Dobrodošli

Veselimo se druženja z vami na naših spletnih straneh, zato dovolite, da se vam najprej predstavimo.

Dom starejših občanov Polde Eberl-Jamski stoji v prijetnem okolju manjšega kraja Izlake, ki leži v osrčju Slovenije, med zasavskimi hribi, v občini Zagorje ob Savi. Kraj se prvič omenja v povezavi z Medijskim gradom, v katerem je svojo mladost preživel znameniti kranjski polihistor Janez Vajkard Valvasor. Medijska graščina je danes v razvalinah, baročna kapela ob njem pa je obnovljena in služi raznim kulturnim prireditvam.Dom starejših občanov je prvič odprl svoja vrata leta 1980, leta 1987 pa je bil dograjen še prizidek z notranjim bazenom. Večino sredstev je bilo zbranih z občinskim samoprispevkom ter prispevkom skupnosti pokojninsko-invalidskega zavarovanja.

Izbor imena doma je bil prepuščen izlaški organizaciji zveze borcev. V času gradnje se je največkrat pojavljal predlog, da bodo dom poimenovali po Valvasorju, nazadnje pa je dobil ime Polde Eberl-Jamski; po rudarju, ki se je kljub svoji težki invalidnosti v drugi svetovni vojni pridružil partizanom. Leta 1943 si je zlomil nogo. Zdravil se je v jami blizu vasi Tirna in kot aktivist OF deloval kar iz te jame. Od tod tudi izvira njegovo ime – Jamski. Jeseni istega leta so ga Nemci izsledili in ubili.

Danes je v domu 180 postelj, od katerih jih je 15 namenjenih rehabilitaciji bolnikov po preboleli možganski kapi. V domu izvajamo institucionalno in dnevno varstvo starejših, pomoč na domu, socialno in zdravstveno oskrbo ter medicinsko rehabilitacijo. Poleg tega je v domu tudi zdravstvena in zobozdravstvena ambulanta ter frizerski salon, bife, pralnica ter knjižnica, ki je primerna tudi za razna predavanja in seminarje.

Naša posebnost pa so bogato in funkcionalno opremljeni prostori za izvajanje fizioterapije in delovne terapije. Storitve fizioterapije in delovne terapije so samoplačnikom na razpolago preko celega leta.

Dom se nahaja v samem središču Izlak, kjer so v bližini trgovina, banka, pošta, avtobusno postajališče, cvetličarna,… Ob potoku Orehovica, ki teče za domom pa je urejena sprehajalna pot.