OBVESTILO O AKTUALNIH RAZMERAH

Spoštovani svojci!
Sredino in današnje testiranje sta nas navdala z optimizmom in upanjem, da bomo življenje v domu kmalu spet lahko organizirali po ustaljenih tirnicah. Na nobenem od testiranj namreč nismo potrdili nove okužbe v domu. V ponedeljek, 28.2.2022 bomo izvedli še zadnje testiranje in vas glede na rezultate obvestili o tem ali bodo potrebne še kakšne omejitve ali se bodo ukrepi, ki smo jih uvedli z namenom zmanjševanja tveganja za prenos okužbe med stanovalci, sprostili.
Prosimo za še malo potrpežljivosti in razumevanja ter se vam zahvaljujemo za podporo, ki nam jo izkazujete pri skrbi za vaše najdražje.
EKIPA DSO IZLAKE

Beri naprej ...

OBVESTILO O AKTUALNIH RAZMERAH

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev!
Današnje testiranje je pokazalo, da se okužba z virusom COVID – 19 med stanovalci še vedno širi. Zaznali smo še dve okužbi, eno pri stanovalcu 3. nadstropja negovalnega oddelka (JAVOR) in eno pri stanovalcu prizidka, bivalni del doma.
Ker se okužbe še vedno pojavljajo razpršeno na celotnem območju doma, smo se odločili ukrepe, ki smo jih uvedli z namenom zmanjševanja tveganja za prenos okužbe, podaljšati.
Ukrepi bodo v veljavi še ves naslednji teden. Obiski pri stanovalcih ne bodo mogoči, druženje med stanovalci, aktivnosti v dnevnih prostorih in izhodi stanovalcev iz doma bodo omejeni.
V naslednjem tednu bo še potekalo epidemiološko preverjanje in na podlagi rezultatov se bomo v ponedeljek, 28.2.2022 ponovno odločali o nadaljevanju ali sprostitvi ukrepov.
Še vedno se je možno naročiti na video klic (Viber ali Messenger) ali telefonski pogovor. Naročite se pri socialni delavki na telefonski številki 051 668 892, od ponedeljka do petka, med 13:00 in 15:00 uro. Prav tako lahko vsak dan za stanovalce prinesete pakete, ki jih pustite v vhodni avli na pripravljenem vozičku.
Zahvaljujemo se vam za podporo, razumevanje in potrpežljivost, o vseh novostih vas bomo sproti obveščali.
EKIPA DSO IZLAKE

Beri naprej ...

OBVESTILO O AKTUALNIH RAZMERAH

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
Epidemiološko preverjanje pri stanovalcih in zaposlenih v domu se je nadaljevalo tudi z današnjim testiranjem. Okužbo virusom COVID – 19 smo danes potrdili pri treh stanovalcih, ki smo jih že namestili v rdečo cono in obvestili njihove svojce. Trenutno je v rdeči coni nastanjenih 11 stanovalcev.
Okužbe smo zopet zaznali razpršeno, v enoti JAVOR (3.nadstopje) in enoti LIPA (1.nadstropje) negovalnega dela doma ter v prizidku, bivalni del doma.
Hvaležni smo, da z razumevanjem in potrpežljivostjo sprejemate ukrepe, ki smo jih uvedli z namenom, da zmanjšamo tveganje za širjenje okužbe.
EKIPA DSO IZLAKE

Beri naprej ...

