V Domu starejših občanov Polde Eberl Jamski na Izlakah si že dalj časa želimo, da bi našim stanovalcem, ki so vezani na posteljo in ne zmorejo posedati na invalidskem vozičku, lahko ponudili možnost, da se družijo s sostanovalci v dnevnih prostorih in si privoščijo sprehod zunaj, na svežem zraku. Naš dom ima še zelo staro gradbeno strukturo in širina vrat v sobah ne dopušča, da bi stanovalce lahko kar s posteljo odpeljali na svež zrak.
Voziček Oldi, ki smo ga imeli na preizkušnji v mesecu oktobru, pa vse to omogoča. Stanovalcem tako lahko omogočimo druženje s svojci in sostanovalci na sprehodu zunaj ali v prostorih doma in jim tako širimo bivalni prostor ter dvigujemo kvaliteto bivanja.
Ker pa je cena takšnega vozička visoka, smo se s prošnjo obrnili na Občino Zagorje ob Savi in župana Matjaža Švagana, ki je razumel našo potrebo in prepoznal dodano vrednost uporabe takšnega vozička za starejšo populacijo v naši občini. Takoj se je odzval in se odločil, da bo voziček Oldi novoletno darilo našim stanovalcem.
Danes smo skupaj z županom Matjažem Švaganom voziček prevzeli od proizvajalca, gospoda Alojza Verbovška.
Veselimo se darila in smo hvaležni za hiter odziv in razumevanje potreb naših stanovalcev, ki jih je z današnjim dejanjem izkazal župan Matjaž Švagan, skupaj s sodelavci Občine Zagorje ob Savi.

DSO Polde Eberl Jamski Izlake

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
Še naprej izvajamo epidemiološko preverjanje na enoti Rožmarin in tudi danes je bil en bris pri stanovalcu te enote pozitiven. Stanovalca smo premestili v rdečo cono in obvestili svojce.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci!
Na današnjem epidemiološkem preverjanju na enoti Rožmarin, je testiranje stanovalcev in zaposlenih pokazalo pozitiven bris pri enem stanovalcu, ki smo ga že premestili v rdečo cono in obvestili svojce.
Glede na velik porast okužb v Sloveniji prosimo svojce in obiskovalce naših stanovalcev, da res odgovorno upoštevajo naša priporočila in pravila, ki veljajo ob obiskih:
Na obiske prihajajte res zdravi, brez znakov prehlada, vročine, glavobola in ostalih simptomov, ki so značilni za okužbo s COVID -19;
Na obisk ne prihajajte, če ste bili v bližnjem stiku z osebo, pri kateri so potrdili okužbo;
Ves čas obiska imejte pravilno nameščeno masko (čez usta in nos), razkužujte si roke in ohranjajte razdaljo;
Na obisk k enemu stanovalcu lahko hkrati prideta le dva obiskovalca, ki izpolnjujeta PCT pogoj. Obiske otrok pri stanovalcih odsvetujemo.
Hvala za razumevanje, spoštovanje pravil ter podporo, ki nam jo izkazujete.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
Včerajšnje epidemiološko preverjanje pri zaposlenih in stanovalcih enote Rožmarin je minilo brez pozitivnega brisa. Vsi testi so bili negativni. Ponovno testiranje bo jutri, o rezultatih vas bomo seveda obvestili.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci!
V ponedeljek smo ponovno opravili epidemiološko preverjanje stanovalcev in zaposlenih na enoti Rožmarin. Vsi brisi, tako pri stanovalcih, kot pri zaposlenih, so bili negativni.
Predvidoma v sredo bomo testiranje na enoti Rožmarin ponovili. O rezultatih vas bomo obvestili.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci in prijatelji doma!
Na današnjem testiranju je bila okužba potrjena še pri dveh stanovalcih enote Rožmarin, ki smo ju že namestili v rdečo cono, tudi svojci obeh stanovalcev so že bili obveščeni.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
Kot smo poročali včeraj smo v našem domu zabeležili okužbo pri štirih stanovalcih. Zaenkrat je okužba omejena na enoto Rožmarin, zato pri ostalih enotah in stanovalcih nismo uvedli dodatnih ukrepov, obiski na drugih enotah potekajo po že dogovorjenem protokolu.
Obiske na enoti Rožmarin zelo odsvetujemo, jih pa bomo omogočili na izrecno željo svojcev, ki se morajo za obisk dogovoriti s socialno delavko, ki je dosegljiva na telefonski številki 051 668 892, od ponedeljka do petka me 13:00 in 15:00 uro. Obisk mora biti dogovorjen, ob prihodu v dom se je potrebno izkazati z veljavnim PCT potrdilom, svojce bomo opremili s potrebno zaščitno opremo.
Na enoti Rožmarin bomo epidemiološko analizo izvajali v soboto in ponedeljek, o rezultatih testiranj vas bomo sproti obveščali.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!
Leto je minilo odkar smo se prvič srečali z okužbami s COVID -19 v našem domu. Naraščanje števila obolelih v Sloveniji, s katerim s soočamo, je seveda povečalo tveganje za pojav okužbe tudi v našem domu.
Včeraj smo s hitrim antigenskim testom odkrili možnost okužbe pri dveh stanovalcih enote Rožmarin, zato smo danes opravili epidemiološko preverjanje s PCR testi pri vseh stanovalcih in zaposlenih na enoti Rožmarin. Rezultati so pokazali prisotnost okužbe pri štirih stanovalcih, ki smo jih že namestili v rdečo cono, katero smo  pripravili v dvorani doma. Svojce stanovalcev smo o okužbi že obvestili.
O vseh nadaljnjih korakih, ukrepih in dogajanju vas bomo seveda obveščali.
Ekipa DSO Izlake

