PROGRAM PRIREDITEV ZA APRIL 2022

Ponedeljek, 4. april 2022 po urniku
Sestanki s stanovalci po enotah

Sreda, 6. april 2022 ob 9:00 v »Europarku«
»Zasavje za zdravje« s kombijem na dogodek

Četrtek, 7. april 2022 ob 10:00 uri v dnevnih prostorih enot
Delavnica »Butarice«

Petek, 8. april 2022 ob 10:30 v parku*
»Dan za spremembe« z DU Zagorje in OŠ Ivana Kavčiča Izlake

Torek, 12. april 2022 ob 11:30 uri v dnevnem centru
Zbor stanovalcev

Sreda, 13. april ob 14:00 uri v parku*
Prireditev »Pozdrav pomladi« z Glasbeno šolo Zagorje ob Savi

Četrtek, 14. april 2022 ob 10:00 uri v dnevnih prostorih enot
Delavnica »Pirhi«

Nedelja, 17. april 2022 ob 15:00 uri v telovadnici
Velikonočna sveta maša

Torek, 26. april 2022 ob 16:00 uri v parku*
Nastop Rudarskega pevskega zbora »Loški glas«


Četrtek, 28. april 2022 ob 10:00 uri v dnevnem centru
Praznovanje rojstnih dni stanovalcev

*Prireditve, ki so načrtovane v parku se v primeru slabega vremena izvedejo v dnevnem centru. (udeležba stanovalcev bo prilagojena velikosti prostora)

Beri naprej ...

OBVESTILO O AKTUALNIH RAZMERAH

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
V preteklih dneh smo v domu zaznali posamezne okužbe z virusom COVID – 19 pri stanovalcih. V skladu s priporočili smo okužene stanovalce izolirali in na posameznih enotah uvedli ukrepe za zmanjševanje tveganja za prenos okužbe. O uvedenih ukrepih boste obiskovalci obveščeni ob prihodu v dom, gleda na to na kateri enoti biva vaš svojec. Ukrepov, ki bi veljali za celotno območje doma zaenkrat nismo uvedli, bomo pa situacijo spremljali in vas obveščali o morebitnih spremembah.
EKIPA DSO IZLAKE

Beri naprej ...

PRAVILA ZA OBISKOVALCE

Spoštovani svojci in obiskovalci naših stanovalcev!
Vlada RS je z Odlokom o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID -19 (Ur. list RS št. 29/22) ponovno uvedla izpolnjevanje pogoja PCT za obiskovalce uporabnikov socialno varstvenih storitev.
Pravila za obiskovalce so torej spremenjena in so naslednja:
• Vstop za obiskovalce je mogoč le z veljavnim PCT dokazilom. Če obiskovalec ni Prebolel ali bil Cepljen lahko Testiranje s testom HAG za samotestiranje opravi v domu, teste za samostestiranje zagotovi izvajalec storitve. V recepciji bodo na voljo testi, testiranje bodo obiskovalci lahko opravili v knjižnici (računalniški kotiček) in izpolnili evidenčni list testiranja. Test HAG za samotestiranje velja 48 ur.
• Obiski potekajo vse dni od 8:00 do 19:00 ure, število obiskovalcev in pogostost obiskov nista omejena. Za obiske najava ni potrebna.
• Obiskovalci morajo ves čas obiska imeti nameščeno kirurško masko, si razkužiti roke in ohranjati razdaljo.
• Ob vstopu v dom obiskovalci izpolnijo evidenčni list obiska.
Hvala za razumevanje.
EKIPA DSO IZLAKE

Beri naprej ...

