, obišče ga lahko ena zdrava oseba (izjemoma dve osebi, če prihajata iz istega gospodinjstva);
- Obiski otrok in mladostnikov niso dovoljeni;
- Obiski bodo potekali le na območju doma, na klopcah pred bifejem, v parku ali v avli doma (ob slabem vremenu) ter v sobah stanovalcev, ki ne posedajo na invalidski voziček;
- Ob obisku stanovalca ne bo več možno odpeljati na sprehod, na kavico…tudi drugi izhodi v domače okolje ne bodo možni;
- Ob obisku se je potrebno držati vseh dogovorjenih pravil: obiskovalci imajo med obiskom nameščeno kirurško masko, razkužijo si stopala in roke ob vstopu v dom, držijo razdaljo, ne hodijo brez spremstva po prostorih doma;
- Priboljške, potrebščine za stanovalce lahko prinesete ob obisku, receptor ali javni delavec bo poskrbel za razkuževanje;
- Trajanje obiska je omejeno na 30 – 40 minut;
Zaostreni ukrepi bodo veljali do umiritve situacije, o čemer vas bomo obvestili. Zdravje naših stanovalcev nam je pomembno zato upamo, da boste ukrepe sprejeli z razumevanjem, s skupnimi močmi in spoštovanjem dogovorjenih pravil lahko zmanjšamo tveganje za vnos okužbe v naš dom.
Ekipa DSO Izlake

 

ZAHVALA

Znano je, da Slovenci, kljub pregovorni nevoščljivosti, v težkih trenutkih stopimo skupaj, začutimo stisko ranljivih skupin prebivalcev in skušamo po svojih najboljših močeh pomagati. Tudi v času epidemije nalezljive bolezni COVID-19 smo v našem domu občutili to skrb in razumevanje.

Na tem mestu bi se radi zahvalili vsem, ki ste nam na kakršenkoli način pomagali in nam še pomagate, da lažje zagotavljamo varnost in zdravje našim stanovalcem in zaposlenim. V prvi vrsti je to Občina Zagorje ob Savi z županom gospodom Matjažem Švaganom in njegovo ekipo, ki nam že od vsega začetka z razumevanjem in s pomočjo stoji ob strani, zelo dobro pa sodelujemo tudi z Zdravstvenim domom Zagorje ter s predstavniki civilne zaščite in gasilci.

Za materialno in finančno pomoč se zahvaljujemo še naslednjim delovnim organizacijam in posameznikom:
• DEWESoft d.o.o.,
• Lek farmacevtska družba d.d. Ljubljana,
• Odvetniška družba Čeferin,
• Lekarna Pušnik d.o.o. Trbovlje,
• Tjaša Potparić,
• Steklarna Hrastnik,
• Društvo elektronikov Slovenije,
• Kimi d.o.o., Proizvodno Trgovsko Podjetje,
• Vrtec Zagorje,
• Komunala Zagorje.

Nenazadnje pa se zahvaljujemo tudi župniku Župnije Izlake in Čemšenik, gospodu Janezu Mihelčiču za razumevanje in takojšnjo podporo ter pomoč pri vzpostavitvi in organizaciji prostorov za morebitne okužene stanovalce našega doma.

V imenu stanovalcev in zaposlenih našega doma se vsem iskreno in globoko zahvaljujemo.
Ostanimo zdravi!
Ekipa DSO Izlake