OBVESTILO O OBISKIH

Spoštovani svojci in obiskovalci naših stanovalcev!

Prepričani smo, da spremljate trenutno epidemiološko situacijo v Sloveniji in da veste, da se število okužb vztrajno zvišuje. Tudi nas širjenje okužb skrbi, prav tako pa pristojne službe osvežujejo priporočila domovom kako ravnati, da bi ostali varni in zdravi. Med drugim smo prejeli tudi osvežena priporočila Ministrstva za zdravje in NIJZ, o izvajanju obiskov v domovih za starejše, ki od nas zahtevajo nekaj prilagoditev.
Obiski bodo od ponedeljka 6.9.2021 potekali po naslednjih pravilih:
• Prost vstop bodo imeli obiskovalci z izpolnjenim PCT (preboleli, cepljeni, testirani) pogojem. Izpolnjevanje pogoja bomo ob vstopu v dom preverjali, zato s seboj na obisk prinesite veljavno EU digitalno potrdilo, ki ga boste pokazali receptorju. (v papirni obliki ali na telefonu)
• Obiski za svojce, ki izpolnjujejo PCT pogoj,  bodo potekali vse dni med 10:00 in 17:00 uro. Vstop v dom za obiskovalce bo na glavnem vhodu.
• Obiskovalci, ki ne izpolnjujejo PCT pogoja, bodo na obisk lahko prišli le od ponedeljka do petka, v dveh časovnih terminih in sicer ob 10:00 in ob 16:00 uri in v soboto ob 10:00 uri. Pred vstopom v dom bodo skupaj z medicinsko sestro opravili epidemiološko preverjanje.
• Za vse obiskovalce  še vedno velja, da na obisk k posameznemu stanovalcu prideta le dva obiskovalca. Še vedno velja tudi, da imajo obiskovalci ves čas obiska pravilno nameščene kirurške maske, si ob vstopu v dom razkužijo roke in da poskušajo ohranjati distanco. Vsi obiskovalci tudi izpolnijo evidenčni list obiskovalca.
Želimo si, da pravil obiskovanja ne bi bilo treba zaostrovati in da bi naši stanovalci lahko letošnjo jesen in zimo preživeli v prostem gibanju in obkroženi s svojimi najbližjimi. Verjamemo, da si tega želite tudi vi in da boste ravnali odgovorno in spoštovali pravila, ki jih postavljamo.
Opozarjamo tudi, da se na obisk k svojemu najbližjemu v našem domu odpravite zdravi (brez prehlada, vročine, prebavnih težav…) ter nikakor ne prihajate na obisk, če ste bili v bližnjem stiku z osebo, ki je zbolela zaradi virusa COVID -19.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje in spoštovanje predvidenih ukrepov.

Ekipa DSO Izlake

Nazaj