POROČILO O SPOPADANJU Z OKUŽBO COVID - 19

POROČILO O SPOPADANJU Z OKUŽBO COVID – 19
Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
Tokrat iz naše hiše prihaja dobra novica. Na zadnjem testiranju, ki je potekalo v sredo 13.1.2021 so bili vsi brisi odvzeti stanovalcem in zaposlenim negativni. Trenutno so v rdeči coni doma nastanjeni še štirje stanovalci, eden pa se zdravi v bolnišnici.
Kljub temu pa ostajamo previdni. O sproščanju nekaterih ukrepov za preprečevanje prenosa okužbe bomo predvidoma razmišljali konec meseca, če bosta izpolnjena dva pogoja. Namreč, v naslednjem tednu čaka stanovalce in zaposlene ponovno testiranje, ki bo potrdilo, da okužba v domu resnično ni več prisotna. Prav tako v naslednjem tednu v domu pričakujemo drugo pošiljko cepiva, s katero bodo drugič cepljeni stanovalci in zaposleni, ki okužbe še niso preboleli. Po drugem cepljenju mora miniti vsaj sedem dni, da bodo stanovalci in zaposleni razvili zaščito, ki jo predvideva proizvajalec cepiva.
O rezultatih testiranja, cepljenju, sproščanju ukrepov, nadaljnjem delu in aktivnostih v domu, vas bomo obvestili v naslednjem tednu.

Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBVESTILO O OBISKIH

Spoštovani svojci!
Kot smo obljubili nadaljujemo z obiski tudi v novem letu. Obiski bodo še vedno potekali po predpisanih protokolih:
- za obisk se je potrebno naročiti na telefonski številki 051 219 237, od ponedeljka do petka med 13:00 in 15:00 uro;
- vsak stanovalec bo lahko imel en obisk tedensko;
- protokoli obiskov se bodo razlikovali glede na to ali je stanovalec že prebolel corona virusno bolezen ali ne in jih bomo dogovorili sproti ob naročilu;
- svojce prosimo, da dogovorjena pravila spoštujejo;
Še vedno lahko stanovalcem prinesete pakete, ki jih lahko vsak dan odložite na za to pripravljeno mesto v vhodnem vetrolovu. Prav tako se še vedno lahko dogovorite za video klic, na telefonski številki 051 219 237, tudi med 13:00 in 15:00 uro.
Lepo vas pozdravljamo,
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

POROČILO

Poročilo o spopadanju z okužbo COVID - 19
Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
V ponedeljek, 28.12.2020 smo tudi v našem domu cepili stanovalce in zaposlene, ki okužbe z novim virusom še niso preboleli in tako naredili pomemben korak k umiranju stanja v našem domu.
V sredo, 30.12.2020 pa je v domu potekalo ponovno testiranje stanovalcev in zaposlenih, pozitivnih je bilo 5 brisov pri stanovalcih in 3 pri zaposlenih. Trenutno v rdeči coni v domu biva 16 stanovalcev, dva stanovalca pa se zdravita v bolnici.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

POROČILO O SPOPADANJU Z OKUŽBO

Poročilo o spopadanju z okužbo COVID -19
Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
V preteklih dneh smo ponovno testirali naše stanovalce in zaposlene. Tokratno testiranje je pokazalo, da je pozitivnih 8 stanovalcev in 5 zaposlenih v našem domu. Trenutno v rdeči coni našega doma biva 20 stanovalcev, aktivno okuženih pa je 6 zaposlenih.
V ponedeljek bo v našem domu potekalo cepljene proti virusu COVID -19. Cepili se bodo stanovalci in zaposleni, ki še niso bili okuženi z virusom in ki so se s cepljenjem strinjali.
Lepo vas pozdravljamo in vam želimo lepe in mirne božične praznike, stanovalci in zaposleni DSO Izlake.

Beri naprej ...

