POROČILO O SPOPADANJU Z OKUŽBO COVID -19

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
Ponovno se oglašamo z dobrimi novicami, ki nam vlivajo optimizem. Tudi na včerajšnjem testiranju so bili vsi brisi, tako pri stanovalcih kot pri zaposlenih, negativni. Trenutno je v rdeči coni doma nastanjen le en stanovalec, eden pa se zdravi v bolnišnici. Do naslednjega tedna bomo rdečo cono v domu zaprli in stanovalci se bodo lahko vrnili v svoje sobe.
Jutri bodo z drugim odmerkom cepiva cepljeni stanovalci, ki corona virusne bolezni še niso preboleli, zato se v domu že dogovarjamo kakšne bodo spremembe v vsakodnevnem življenju naših stanovalcev. Katere od ukrepov in v kakšni meri jih bomo sprostili, vas bomo obvestili v naslednjem tednu. Sproščanje ukrepov predvidevamo s 1. 2. 2021, takrat bo namreč  pri stanovalcih, ki okužbe še niso preboleli in so se cepili, vzpostavljena imunost, ki jo predvideva proizvajalec cepiva.
Veseli smo, da se epidemiološka slika popravlja tako v domu, kot tudi v lokalni skupnosti. To nam daje novo motivacijo, saj se bo tudi v domu življenje počasi vrnilo v stare tirnice.
Hvala vam za potrpežljivost, razumevanje, vse lepe in spodbudne besede in misli, ki ste nam jih namenjali v zadnjih mesecih in ki so nas »držale pokonci«.
Lepo vas pozdravljamo vsi iz DSO Izlake

Nazaj