OBVESTILO O OBISKIH

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev!
Z veseljem sporočamo, da tudi na današnjem testiranju nismo zaznali nove okužbe s COVID – 19 pri stanovalcih. Ukrepi in omejitve, ki smo jih uvedli za zmanjševanje tveganja za prenos okužbe, se z današnjim dnem ukinjajo.
Stanovalci lahko prosto gibajo po domu in izven doma.
Obiski z današnjim dnem potekajo vse dni v tednu in v skladu s Hišnim redom doma med 8:00 in 19:00 uro. Obiskovalcem ni več potrebno izpolnjevati PCT pogoja. Število obiskov in obiskovalcev ne bo več omejeno. V veljavi pa ostajajo še naslednja pravila:
• V času obiska je še vedno predpisana nošnja maske, razkuževanje rok in priporočena distanca;
• Ob vstopu v dom prosimo, da obiskovalci izpolnijo evidenčni list obiska;
• Prosimo, da obiskovalci na obiske prihajate zdravi, brez znakov prehladnih obolenj, povišane telesne temperature, kašlja ali drugih znakov bolezni. Prosimo tudi, da na obisk ne pridete, če ste bili v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba z virusom COVID – 19.
EKIPA DSO IZLAKE

Beri naprej ...

OBVESTILO O AKTUALNIH RAZMERAH

Spoštovani svojci!
Sredino in današnje testiranje sta nas navdala z optimizmom in upanjem, da bomo življenje v domu kmalu spet lahko organizirali po ustaljenih tirnicah. Na nobenem od testiranj namreč nismo potrdili nove okužbe v domu. V ponedeljek, 28.2.2022 bomo izvedli še zadnje testiranje in vas glede na rezultate obvestili o tem ali bodo potrebne še kakšne omejitve ali se bodo ukrepi, ki smo jih uvedli z namenom zmanjševanja tveganja za prenos okužbe med stanovalci, sprostili.
Prosimo za še malo potrpežljivosti in razumevanja ter se vam zahvaljujemo za podporo, ki nam jo izkazujete pri skrbi za vaše najdražje.
EKIPA DSO IZLAKE

Beri naprej ...

OBVESTILO O AKTUALNIH RAZMERAH

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev!
Današnje testiranje je pokazalo, da se okužba z virusom COVID – 19 med stanovalci še vedno širi. Zaznali smo še dve okužbi, eno pri stanovalcu 3. nadstropja negovalnega oddelka (JAVOR) in eno pri stanovalcu prizidka, bivalni del doma.
Ker se okužbe še vedno pojavljajo razpršeno na celotnem območju doma, smo se odločili ukrepe, ki smo jih uvedli z namenom zmanjševanja tveganja za prenos okužbe, podaljšati.
Ukrepi bodo v veljavi še ves naslednji teden. Obiski pri stanovalcih ne bodo mogoči, druženje med stanovalci, aktivnosti v dnevnih prostorih in izhodi stanovalcev iz doma bodo omejeni.
V naslednjem tednu bo še potekalo epidemiološko preverjanje in na podlagi rezultatov se bomo v ponedeljek, 28.2.2022 ponovno odločali o nadaljevanju ali sprostitvi ukrepov.
Še vedno se je možno naročiti na video klic (Viber ali Messenger) ali telefonski pogovor. Naročite se pri socialni delavki na telefonski številki 051 668 892, od ponedeljka do petka, med 13:00 in 15:00 uro. Prav tako lahko vsak dan za stanovalce prinesete pakete, ki jih pustite v vhodni avli na pripravljenem vozičku.
Zahvaljujemo se vam za podporo, razumevanje in potrpežljivost, o vseh novostih vas bomo sproti obveščali.
EKIPA DSO IZLAKE

Beri naprej ...

OBVESTILO O AKTUALNIH RAZMERAH

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
Epidemiološko preverjanje pri stanovalcih in zaposlenih v domu se je nadaljevalo tudi z današnjim testiranjem. Okužbo virusom COVID – 19 smo danes potrdili pri treh stanovalcih, ki smo jih že namestili v rdečo cono in obvestili njihove svojce. Trenutno je v rdeči coni nastanjenih 11 stanovalcev.
Okužbe smo zopet zaznali razpršeno, v enoti JAVOR (3.nadstopje) in enoti LIPA (1.nadstropje) negovalnega dela doma ter v prizidku, bivalni del doma.
Hvaležni smo, da z razumevanjem in potrpežljivostjo sprejemate ukrepe, ki smo jih uvedli z namenom, da zmanjšamo tveganje za širjenje okužbe.
EKIPA DSO IZLAKE

Beri naprej ...