OMOGOČANJE OBISKOV

Spoštovani svojci!
Kot smo obljubili, vas seznanjamo s protokolom obiskov v našem domu. Kljub temu, da je okužba v našem domu še vedno prisotna ter da epidemiološka situacija še zdaleč ni ugodna, smo se v domu odločili, da svojcem omogočimo obiske pri naših stanovalcih. Naša želja je, da v predprazničnem času omogočimo vsakemu stanovalcu, da se sreča s svojimi najbližjimi. V mesecu decembru  bo tako vsak stanovalec imel en obisk. Več obiskov v decembru ne bo možno izpeljati, saj je stanovalcev veliko in vsi se želijo srečati s svojci. Obiske bomo izvajali po našem načrtu, kar pomeni, da vas bo socialna delavka poklicala in vam ponudila možne termine za obisk in da naročanje na obiske, tako kot smo bili vajeni ni možno. Prosimo, da socialne delavke v zvezi z obiski ne kličete vi, saj vas bo zagotovo poklicala.
S socialno delavko boste dogovorili tudi pravila in protokol, ki bi bo veljal ob obisku, pravila se bodo namreč razlikovala glede na to ali gre za obisk pri stanovalcu v sobi ali je stanovalec že prebolel coronavirusno bolezen ali ne.
Upamo, da bomo z obiski polepšali predpraznične dni našim stanovalcem in seveda tudi vam.
Zahvaljujemo se za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

POROČILO O SPOPADANJU Z OKUŽBO

Poročilo o spopadanju z okužbo COVID – 19
Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!

V četrtek, 10.12.2020 je v našem domu ponovno potekalo testiranje stanovalcev in zaposlenih. Rezultati testiranja so bili naslednji: pozitiven bris na okužbo s COVID – 19 je imelo 10 stanovalcev in 2 zaposlena. Svojce stanovalcev smo že obvestili in stanovalci so bili premeščeni v rdečo cono.
Trenutno je v rdeči coni nastanjenih 23 stanovalcev, saj se je danes pri 9. stanovalcih obdobje izolacije izteklo in so rdečo cono zapustili.
Še vedno večina stanovalcev obdobje izolacije preživi brez izraženih znakov bolezni in se počutijo dobro.
Ta trenutek je aktivno okuženih še 11 zaposlenih. Čeprav so bili zadnji tedni naporni, se še vedno vsi zaposleni s srčnostjo in veliko mero optimizma trudimo našim stanovalcem omogočiti čim več udobja ter seveda strokovno zdravstveno nego in oskrbo.
Prav tako se intenzivno pripravljamo, da bi omogočili obiske stanovalcem v tem predprazničnem času, o načinu in protokolu obiskov vas bomo obvestili v ponedeljek.
Lepo vas pozdravljamo stanovalci in ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

POROČILO O SPOPADANJU Z OKUŽBO

Poročilo o spopadanju z okužbo s COVID - 19
Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev!
Stanje okužb z novim corona virusom v našem domu pri stanovalcih je trenutno takšno: v rdeči coni našega doma danes  biva 33 stanovalcev, ki so bili na testiranjih pozitivni na novi corona virus, dva stanovalca pa se zdravita v trboveljski bolnici. Večina stanovalcev je trenutno brez izraženih znakov bolezni in se dobro počutijo.
Z virusom je okuženih tudi 25 zaposlenih, kar seveda pomeni veliko kadrovsko stisko, so nam pa na pomoč priskočili prostovoljci  RK Zagorje in študentje Medicinske fakultete. S skupnimi močmi se tako zaposleni kot tudi prostovoljci trudimo, da je za vse  potrebe naših stanovalcev kar najbolje poskrbljeno. Poleg nege in oskrbe  še vedno razdelimo pakete, ki jih prinesete, opravimo video in telefonske klice, poskrbimo za prinos priboljškov iz domskega bifeja, s stanovalci poklepetamo, jih posedemo na invalidske vozičke, tudi potelovadimo…
Ostajamo pozitivni in pogumni ter že razmišljamo in načrtujemo kako bi v predprazničnem času omogočili stanovalcem in svojcem tudi oseben stik. O omogočanju obiskov in o protokolu  le –teh, vas bomo seveda pravočasno obvestili.
Lepo vas pozdravljamo stanovalci in ekipa DSO Izlake!

Beri naprej ...

