POROČILO O SPOPADANJ Z OKUŽBO

Poročilo o spopadanju z virusom COVID – 19
Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev!
V sredo, 25.11.2020 smo v domu ponovno testirali stanovalce in zaposlene. Rezultati so bili spet slabši od naših pričakovanj, vseeno  pa so stanovalci s pozitivnim brisom vezani na eno že znano žarišče okužbe. Pozitiven rezultat je imelo 13 stanovalcev in 8 zaposlenih.  Svojce stanovalcev s pozitivnim brisom smo že obvestili, stanovalci pa so bili premeščeni v rdečo cono. Trenutno je v našem domu aktivno okuženih 41 stanovalcev in 25 zaposlenih.
Večina stanovalcev se dobro počuti in nimajo izraženih znakov bolezni in se po predpisani izolaciji vrnejo v svoje sobe. Tako je ozdravelo in zapustilo rdečo cono že 17 stanovalcev, jutri pa jo bo zapustilo še 15 stanovalcev, ki so tudi brez znakov prestali obdobje izolacije.
Nekaj stanovalcev pa se zaradi bolezni, ki jih spremljajo že dalj časa, slabše upira virusu. V zadnjih dneh  so tako boj z virusom izgubil štirje naši stanovalci.
Okužba je  močno zmanjšala tudi število zaposlenih, ki se te dni z maksimalnimi močmi trudijo,  tudi  s pomočjo prostovoljcev, zagotoviti stanovalcem ustrezno oskrbo in nego.
Kljub vsemu  s pogumom in srčnostjo vztrajamo in se z vsemi ukrepi trudimo zajeziti nadaljnje širjenje okužbe.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

POROČILO O SPOPADANJU Z OKUŽBO

Poročilo o spopadanju z virusom COVID – 19
Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev!
V petek, 20.11.2020 smo v domu ponovno izvedli testiranje stanovalcev in zaposlenih. Skrbelo nas je kaj bodo rezultati pokazali glede na torkovo testiranje. Tokrat je imelo pozitiven bris 6 stanovalcev in 3 zaposleni, kar je manj kot smo pričakovali in nam daje upanje, da se bo širitev virusa počasi zaustavila. Včerajšnje testiranje  kaže tudi  na to, da smo okužbo uspeli zamejiti na eno samo žarišče in da se okužba ni razširila po celotnem domu. Svojce stanovalcev s pozitivnim brisom smo že obvestili, stanovalci pa so bili premeščeni v rdečo cono, ki je locirana v enoti JAVOR, v  3. nadstropju našega doma.
Iz rdeče cone, nazaj v svoje sobe smo danes premestili 4 stanovalce, ki so predpisano obdobje izolacije prestali brez izraženih znakov okužbe. Še vedno se v Splošni bolnici Trbovlje zdravi en stanovalec.
Stanovalci v rdeči coni in tudi ostali stanovalci se glede na okoliščine počutijo dobro in s potrpežljivostjo in veliko mero poguma sprejemajo trenutno stanje in razmere v domu.
Lepo vas pozdravljamo in vam želimo da ostanete zdravi.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

Zahvala

Zahvala
Danes je dan za zahvale. Najprej dragi svojci in prijatelji, velika hvala vam, za vse spodbudne besede, ki jih napišete na naš FB profil, pošljete po elektronski pošti in  izrečete v naših telefonskih pogovorih. Vsa pozitivna energija, prijazne besede in misli, ki nam jih pošiljate se prelijejo v naša srca in nas motivirajo, da vztrajamo in ne obupamo.
Hvala tudi Piceriji Čebelica, ki je v prejšnjem tednu poskrbela za malico naših zaposlenih (pice smo pojedli prehitro in jih nismo utegnili slikati).
Hvala OZRK Zagorje, za hitro in uspešno akcijo pri iskanju prostovoljcev, ki bodo priskočili na pomoč.
Občina Zagorje in župan Matjaž Švagan, CZ Zagorje, gasilci zagorske občine, Vrtec Zagorje, Sadjarska kmetija Rožej (jabolka za stanovalce), ZD Zagorje, Sensilab (Vitamin D) in vsi ki v teh dneh pomagate, hvala vam.
Zahvala tudi Lions klubu Trbovlje, za pismo, kekse, čaje in kavo, vse nas bo pogrelo in nam dalo energijo za nadaljevanje.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

POROČILO O SPOPADANJU Z OKUŽBO

Poročilo o spopadanju z okužbo s COVID – 19 v DSO Izlake

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev!

V torek, 17.11.2020 smo v domu ponovno izvedli testiranje veh stanovalcev in zaposlenih. Rezultati niso bili spodbudni. Testiranje je namreč pokazalo pozitiven bris pri 18 stanovalcih in 5 zaposlenih. Svojce stanovalcev smo o rezultatih testiranja že obvestili.

Aktivno okuženih stanovalcev je tako danes 24, en stanovalec je na zdravljenju v Splošni bolnišnici Trbovlje, iz rdeče cone v dom pa sta se vrnila dva stanovalca, ki sta štirinajstdnevno izolacijo preživela brez izraženih simptomov.