OBVESTILO O AKTUALNIH RAZMERAH

Spoštovani svojci in obiskovalci naših stanovalcev!
Včeraj smo potrdili še dve okužbi, tokrat pri stanovalcih prizidka, njihove svojce smo o tem že obvestili in stanovalce namestili v rdečo cono. Ker se okužbe pojavljajo razpršeno, smo se na današnjem sestanku odločili zaostriti ukrepe, s katerimi zmanjšujemo tveganje za pojav in prenos okužbe.
OBISKI PRI STANOVALCIH NA CELOTNEM PODROČJU DOMA NE BODO MOŽNI, PREDVIDOMA EN TEDEN.
V ponedeljek, 21.2.2022, bomo glede na razširjenost okužbe, sporočili kako bo obiskovanje stanovalcev potekalo nadaljnje.
Stanovalci bodo obroke zaužili v svojih sobah, prav tako ne bo možno druženje v skupnih prostorih ter skupinske dejavnosti in aktivnosti.
Omogočili bomo stik s stanovalci preko VIDEO KLICEV. Za videoklic se lahko naročite pri socialni delavki Urški Kolar, od ponedeljka do petka od 13:00 do 15:00 ure, na telefonski številki 051 668 892. Videoklice bomo izvajali preko aplikacij Messenger in Viber.
Svojci lahko svoje najdražje oskrbite s priboljški in potrebščinami tako, da prinesete paket, ki ga lahko vsak dan odložite v vhodni avli doma, na za to pripravljen voziček.
Vsi si želimo, da izbruh okužbe omejimo in čim hitreje vrnemo življenje v domu v ustaljene tirnice.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje in potrpežljivost.
EKIPA DSO IZLAKE

Beri naprej ...

OBVESTILO O AKTUALNIH RAZMERAH

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
Na petkovem in današnjem testiranju smo okužbo potrdili pri štirih stanovalcih, njihove svojce smo že obvestili in stanovalce namestili v rdečo cono.
Okužba je trenutno prisotna pri stanovalcih enote LIPA (1.nadstropje) in stanovalcih enote JAVOR (3.nadstropje) v negovalnem delu doma.
Z DANAŠNJIM DNEM OMEJUJEMO TUDI OBISKE PRI STANOVALCIH ENOTE JAVOR (3.NADSTROPJE), OBISKI TOREJ NE BODO MOŽNI PRI STANOVALCIH 1. IN 3. NADSTROPJA.
V obeh enotah bomo še naprej izvajali epidemiološko preverjanje v skladu s predpisanimi protokoli.
Obiski v ostalih delih doma bodo potekali po ustaljenih pravilih.
Hvala vsem za potrpežljivost in razumevanje.
EKIPA DSO IZLAKE

Beri naprej ...

OBVESTILO O AKTUALNIH RAZMERAH

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
Danes smo v domu odkrili še dve okužbi, tokrat v enoti LIPA (1.nadstropje). Stanovalce, pri katerih smo okužbo zaznali smo že premestili v rdečo cono in obvestili svojce.
V naslednjih dneh bomo v enoti LIPA izvajali epidemiološko preverjanje, o rezultatih preverjanja vas bomo sproti obveščali.
Omejili smo tudi druženje stanovalcev te enote v dnevnem prostoru in drugih skupnih prostorih doma.
OBISKI PRI STANOVALCIH V ENOTI LIPA TRENUTNO NISO MOŽNI. OMEJITEV OBISKOV BO TRAJALA DO RAZJASNITVE RAZMER NA ENOTI, O ČEMER VAS BOMO SEVEDA OBVESTILI.
V ostalih enotah doma obiski še vedno potekajo po ustaljenih pravilih.
EKIPA DSO IZLAKE

Beri naprej ...

OBVESTILO O AKTUALNIH RAZMERAH


Spoštovani svojci in prijatelji doma!
V ponedeljek, 7.2.2022 smo v domu na hitrem testu zaznali okužbo s Covid – 19 pri stanovalcu enote JAVOR (3.nadstropje). Danes je bila okužba potrjena tudi s PCR testom. Stanovalca smo takoj namestili v rdečo cono, izvajamo pa tudi epidemiološko preverjanje pri stanovalcih in zaposlenih enote JAVOR. Zaenkrat drugih okužbe nismo zaznali. Zaradi preprečevanja prenosa okužbe so stanovalci te enote trenutno omejeni na bivanje v svoji sobi, ta ukrep bo trajal do razjasnitve razmer na enoti.
Obiski potekajo po do sedaj veljavnih pravilih.
O nadaljnjih aktivnostih vas bomo sproti obveščali.
EKIPA DSO IZLAKE

Beri naprej ...