POROČILO O SPOPADANJ Z OKUŽBO

Poročilo o spopadanju z virusom COVID – 19
Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev!
V sredo, 25.11.2020 smo v domu ponovno testirali stanovalce in zaposlene. Rezultati so bili spet slabši od naših pričakovanj, vseeno  pa so stanovalci s pozitivnim brisom vezani na eno že znano žarišče okužbe. Pozitiven rezultat je imelo 13 stanovalcev in 8 zaposlenih.  Svojce stanovalcev s pozitivnim brisom smo že obvestili, stanovalci pa so bili premeščeni v rdečo cono. Trenutno je v našem domu aktivno okuženih 41 stanovalcev in 25 zaposlenih.
Večina stanovalcev se dobro počuti in nimajo izraženih znakov bolezni in se po predpisani izolaciji vrnejo v svoje sobe. Tako je ozdravelo in zapustilo rdečo cono že 17 stanovalcev, jutri pa jo bo zapustilo še 15 stanovalcev, ki so tudi brez znakov prestali obdobje izolacije.
Nekaj stanovalcev pa se zaradi bolezni, ki jih spremljajo že dalj časa, slabše upira virusu. V zadnjih dneh  so tako boj z virusom izgubil štirje naši stanovalci.
Okužba je  močno zmanjšala tudi število zaposlenih, ki se te dni z maksimalnimi močmi trudijo,  tudi  s pomočjo prostovoljcev, zagotoviti stanovalcem ustrezno oskrbo in nego.
Kljub vsemu  s pogumom in srčnostjo vztrajamo in se z vsemi ukrepi trudimo zajeziti nadaljnje širjenje okužbe.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

POROČILO O SPOPADANJU Z OKUŽBO

Poročilo o spopadanju z virusom COVID – 19
Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev!
V petek, 20.11.2020 smo v domu ponovno izvedli testiranje stanovalcev in zaposlenih. Skrbelo nas je kaj bodo rezultati pokazali glede na torkovo testiranje. Tokrat je imelo pozitiven bris 6 stanovalcev in 3 zaposleni, kar je manj kot smo pričakovali in nam daje upanje, da se bo širitev virusa počasi zaustavila. Včerajšnje testiranje  kaže tudi  na to, da smo okužbo uspeli zamejiti na eno samo žarišče in da se okužba ni razširila po celotnem domu. Svojce stanovalcev s pozitivnim brisom smo že obvestili, stanovalci pa so bili premeščeni v rdečo cono, ki je locirana v enoti JAVOR, v  3. nadstropju našega doma.
Iz rdeče cone, nazaj v svoje sobe smo danes premestili 4 stanovalce, ki so predpisano obdobje izolacije prestali brez izraženih znakov okužbe. Še vedno se v Splošni bolnici Trbovlje zdravi en stanovalec.
Stanovalci v rdeči coni in tudi ostali stanovalci se glede na okoliščine počutijo dobro in s potrpežljivostjo in veliko mero poguma sprejemajo trenutno stanje in razmere v domu.
Lepo vas pozdravljamo in vam želimo da ostanete zdravi.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

Zahvala

Zahvala
Danes je dan za zahvale. Najprej dragi svojci in prijatelji, velika hvala vam, za vse spodbudne besede, ki jih napišete na naš FB profil, pošljete po elektronski pošti in  izrečete v naših telefonskih pogovorih. Vsa pozitivna energija, prijazne besede in misli, ki nam jih pošiljate se prelijejo v naša srca in nas motivirajo, da vztrajamo in ne obupamo.
Hvala tudi Piceriji Čebelica, ki je v prejšnjem tednu poskrbela za malico naših zaposlenih (pice smo pojedli prehitro in jih nismo utegnili slikati).
Hvala OZRK Zagorje, za hitro in uspešno akcijo pri iskanju prostovoljcev, ki bodo priskočili na pomoč.
Občina Zagorje in župan Matjaž Švagan, CZ Zagorje, gasilci zagorske občine, Vrtec Zagorje, Sadjarska kmetija Rožej (jabolka za stanovalce), ZD Zagorje, Sensilab (Vitamin D) in vsi ki v teh dneh pomagate, hvala vam.
Zahvala tudi Lions klubu Trbovlje, za pismo, kekse, čaje in kavo, vse nas bo pogrelo in nam dalo energijo za nadaljevanje.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...