Aktivno okuženih zaposlenih je ta trenutek 17.

Rdeča cona, ki smo jo vzpostavili v Domu sv. Jurija na Izlakah po zadnjem testiranju ne zadošča več za vse stanovalce, ki potrebujejo izolacijo, zato danes v domu pripravljamo rdečo cono, ki bo locirana v enoti Javor (3. nadstropje), kjer je tudi največje število pozitivnih stanovalcev. V rdečo cono v domu se bodo premestili tudi stanovalci iz Jurijevega doma.

V domu danes poteka profesionalno razkuževanje prostorov in premeščanje stanovalcev v rdečo in sivo cono, odvisno od tega ali je bil njihov bris pozitiven ali so bili v stiku z osebo, ki je pozitivna.

V petek, 20.11.2020 bomo ponovno testirali vse stanovalce in zaposlene, o rezultatih vas bomo seveda obvestili.

Stanovalci in zaposleni se kljub preizkušnji, v kateri pa nismo sami, saj nas svojci in bližnji podpirate in mislite na nas, počutimo dobro. Ob tem nam je v veliko pomoč tudi lokalna skupnost; župan Matjaž Švagan in Občina Zagorje ob Savi, Vrtec Zagorje, člani PGD zagorske občine in predstavniki Civilne zaščite. Potrpežljivo in z dobro voljo se spopadamo z izzivi, ki jih virus, ki je v tem letu spremenil življenje vsem nam, postavlja pred nas.

Ne bomo obupali, še se borimo, sporočajo zaposleni. Vsi pa vas lepo pozdravljamo in se vam za vašo podporo in lepe misli zahvaljujemo.

Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBVESTILO O POTEKU OKUŽBE

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!

Včeraj smo v domu ponovno testirali vse stanovalce in zaposlene, posamezna testiranja pa so bila opravljena že med tednom. Žal rezultati niso bili takšni kot si vsi želimo. Med testiranimi stanovalci je bilo pozitivnih 5 brisov, med zaposlenimi pa 11. Stanovalci s pozitivnimi brisi so bili že premeščeni v rdečo cono in njihovi svojci so bili o tem že obveščeni, zaposleni pa so umaknjeni iz delovnega procesa.
Trenutno v rdeči coni biva 6 stanovalcev, 2 stanovalca pa sta bila zaradi bolj izraženih znakov okužbe sprejeta v Splošno bolnico Trbovlje.
Dobra novica je, da se je iz rdeče cone nazaj v dom vrnilo 7 stanovalcev, pri katerih se znaki bolezni niso razvili.
O dogajanju vas bomo še naprej obveščali in se še naprej z vsemi močmi in predvidenimi varovalnimi ukrepi trudili za ustavitev širjenja okužbe.
Lepo vas pozdravljamo in ostanite zdravi.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBVESTILO O DOSTAVI PAKETOV

Spoštovani svojci!
Ves čas imamo v mislih kako bi olajšali in poenostavili prinos in delitev paketov za naše stanovalce, zato smo se odločili za nabavo posebne razkuževalne omare, ki deluje hitro in varno.
Omara je sedaj pripravljena za delo, zato vas obveščamo, kako bo potekal prinos paketov po novem.
Pakete za stanovalce lahko sedaj prinesete in odložite na za to pripravljen voziček pri glavnem vhodu v dom, vse dni v tednu. Naslednji dan jih bomo razkužili in razdelili. Pakete prinesene v petek, soboto ali nedeljo bomo delili v ponedeljek. Ker je razkuževanje varno tudi za živila, lahko pošljete tudi sveže sadje in druga sveža živila. Prosimo, da uporabite vrečke (papirne, darilne, plastične…), ki jih lahko razpremo, da je razkuževanje učinkovitejše in se izogibate zaprtih škatel.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