Spoštovani svojci in obiskovalci naših stanovalcev!
Zaradi vse več dodatnih vprašanj, želimo pojasniti izrek Odloka, s katerim je Vlada RS predpisala izpolnjevanje PCT pogoja v Domovih za starejše. Odlok v 5. členu, ne govori zgolj o vstopu v dom, temveč o osebah, ki prihajajo v neposreden stik z uporabniki storitev.
»PCT pogoj iz 2. člena tega odloka morajo izpolnjevati vse osebe, ki pri opravljanju dela prihajajo v neposreden stik z drugimi osebami oziroma so udeležene v okoljih ali dejavnostih v Republiki Sloveniji, kjer obstaja neposredna nevarnost za izbruh okužbe in širjenje okužb s COVID-19 in s tem nevarnost za zdravje oseb, ki delajo v tem okolju ali uporabnikov storitev.« (Ur. list RS št.: 142/21)
To ne pomeni, da morate obiskovalci izpolnjevati PCT pogoj le ob vstopu v dom, temveč ob vsakem stiku, ki ga dom omogoči med svojci in stanovalci, zato obiskovalcem, ki ne izpolnjujejo PCT pogoja stanovalca ne moremo pripeljati pred dom, saj bi s tem kršili določila Odloka in se tudi zavedamo, da bi se s tem dejanjem tveganje za prenos okužbe zvišalo.
Hvaležni smo, da ste določila in omejitve svojci pozdravili in jih spoštujete, vemo, da je naš cilj skupen in isti. Vsi si želimo, da se ne bi ponovila lanska jesen in zima, ko so bile omejitve bolj stroge, ko smo dom za obiskovalce zapirali ali omogočali le nekaj obiskov tedensko z naročanjem…
Vaši najbližji stik z vami pogrešajo in si ga želijo zato smo veseli, da trenutni pogoji omogočajo, da na obiske prihajate tako pogosto kot želite in da z veljavnimi pravili zmanjšujemo tveganje za prenos okužbe na stanovalce.
Hvala za razumevanje in sodelovanje.
Ekipa DSO Izlake

 

OBVESTILO O OBISKIH
SPOŠTOVANI SVOJCI IN  OBISKOVALCI!
V SKLADU Z ODLOKOM O NAČINU IZPOLNJEVANJA POGOJA PREBOLEVNOSTI, CEPLJENJA IN TESTIRANJA ZA ZAJEZITEV ŠIRJENJA OKUŽB Z VIRUSOM SARS – COV – 2  (UR. LIST RS ŠT. 142/2021) , KI GA JE SPREJELA VLADA RS, VAS OBVEŠČAMO, DA BO VSTOP ZA VSE OBISKOVALCE MOGOČ LE Z VELJAVNIM PCT DOKAZILOM.
OBISKOVALCI, KI VELJAVNEGA DOKAZILA NE BODO PREDLOŽILI RECEPTORJU OB PRIHODU, V DOM NE BODO MOGLI VSTOPITI.
EKIPA DSO IZLAKE