OBVESTILO O AKTUALNIH RAZMERAH

Spoštovani svojci in obiskovalci naših stanovalcev!
Včeraj smo potrdili še dve okužbi, tokrat pri stanovalcih prizidka, njihove svojce smo o tem že obvestili in stanovalce namestili v rdečo cono. Ker se okužbe pojavljajo razpršeno, smo se na današnjem sestanku odločili zaostriti ukrepe, s katerimi zmanjšujemo tveganje za pojav in prenos okužbe.
OBISKI PRI STANOVALCIH NA CELOTNEM PODROČJU DOMA NE BODO MOŽNI, PREDVIDOMA EN TEDEN.
V ponedeljek, 21.2.2022, bomo glede na razširjenost okužbe, sporočili kako bo obiskovanje stanovalcev potekalo nadaljnje.
Stanovalci bodo obroke zaužili v svojih sobah, prav tako ne bo možno druženje v skupnih prostorih ter skupinske dejavnosti in aktivnosti.
Omogočili bomo stik s stanovalci preko VIDEO KLICEV. Za videoklic se lahko naročite pri socialni delavki Urški Kolar, od ponedeljka do petka od 13:00 do 15:00 ure, na telefonski številki 051 668 892. Videoklice bomo izvajali preko aplikacij Messenger in Viber.
Svojci lahko svoje najdražje oskrbite s priboljški in potrebščinami tako, da prinesete paket, ki ga lahko vsak dan odložite v vhodni avli doma, na za to pripravljen voziček.
Vsi si želimo, da izbruh okužbe omejimo in čim hitreje vrnemo življenje v domu v ustaljene tirnice.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje in potrpežljivost.
EKIPA DSO IZLAKE

Beri naprej ...

OBVESTILO O AKTUALNIH RAZMERAH

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
Na petkovem in današnjem testiranju smo okužbo potrdili pri štirih stanovalcih, njihove svojce smo že obvestili in stanovalce namestili v rdečo cono.
Okužba je trenutno prisotna pri stanovalcih enote LIPA (1.nadstropje) in stanovalcih enote JAVOR (3.nadstropje) v negovalnem delu doma.
Z DANAŠNJIM DNEM OMEJUJEMO TUDI OBISKE PRI STANOVALCIH ENOTE JAVOR (3.NADSTROPJE), OBISKI TOREJ NE BODO MOŽNI PRI STANOVALCIH 1. IN 3. NADSTROPJA.
V obeh enotah bomo še naprej izvajali epidemiološko preverjanje v skladu s predpisanimi protokoli.
Obiski v ostalih delih doma bodo potekali po ustaljenih pravilih.
Hvala vsem za potrpežljivost in razumevanje.
EKIPA DSO IZLAKE

Beri naprej ...

OBVESTILO O AKTUALNIH RAZMERAH

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
Danes smo v domu odkrili še dve okužbi, tokrat v enoti LIPA (1.nadstropje). Stanovalce, pri katerih smo okužbo zaznali smo že premestili v rdečo cono in obvestili svojce.
V naslednjih dneh bomo v enoti LIPA izvajali epidemiološko preverjanje, o rezultatih preverjanja vas bomo sproti obveščali.
Omejili smo tudi druženje stanovalcev te enote v dnevnem prostoru in drugih skupnih prostorih doma.
OBISKI PRI STANOVALCIH V ENOTI LIPA TRENUTNO NISO MOŽNI. OMEJITEV OBISKOV BO TRAJALA DO RAZJASNITVE RAZMER NA ENOTI, O ČEMER VAS BOMO SEVEDA OBVESTILI.
V ostalih enotah doma obiski še vedno potekajo po ustaljenih pravilih.
EKIPA DSO IZLAKE

Beri naprej ...