OBVESTILO O POTEKU OKUŽBE

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!

Včeraj smo v domu ponovno testirali vse stanovalce in zaposlene, posamezna testiranja pa so bila opravljena že med tednom. Žal rezultati niso bili takšni kot si vsi želimo. Med testiranimi stanovalci je bilo pozitivnih 5 brisov, med zaposlenimi pa 11. Stanovalci s pozitivnimi brisi so bili že premeščeni v rdečo cono in njihovi svojci so bili o tem že obveščeni, zaposleni pa so umaknjeni iz delovnega procesa.
Trenutno v rdeči coni biva 6 stanovalcev, 2 stanovalca pa sta bila zaradi bolj izraženih znakov okužbe sprejeta v Splošno bolnico Trbovlje.
Dobra novica je, da se je iz rdeče cone nazaj v dom vrnilo 7 stanovalcev, pri katerih se znaki bolezni niso razvili.
O dogajanju vas bomo še naprej obveščali in se še naprej z vsemi močmi in predvidenimi varovalnimi ukrepi trudili za ustavitev širjenja okužbe.
Lepo vas pozdravljamo in ostanite zdravi.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBVESTILO O DOSTAVI PAKETOV

Spoštovani svojci!
Ves čas imamo v mislih kako bi olajšali in poenostavili prinos in delitev paketov za naše stanovalce, zato smo se odločili za nabavo posebne razkuževalne omare, ki deluje hitro in varno.
Omara je sedaj pripravljena za delo, zato vas obveščamo, kako bo potekal prinos paketov po novem.
Pakete za stanovalce lahko sedaj prinesete in odložite na za to pripravljen voziček pri glavnem vhodu v dom, vse dni v tednu. Naslednji dan jih bomo razkužili in razdelili. Pakete prinesene v petek, soboto ali nedeljo bomo delili v ponedeljek. Ker je razkuževanje varno tudi za živila, lahko pošljete tudi sveže sadje in druga sveža živila. Prosimo, da uporabite vrečke (papirne, darilne, plastične…), ki jih lahko razpremo, da je razkuževanje učinkovitejše in se izogibate zaprtih škatel.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

NOVICE IZ DOMA

Spoštovani svojci!
Minilo je 14 dni od pojava okužbe v našem domu ter od uvedbe strožjih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe. Čeprav  okužba s COVID – 19 še ni izzvenela, tako  pri stanovalcih kot tudi pri zaposlenih, smo se odločili sprostiti nekatere ukrepe.
Z jutrišnjim dnem bodo stanovalci iz delov stavbe, kjer okužbe v zadnjih 14 dneh nismo več potrdili, lahko zapustili sobe, zopet posedali v dnevnih prostorih in obiskali domski park. V delih doma, kjer  je bila okužba potrjena, pa ostajamo pri strožjih ukrepih  med katerimi je tudi izolacija stanovalcev v sobah. Izvedli smo tudi profesionalno razkuževanje delov doma, kjer je možnost okužbe večja.
Ponovno testiranje vseh zaposlenih in stanovalcev bo potekalo v petek, razen pri stanovalcih in zaposlenih, ki bi v vmesnem času razvili znake okužbe z virusom in bodo testirani takoj ob pojavu znakov.
Trenutno v rdeči coni, v Domu sv. Jurija biva 6 stanovalcev, ki so bili pozitivni na COVID -19. V dom se je vrnilo 5 stanovalcev, ki v 14 – dnevnem bivanju v rdeči coni znakov okužbe niso razvili, kljub pozitivnem brisu.
Velika želja vseh zaposlenih v domu je, da se življenje naših stanovalcev čim prej vrne v kolikor toliko »normalen« ritem. Že od razglasitve prve epidemije v marcu, z bolj ali manj zaostrenimi zaščitnimi ukrepi, bijemo bitko z virusom. Vsi zaposleni v domu upoštevamo in spoštujemo predvidene ukrepe  - uporaba osebne zaščitne opreme, razkuževanje rok, površin in prostorov, zračenje, stalne ekipe na posameznih enotah…, da bi bilo širjenje okužbe čim manjše.
Svojo energijo zaposleni v teh dneh poleg nege in oskrbe  ter preprečevanja širjenja okužbe, vlagamo tudi v zagotavljanje čim večjega udobja stanovalcem, z delitvijo paketov, prinosom priboljškov (kavic, sladkarij, sadja…) iz bifeja, družabništvom, razgibavanjem in posedanjem, izvajanjem telefonskih in video pogovorov.
Zahvaljujemo se vam za potrpežljivost in razumevanje, ki ste ju tako stanovalci kot svojci, v dneh od potrditve prve okužbe v domu pokazali našim zaposlenim.
Lepo vas pozdravljamo in pazite nase.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBVESTILO O POTEKU OKUŽBE