NOVICE IZ DOMA

Spoštovani svojci!
Minilo je 14 dni od pojava okužbe v našem domu ter od uvedbe strožjih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe. Čeprav  okužba s COVID – 19 še ni izzvenela, tako  pri stanovalcih kot tudi pri zaposlenih, smo se odločili sprostiti nekatere ukrepe.
Z jutrišnjim dnem bodo stanovalci iz delov stavbe, kjer okužbe v zadnjih 14 dneh nismo več potrdili, lahko zapustili sobe, zopet posedali v dnevnih prostorih in obiskali domski park. V delih doma, kjer  je bila okužba potrjena, pa ostajamo pri strožjih ukrepih  med katerimi je tudi izolacija stanovalcev v sobah. Izvedli smo tudi profesionalno razkuževanje delov doma, kjer je možnost okužbe večja.
Ponovno testiranje vseh zaposlenih in stanovalcev bo potekalo v petek, razen pri stanovalcih in zaposlenih, ki bi v vmesnem času razvili znake okužbe z virusom in bodo testirani takoj ob pojavu znakov.
Trenutno v rdeči coni, v Domu sv. Jurija biva 6 stanovalcev, ki so bili pozitivni na COVID -19. V dom se je vrnilo 5 stanovalcev, ki v 14 – dnevnem bivanju v rdeči coni znakov okužbe niso razvili, kljub pozitivnem brisu.
Velika želja vseh zaposlenih v domu je, da se življenje naših stanovalcev čim prej vrne v kolikor toliko »normalen« ritem. Že od razglasitve prve epidemije v marcu, z bolj ali manj zaostrenimi zaščitnimi ukrepi, bijemo bitko z virusom. Vsi zaposleni v domu upoštevamo in spoštujemo predvidene ukrepe  - uporaba osebne zaščitne opreme, razkuževanje rok, površin in prostorov, zračenje, stalne ekipe na posameznih enotah…, da bi bilo širjenje okužbe čim manjše.
Svojo energijo zaposleni v teh dneh poleg nege in oskrbe  ter preprečevanja širjenja okužbe, vlagamo tudi v zagotavljanje čim večjega udobja stanovalcem, z delitvijo paketov, prinosom priboljškov (kavic, sladkarij, sadja…) iz bifeja, družabništvom, razgibavanjem in posedanjem, izvajanjem telefonskih in video pogovorov.
Zahvaljujemo se vam za potrpežljivost in razumevanje, ki ste ju tako stanovalci kot svojci, v dneh od potrditve prve okužbe v domu pokazali našim zaposlenim.
Lepo vas pozdravljamo in pazite nase.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBVESTILO O POTEKU OKUŽBE

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
V petek je v našem domu ponovno potekalo testiranje vseh stanovalcev in zaposlenih. Rezultati niso bili najboljši, pokazali so namreč, da so z virusom COVID – 19 okuženi še trije stanovalci in dva zaposlena . Svojce stanovalcev smo o okužbi že obvestili, stanovalce pa že včeraj premestili v rdečo cono, v Dom sv. Jurija.
Dobra novica je, da so se iz rdeče cone včeraj vrnili trije stanovalci, ki so tam preživeli 14 dni in v tem času kljub pozitivnemu izvidu niso razvili znakov bolezni.
Nismo še zmagali, okužba je v domu še vedno prisotna, zato bodo seveda še potrebni ukrepi s katerimi bomo širjenje okužbe poskušali zajeziti. Kakšni bodo ti ukrepi in kako bo potekalo naše vsakdanje življenje, vas bomo obvestili po posvetih s strokovnjaki.
Lepo vas pozdravljamo v upanju, da okužba izzveni čim hitreje.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

NOVICE

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!

V soboto so bili znani rezultati drugega testiranja pri stanovalcih in zaposlenih. Kljub temu, da smo bili zadovoljni, da številka pozitivnih stanovalcev in zaposlenih ni bila visoka, ostaja dejstvo, da je okužba z virusom v našem domu še vedno prisotna. Zato v veljavi do nadaljnjega ostajajo tudi ukrepi, ki jih izvajamo z namenom preprečevanja širjenja okužbe med stanovalci in zaposlenimi. Zaposleni uporabljamo dodatno osebno varovalno opremo, ponovno smo razkužili prostore, kjer se je okužba pojavila, gibanje stanovalcev je trenutno omejeno na njihove sobe.
Zavedamo se vseh posledic, ki jih takšna izolacija lahko prinese našim stanovalcem, zato smo že v prejšnjem tednu ponovno organizirali podporno ekipo, ki jo sestavljajo fizioterapevtke in delovni terapevtki, ki priskočijo na pomoč stanovalcem in našemu negovalnemu osebju, ki v teh dneh dela v zmanjšanem številu. Naloge podporne ekipe so tudi nakup in dostava priboljškov in kavice iz domskega bifeja, razdelitev paketov, ki jih pošljete, izvajanje video klicev, posedanje na invalidske vozičke v sobi in razgibavanje, druženje in klepet s stanovalci… Skratka trudimo se, da bi v danih razmerah stanovalcem omogočili čim več udobja in prisluhnili njihovim željam in potrebam.
Testiranje vseh stanovalcev in zaposlenih bo ponovno potekalo v petek, oziroma ob pojavu simptomov.
Stanovalci v domu in v rdeči coni se počutijo dobro in z veliko mero potrpežljivosti sprejemajo situacijo  ter omejitve, ki jih je pojav okužbe v domu prinesel s seboj.
Vse vas lepo pozdravljamo, pazite nase in ostanite zdravi!
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBVESTILO O POTEKU OKUŽBE

Spoštovani svojci!
Rezultati drugega testiranja so pokazali, da sta z novim corona virusom okužena še 2 stanovalca (svojci so bili že obveščeni) in 2 zaposleni osebi. Stanovalca bomo premestili v rdečo cono, zaposleni pa so umaknjeni iz delovnega procesa. Po posvetih in dogovorih s strokovnjaki vas bomo obvestili tudi o nadaljnjih aktivnostih in ukrepih, ki jih bomo izvajali v prihodnjih dneh.
Ekipa DSO Izlake!

Beri naprej ...