OBVESTILO O AKTUALNIH RAZMERAH


Spoštovani svojci in prijatelji doma!
V ponedeljek, 7.2.2022 smo v domu na hitrem testu zaznali okužbo s Covid – 19 pri stanovalcu enote JAVOR (3.nadstropje). Danes je bila okužba potrjena tudi s PCR testom. Stanovalca smo takoj namestili v rdečo cono, izvajamo pa tudi epidemiološko preverjanje pri stanovalcih in zaposlenih enote JAVOR. Zaenkrat drugih okužbe nismo zaznali. Zaradi preprečevanja prenosa okužbe so stanovalci te enote trenutno omejeni na bivanje v svoji sobi, ta ukrep bo trajal do razjasnitve razmer na enoti.
Obiski potekajo po do sedaj veljavnih pravilih.
O nadaljnjih aktivnostih vas bomo sproti obveščali.
EKIPA DSO IZLAKE

Beri naprej ...

OBVETILO UPORABNIKOM POMOČI NA DOMU

Spoštovani uporabniki storitve pomoči na domu, spoštovani svojci.
V preteklih dneh smo vas že obvestili, da smo se, zaradi naraščanja števila okužb v državi, v Domu starejših občanov Polde Eberl- Jamski, odločili, da od 31.1.2022 dalje začasno iz preventivnih razlogov odpovemo vsa osnovna čiščenja, družabništva in dodatna kopanja, katera v normalnih razmerah nudimo našim uporabnikom. Te storitve bomo ponovno nudili v dogovorjenem obsegu po izboljšanju situacije v državi.
Sedaj pa vas še obveščamo, da bomo morali, zaradi povečanega porasta odsotnosti socialnih oskrbovalk zaradi posledic COVID-19, v skladu s Protokolom za preprečevanje in obvladovanje prenosa okužb z virusom covid-19 pri izvajanju storitev pomoči na domu v Domu starejših občanov Polde Eberl-Jamski, od 1.2.2022 prilagoditi tudi izvajanje storitve najnujnejše nege in sicer v skrajšanem obsegu pol ure. Kosila, ki jih nudimo našim uporabnikom, bodo socialne oskrbovalke zgolj dostavljale uporabnikom. Zavedamo se, da bo naša pomoč začasno močno okrnjena, vendar nam žal trenutna situacija ne omogoča izvajanja storitev v polnem obsegu. O vseh spremembah vas bomo sproti obveščali.
V upanju na vaše razumevanje in na čim prejšnjo normalizacijo razmer vas lepo pozdravljamo. Ostanite zdravi.

S spoštovanjem,

Barbara Zlodej, mag. soc. del., koordinatorka in vodja pomoči na domu

Mateja Černi, univ. dipl. ekon., direktorica

 


Izlake, 31.1.2022

Beri naprej ...

OBVESTILO O AKTUALNIH RAZMERAH

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
Epidemiološke razmere so ta trenutek res kritične in tudi v domu čutimo vpliv širjenja okužb z virusom Covid -19.
Danes bomo v domu odprli rdečo cono, saj se v dom, po odsotnosti, vrača stanovalec, ki je z virusom okužen.
Vse bolj nas pesti tudi kadrovska stiska, zaradi karanten in izolacij pri zaposlenih. Kar nekaj zaposlenih je namreč obolelo, njihove stike, s stanovalci in zaposlenimi, pa pozorno spremljamo in redno testiramo.
Prav tako testiramo stanovalce, kadar se pokažejo kakšni znaki okužbe, vendar so bili do sedaj vsi testi negativni.
Režim obiskov za enkrat ostaja nespremenjen. O razvoju dogodkov vas bomo sproti obveščali.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBVESTILO O OBISKIH

Spoštovani svojci in obiskovalci naših stanovalcev!
Zaradi ponovnega naraščanja števila okužb s Covid - 19 in porasta prehladnih obolenj v domu, smo se odločili za manjšo omejitev obiskov.
OD PETKA, 7.1.2022, LAHKO K ENEMU STANOVALCU, NA OBISK PRIDE ENA OSEBA DNEVNO.
Ostala pravila obiskovanja ostajajo še naprej ista:
Na obiske prihajate zdravi, brez znakov prehlada, kašlja, povišane temperature. Nikakor ne prihajate na obisk, če ste bili v stiku z osebo pri kateri je bila potrjena okužba s Covid- 19.
Za vstop v dom potrebujete veljavno PCT potrdilo in osebni dokument.
Ob vstopu v dom obiskovalci izpolnijo evidenčni listek.
Obiski potekajo vse dni med 10:00 in 17:00 uro.
Veš čas obiska morajo imeti obiskovalci pravilno nameščeno kirurško masko, si razkuževati roke in vzdrževati razdaljo.
Verjamemo, da boste novo pravilo sprejeli z razumevanjem in odgovornostjo, saj je naš skupni cilj in želja, da skušamo zmanjšati tveganje za vnos in širjenje okužbe v domu.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

Certifikat kakovosti

Dragi naši prijatelji!

