Certifikat kakovosti

Dragi naši prijatelji!

Spet imamo razlog za veselje, zadovoljstvo, ponos. V domu smo zadnja tri leta zaposleni, stanovalci in svojci "staknili" glave in se lotili uvajanja sistema za upravljanje kakovosti po modelu E - Qalin. V ponedeljek in torek je v domu potekala presoja našega dela, ki jo je opravila zunanja presojevalska organizacija QSocial in nam podelila certifikat kakovosti. Biti imetnik certifikata po modelu E – Qalin, pomeni, da smo na pravi poti, da skupaj razmišljamo o spremembah, jih uvajamo in ves čas preverjamo ali delamo dobro. Razmišljamo, kaj bi lahko spremenili in kako, da bi se vsi skupaj, stanovalci, zaposleni in svojci v našem domu počutili dobro, da bi bili slišani in spoštovani.

Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBVESTILO O POTEKU OKUŽBE

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
V tem tednu ob rednem epidemiološkem preverjanju na enoti Rožmarin, nismo odkrili novih okužb pri stanovalcih in zaposlenih. Danes je rdečo cono zapustil še zadnji stanovalec. V ponedeljek bomo še zadnjič izvedli testiranje stanovalcev na enoti Rožmarin. Če bodo rezultati tudi takrat negativni, bodo v torek sproščeni obiski na enoti Rožmarin, ki so do sedaj potekali ob predhodni najavi.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBNOVA DOMA

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
Danes se oglašamo z dobro novico. V poletnih mesecih smo se s projektom rekonstrukcije prvotne stavbe doma, ki je lansko leto napolnila 40 let, prijavili na razpis REACT EU in močno držali pesti, da prejmemo sredstva za res potrebno obnovo. Rezultati razpisa so znani in z veseljem sporočamo, da smo bili na razpisu izbrani in da bomo dom lahko obnovili z evropskimi sredstvi. Seveda nas čaka veliko dela, izbor izvajalcev, gradbena dela, ki jih moramo dokončati do konca junija 2023, vendar z optimizmom in navdušenjem gledamo naprej in se veselimo novih izzivov in uspehov.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

Voziček Oldi


V Domu starejših občanov Polde Eberl Jamski na Izlakah si že dalj časa želimo, da bi našim stanovalcem, ki so vezani na posteljo in ne zmorejo posedati na invalidskem vozičku, lahko ponudili možnost, da se družijo s sostanovalci v dnevnih prostorih in si privoščijo sprehod zunaj, na svežem zraku. Naš dom ima še zelo staro gradbeno strukturo in širina vrat v sobah ne dopušča, da bi stanovalce lahko kar s posteljo odpeljali na svež zrak.
Voziček Oldi, ki smo ga imeli na preizkušnji v mesecu oktobru, pa vse to omogoča. Stanovalcem tako lahko omogočimo druženje s svojci in sostanovalci na sprehodu zunaj ali v prostorih doma in jim tako širimo bivalni prostor ter dvigujemo kvaliteto bivanja.
Ker pa je cena takšnega vozička visoka, smo se s prošnjo obrnili na Občino Zagorje ob Savi in župana Matjaža Švagana, ki je razumel našo potrebo in prepoznal dodano vrednost uporabe takšnega vozička za starejšo populacijo v naši občini. Takoj se je odzval in se odločil, da bo voziček Oldi novoletno darilo našim stanovalcem.
Danes smo skupaj z županom Matjažem Švaganom voziček prevzeli od proizvajalca, gospoda Alojza Verbovška.
Veselimo se darila in smo hvaležni za hiter odziv in razumevanje potreb naših stanovalcev, ki jih je z današnjim dejanjem izkazal župan Matjaž Švagan, skupaj s sodelavci Občine Zagorje ob Savi.

DSO Polde Eberl Jamski Izlake

Beri naprej ...

OBVESTILO

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
Še naprej izvajamo epidemiološko preverjanje na enoti Rožmarin in tudi danes je bil en bris pri stanovalcu te enote pozitiven. Stanovalca smo premestili v rdečo cono in obvestili svojce.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBVESTILO

Spoštovani svojci!
Na današnjem epidemiološkem preverjanju na enoti Rožmarin, je testiranje stanovalcev in zaposlenih pokazalo pozitiven bris pri enem stanovalcu, ki smo ga že premestili v rdečo cono in obvestili svojce.
Glede na velik porast okužb v Sloveniji prosimo svojce in obiskovalce naših stanovalcev, da res odgovorno upoštevajo naša priporočila in pravila, ki veljajo ob obiskih:
Na obiske prihajajte res zdravi, brez znakov prehlada, vročine, glavobola in ostalih simptomov, ki so značilni za okužbo s COVID -19;
Na obisk ne prihajajte, če ste bili v bližnjem stiku z osebo, pri kateri so potrdili okužbo;
Ves čas obiska imejte pravilno nameščeno masko (čez usta in nos), razkužujte si roke in ohranjajte razdaljo;
Na obisk k enemu stanovalcu lahko hkrati prideta le dva obiskovalca, ki izpolnjujeta PCT pogoj. Obiske otrok pri stanovalcih odsvetujemo.
Hvala za razumevanje, spoštovanje pravil ter podporo, ki nam jo izkazujete.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBVESTILO

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
Včerajšnje epidemiološko preverjanje pri zaposlenih in stanovalcih enote Rožmarin je minilo brez pozitivnega brisa. Vsi testi so bili negativni. Ponovno testiranje bo jutri, o rezultatih vas bomo seveda obvestili.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBVESTILO O POTEKU OKUŽBE

Spoštovani svojci!
V ponedeljek smo ponovno opravili epidemiološko preverjanje stanovalcev in zaposlenih na enoti Rožmarin. Vsi brisi, tako pri stanovalcih, kot pri zaposlenih, so bili negativni.
Predvidoma v sredo bomo testiranje na enoti Rožmarin ponovili. O rezultatih vas bomo obvestili.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBVESTILO O POTEKU OKUŽBE

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
Na današnjem testiranju je bila okužba potrjena še pri dveh stanovalcih enote Rožmarin, ki smo ju že namestili v rdečo cono, tudi svojci obeh stanovalcev so že bili obveščeni.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...

OBVESTILO O UKREPIH OB OKUŽBI

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
Kot smo poročali včeraj smo v našem domu zabeležili okužbo pri štirih stanovalcih. Zaenkrat je okužba omejena na enoto Rožmarin, zato pri ostalih enotah in stanovalcih nismo uvedli dodatnih ukrepov, obiski na drugih enotah potekajo po že dogovorjenem protokolu.
Obiske na enoti Rožmarin zelo odsvetujemo, jih pa bomo omogočili na izrecno željo svojcev, ki se morajo za obisk dogovoriti s socialno delavko, ki je dosegljiva na telefonski številki 051 668 892, od ponedeljka do petka me 13:00 in 15:00 uro. Obisk mora biti dogovorjen, ob prihodu v dom se je potrebno izkazati z veljavnim PCT potrdilom, svojce bomo opremili s potrebno zaščitno opremo.
Na enoti Rožmarin bomo epidemiološko analizo izvajali v soboto in ponedeljek, o rezultatih testiranj vas bomo sproti obveščali.
Ekipa DSO Izlake

Beri naprej ...