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
V petek je v našem domu ponovno potekalo testiranje vseh stanovalcev in zaposlenih. Rezultati niso bili najboljši, pokazali so namreč, da so z virusom COVID – 19 okuženi še trije stanovalci in dva zaposlena . Svojce stanovalcev smo o okužbi že obvestili, stanovalce pa že včeraj premestili v rdečo cono, v Dom sv. Jurija.
Dobra novica je, da so se iz rdeče cone včeraj vrnili trije stanovalci, ki so tam preživeli 14 dni in v tem času kljub pozitivnemu izvidu niso razvili znakov bolezni.
Nismo še zmagali, okužba je v domu še vedno prisotna, zato bodo seveda še potrebni ukrepi s katerimi bomo širjenje okužbe poskušali zajeziti. Kakšni bodo ti ukrepi in kako bo potekalo naše vsakdanje življenje, vas bomo obvestili po posvetih s strokovnjaki.
Lepo vas pozdravljamo v upanju, da okužba izzveni čim hitreje.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

NOVICE

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!

V soboto so bili znani rezultati drugega testiranja pri stanovalcih in zaposlenih. Kljub temu, da smo bili zadovoljni, da številka pozitivnih stanovalcev in zaposlenih ni bila visoka, ostaja dejstvo, da je okužba z virusom v našem domu še vedno prisotna. Zato v veljavi do nadaljnjega ostajajo tudi ukrepi, ki jih izvajamo z namenom preprečevanja širjenja okužbe med stanovalci in zaposlenimi. Zaposleni uporabljamo dodatno osebno varovalno opremo, ponovno smo razkužili prostore, kjer se je okužba pojavila, gibanje stanovalcev je trenutno omejeno na njihove sobe.
Zavedamo se vseh posledic, ki jih takšna izolacija lahko prinese našim stanovalcem, zato smo že v prejšnjem tednu ponovno organizirali podporno ekipo, ki jo sestavljajo fizioterapevtke in delovni terapevtki, ki priskočijo na pomoč stanovalcem in našemu negovalnemu osebju, ki v teh dneh dela v zmanjšanem številu. Naloge podporne ekipe so tudi nakup in dostava priboljškov in kavice iz domskega bifeja, razdelitev paketov, ki jih pošljete, izvajanje video klicev, posedanje na invalidske vozičke v sobi in razgibavanje, druženje in klepet s stanovalci… Skratka trudimo se, da bi v danih razmerah stanovalcem omogočili čim več udobja in prisluhnili njihovim željam in potrebam.
Testiranje vseh stanovalcev in zaposlenih bo ponovno potekalo v petek, oziroma ob pojavu simptomov.
Stanovalci v domu in v rdeči coni se počutijo dobro in z veliko mero potrpežljivosti sprejemajo situacijo  ter omejitve, ki jih je pojav okužbe v domu prinesel s seboj.
Vse vas lepo pozdravljamo, pazite nase in ostanite zdravi!
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBVESTILO O POTEKU OKUŽBE

Spoštovani svojci!
Rezultati drugega testiranja so pokazali, da sta z novim corona virusom okužena še 2 stanovalca (svojci so bili že obveščeni) in 2 zaposleni osebi. Stanovalca bomo premestili v rdečo cono, zaposleni pa so umaknjeni iz delovnega procesa. Po posvetih in dogovorih s strokovnjaki vas bomo obvestili tudi o nadaljnjih aktivnostih in ukrepih, ki jih bomo izvajali v prihodnjih dneh.
Ekipa DSO Izlake!

Beri naprej ...

NOVICE IZ DOMA

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
Za nami je prvi teden življenja z virusom, ki smo ga z veliko mero potrpežljivosti in razumevanja, ki so ga pokazali naši stanovalci in svojci, preživeli mirno. Trudili smo se izpolniti majhne želje naših stanovalcev, da bi jim dnevi tekli kar se da prijetno v danih okoliščinah.
Tudi stanovalci v rdeči coni se počutijo dobro in zaenkrat nimajo izraženih simptomov bolezni.
Sporočamo vam, da danes v domu poteka ponovno testiranje vseh stanovalcev in zaposlenih. Rezultati testiranja bodo znani jutri. O rezultatih vas bomo obvestili na domskem FB profilu in spletni strani. Ob morebitnem pozitivnem rezultatu bomo obveščali kontaktne osebe vsakega posameznika.
Po znanih rezultatih bomo ponovno načrtovali kako bo potekalo življenje v domu in kakšni bodo nadaljnji ukrepi.
Seveda vsi držimo pesti in upamo, da smo z ukrepi v tem tednu širjenje okužbe zamejili.
Lepo vas pozdravljamo in se vam zahvaljujemo za pozitivne misli, besede spodbude in zaupanja v naše delo.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

NOVICE IZ DOMA

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!