Spet imamo razlog za veselje, zadovoljstvo, ponos. V domu smo zadnja tri leta zaposleni, stanovalci in svojci "staknili" glave in se lotili uvajanja sistema za upravljanje kakovosti po modelu E - Qalin. V ponedeljek in torek je v domu potekala presoja našega dela, ki jo je opravila zunanja presojevalska organizacija QSocial in nam podelila certifikat kakovosti. Biti imetnik certifikata po modelu E – Qalin, pomeni, da smo na pravi poti, da skupaj razmišljamo o spremembah, jih uvajamo in ves čas preverjamo ali delamo dobro. Razmišljamo, kaj bi lahko spremenili in kako, da bi se vsi skupaj, stanovalci, zaposleni in svojci v našem domu počutili dobro, da bi bili slišani in spoštovani.

Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBVESTILO O POTEKU OKUŽBE

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
V tem tednu ob rednem epidemiološkem preverjanju na enoti Rožmarin, nismo odkrili novih okužb pri stanovalcih in zaposlenih. Danes je rdečo cono zapustil še zadnji stanovalec. V ponedeljek bomo še zadnjič izvedli testiranje stanovalcev na enoti Rožmarin. Če bodo rezultati tudi takrat negativni, bodo v torek sproščeni obiski na enoti Rožmarin, ki so do sedaj potekali ob predhodni najavi.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBNOVA DOMA

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
Danes se oglašamo z dobro novico. V poletnih mesecih smo se s projektom rekonstrukcije prvotne stavbe doma, ki je lansko leto napolnila 40 let, prijavili na razpis REACT EU in močno držali pesti, da prejmemo sredstva za res potrebno obnovo. Rezultati razpisa so znani in z veseljem sporočamo, da smo bili na razpisu izbrani in da bomo dom lahko obnovili z evropskimi sredstvi. Seveda nas čaka veliko dela, izbor izvajalcev, gradbena dela, ki jih moramo dokončati do konca junija 2023, vendar z optimizmom in navdušenjem gledamo naprej in se veselimo novih izzivov in uspehov.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

Voziček Oldi


V Domu starejših občanov Polde Eberl Jamski na Izlakah si že dalj časa želimo, da bi našim stanovalcem, ki so vezani na posteljo in ne zmorejo posedati na invalidskem vozičku, lahko ponudili možnost, da se družijo s sostanovalci v dnevnih prostorih in si privoščijo sprehod zunaj, na svežem zraku. Naš dom ima še zelo staro gradbeno strukturo in širina vrat v sobah ne dopušča, da bi stanovalce lahko kar s posteljo odpeljali na svež zrak.
Voziček Oldi, ki smo ga imeli na preizkušnji v mesecu oktobru, pa vse to omogoča. Stanovalcem tako lahko omogočimo druženje s svojci in sostanovalci na sprehodu zunaj ali v prostorih doma in jim tako širimo bivalni prostor ter dvigujemo kvaliteto bivanja.
Ker pa je cena takšnega vozička visoka, smo se s prošnjo obrnili na Občino Zagorje ob Savi in župana Matjaža Švagana, ki je razumel našo potrebo in prepoznal dodano vrednost uporabe takšnega vozička za starejšo populacijo v naši občini. Takoj se je odzval in se odločil, da bo voziček Oldi novoletno darilo našim stanovalcem.
Danes smo skupaj z županom Matjažem Švaganom voziček prevzeli od proizvajalca, gospoda Alojza Verbovška.
Veselimo se darila in smo hvaležni za hiter odziv in razumevanje potreb naših stanovalcev, ki jih je z današnjim dejanjem izkazal župan Matjaž Švagan, skupaj s sodelavci Občine Zagorje ob Savi.

DSO Polde Eberl Jamski Izlake

Beri naprej ...

OBVESTILO

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
Še naprej izvajamo epidemiološko preverjanje na enoti Rožmarin in tudi danes je bil en bris pri stanovalcu te enote pozitiven. Stanovalca smo premestili v rdečo cono in obvestili svojce.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBVESTILO

Spoštovani svojci!
Na današnjem epidemiološkem preverjanju na enoti Rožmarin, je testiranje stanovalcev in zaposlenih pokazalo pozitiven bris pri enem stanovalcu, ki smo ga že premestili v rdečo cono in obvestili svojce.
Glede na velik porast okužb v Sloveniji prosimo svojce in obiskovalce naših stanovalcev, da res odgovorno upoštevajo naša priporočila in pravila, ki veljajo ob obiskih:
Na obiske prihajajte res zdravi, brez znakov prehlada, vročine, glavobola in ostalih simptomov, ki so značilni za okužbo s COVID -19;
Na obisk ne prihajajte, če ste bili v bližnjem stiku z osebo, pri kateri so potrdili okužbo;
Ves čas obiska imejte pravilno nameščeno masko (čez usta in nos), razkužujte si roke in ohranjajte razdaljo;
Na obisk k enemu stanovalcu lahko hkrati prideta le dva obiskovalca, ki izpolnjujeta PCT pogoj. Obiske otrok pri stanovalcih odsvetujemo.
Hvala za razumevanje, spoštovanje pravil ter podporo, ki nam jo izkazujete.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...