OBVETILO UPORABNIKOM POMOČI NA DOMU

Spoštovani uporabniki storitve pomoči na domu, spoštovani svojci.
V preteklih dneh smo vas že obvestili, da smo se, zaradi naraščanja števila okužb v državi, v Domu starejših občanov Polde Eberl- Jamski, odločili, da od 31.1.2022 dalje začasno iz preventivnih razlogov odpovemo vsa osnovna čiščenja, družabništva in dodatna kopanja, katera v normalnih razmerah nudimo našim uporabnikom. Te storitve bomo ponovno nudili v dogovorjenem obsegu po izboljšanju situacije v državi.
Sedaj pa vas še obveščamo, da bomo morali, zaradi povečanega porasta odsotnosti socialnih oskrbovalk zaradi posledic COVID-19, v skladu s Protokolom za preprečevanje in obvladovanje prenosa okužb z virusom covid-19 pri izvajanju storitev pomoči na domu v Domu starejših občanov Polde Eberl-Jamski, od 1.2.2022 prilagoditi tudi izvajanje storitve najnujnejše nege in sicer v skrajšanem obsegu pol ure. Kosila, ki jih nudimo našim uporabnikom, bodo socialne oskrbovalke zgolj dostavljale uporabnikom. Zavedamo se, da bo naša pomoč začasno močno okrnjena, vendar nam žal trenutna situacija ne omogoča izvajanja storitev v polnem obsegu. O vseh spremembah vas bomo sproti obveščali.
V upanju na vaše razumevanje in na čim prejšnjo normalizacijo razmer vas lepo pozdravljamo. Ostanite zdravi.

S spoštovanjem,

Barbara Zlodej, mag. soc. del., koordinatorka in vodja pomoči na domu

Mateja Černi, univ. dipl. ekon., direktorica

 


Izlake, 31.1.2022

Beri naprej ...

OBVESTILO O AKTUALNIH RAZMERAH

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
Epidemiološke razmere so ta trenutek res kritične in tudi v domu čutimo vpliv širjenja okužb z virusom Covid -19.
Danes bomo v domu odprli rdečo cono, saj se v dom, po odsotnosti, vrača stanovalec, ki je z virusom okužen.
Vse bolj nas pesti tudi kadrovska stiska, zaradi karanten in izolacij pri zaposlenih. Kar nekaj zaposlenih je namreč obolelo, njihove stike, s stanovalci in zaposlenimi, pa pozorno spremljamo in redno testiramo.
Prav tako testiramo stanovalce, kadar se pokažejo kakšni znaki okužbe, vendar so bili do sedaj vsi testi negativni.
Režim obiskov za enkrat ostaja nespremenjen. O razvoju dogodkov vas bomo sproti obveščali.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBVESTILO O OBISKIH

Spoštovani svojci in obiskovalci naših stanovalcev!
Zaradi ponovnega naraščanja števila okužb s Covid - 19 in porasta prehladnih obolenj v domu, smo se odločili za manjšo omejitev obiskov.
OD PETKA, 7.1.2022, LAHKO K ENEMU STANOVALCU, NA OBISK PRIDE ENA OSEBA DNEVNO.
Ostala pravila obiskovanja ostajajo še naprej ista:
Na obiske prihajate zdravi, brez znakov prehlada, kašlja, povišane temperature. Nikakor ne prihajate na obisk, če ste bili v stiku z osebo pri kateri je bila potrjena okužba s Covid- 19.
Za vstop v dom potrebujete veljavno PCT potrdilo in osebni dokument.
Ob vstopu v dom obiskovalci izpolnijo evidenčni listek.
Obiski potekajo vse dni med 10:00 in 17:00 uro.
Veš čas obiska morajo imeti obiskovalci pravilno nameščeno kirurško masko, si razkuževati roke in vzdrževati razdaljo.
Verjamemo, da boste novo pravilo sprejeli z razumevanjem in odgovornostjo, saj je naš skupni cilj in želja, da skušamo zmanjšati tveganje za vnos in širjenje okužbe v domu.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...