Včeraj je v domu potekalo še testiranje zaposlenih, ki je pokazalo še na 2 okužbi pri zaposlenih, obe osebi sta seveda izločeni iz delovnega procesa.
Danes smo v domu izvedli profesionalno razkuževanje sob okuženih stanovalcev in skupnih prostorov.
Zaenkrat se stanovalci, ki so bili premeščeni v rdečo cono tam dobro počutijo in so še vedno brez izraženih simptomov, prav tako se dobro počutijo tudi ostali stanovalci v domu.
Še vedno lahko prinesete pakete za stanovalce, ob ponedeljkih in četrtkih. Paketi bodo v karanteni 72 ur, preden jih bomo razdelili stanovalcem. Stanovalci bodo veseli tudi kakšnega spodbudnega sporočila in lepe misli, ki jih prav tako lahko pošljete skupaj s paketi. Naše sodelavke bodo pisma z veseljem prebrale stanovalcem.
Video klici se bodo prav tako še izvajali, prosim, da za naročilo pokličete socialno delavko Urško, na telefonsko številko 03 56 74 104 ali 051 668 892.
Spodbudne besede in  izrazi zaupanja iz vaše strani, ki smo jih deležni v preteklih dne nas motivirajo, da dajemo vse od sebe. Hvala vam.

Ekipa DSO Izlake

 

Beri naprej ...

OBVESTILO

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!

Poročali smo že o poteku testiranja med stanovalci in zaposlenimi. V poznih nočnih urah smo bili obveščeni, da je 6 naših stanovalcev pozitivnih na COVID - 19 virus.
Preko noči smo skupaj z PGD Zagorje  pripravili rdečo cono, ki bo locirana v Jurijevem domu na Izlakah in danes bodo pozitivni stanovalci premeščeni v novo dislocirano enoto. Zaenkrat bo zanje skrbela ekipa zaposlenih iz našega doma.
Tudi za stanovalce, ki so bili na prvem testiranju negativni bo življenje v domu potekalo drugače. Do naslednjega testiranja, ki bo potekalo čez en teden, bodo omejeni na bivanje v svoji sobi, oz. kot predvideva krizni načrt, ki smo ga vzpostavili danes. Vsi se bomo ob reorganizaciji dela trudili za čim večje udobje naših stanovalcev. Sicer se danes vsi stanovalci, tudi tisti s pozitivnim brisom dobro počutijo in ne kažejo znakov okužbe.
Za informacije o počutju stanovalcev smo na voljo  na utečenih in objavljenih telefonskih številkah.
Pri organizaciji dela in življenja v rdeči coni nam pomoč in podporo nudijo ZD Zagorje, PGD Zagorje, Štab civilne zaščite, Komunala Zagorje, župan z ekipo Občine Zagorje, Vrtec Zagorje in SŠ Zagorje, seveda pa gre zahvala tudi župniku, gospodu Janezu Mihelčiču, ki je prisluhnil našim potrebam in omogočil bivanje okuženih stanovalcev v župnišču.
Hvala tudi vsem vam  za podporo,  zaupanje in razumevanje, ki ga v teh težkih trenutkih izkazujete naši ekipi. Zaposleni bomo z maksimalnim angažiranjem, predanostjo, strokovnostjo in srčnostjo pristopili k skrbi za vaše najdražje.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

Obvestilo svojcem

Spoštovani svojci!

Ob tako velikem porastu in hitrem širjenju okužbe je bilo skoraj pričakovano, da bo virus našel pot tudi v naš dom. Danes smo bili obveščeni o pozitivnem brisu pri eni naših zaposlenih. Seveda smo v domu takoj vzpostavili prve ukrepe, ki jih predvideva naš krizni načrt. Smo v stiku z epidemiologi, ZD Zagorje ter našo koordinatorko, ki nam svetujejo in pomagajo v teh prvih korakih. Jutri bodo preventivno testirani vsi naši stanovalci. Seveda vas bomo o rezultatih testiranja in nadaljnjih aktivnostih sproti in ažurno obveščali, saj se zavedamo, da vas je ob novici zaskrbelo kako bo teklo življenje v domu v naslednjih dneh. Upamo, da se okužba ne bo neobvladano in hitro širila med stanovalci, vsi se namreč že sedaj trudimo okužbo zajeziti.

Ker se zavedamo, da ste nam v oskrbo zaupali najdragocenejše, svoje matere, očete, stare starše, se bomo vsi zaposleni s strokovnim delom, predanostjo in srčnostjo trudili, da širjenje okužbe omejimo ter kvalitetno poskrbimo za naše stanovalce.

Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...