DODATNO POJASNILO O IZPOLNJEVANJU PCT POGOJA

Spoštovani svojci in obiskovalci naših stanovalcev!
Zaradi vse več dodatnih vprašanj, želimo pojasniti izrek Odloka, s katerim je Vlada RS predpisala izpolnjevanje PCT pogoja v Domovih za starejše. Odlok v 5. členu, ne govori zgolj o vstopu v dom, temveč o osebah, ki prihajajo v neposreden stik z uporabniki storitev.
»PCT pogoj iz 2. člena tega odloka morajo izpolnjevati vse osebe, ki pri opravljanju dela prihajajo v neposreden stik z drugimi osebami oziroma so udeležene v okoljih ali dejavnostih v Republiki Sloveniji, kjer obstaja neposredna nevarnost za izbruh okužbe in širjenje okužb s COVID-19 in s tem nevarnost za zdravje oseb, ki delajo v tem okolju ali uporabnikov storitev.« (Ur. list RS št.: 142/21)
To ne pomeni, da morate obiskovalci izpolnjevati PCT pogoj le ob vstopu v dom, temveč ob vsakem stiku, ki ga dom omogoči med svojci in stanovalci, zato obiskovalcem, ki ne izpolnjujejo PCT pogoja stanovalca ne moremo pripeljati pred dom, saj bi s tem kršili določila Odloka in se tudi zavedamo, da bi se s tem dejanjem tveganje za prenos okužbe zvišalo.
Hvaležni smo, da ste določila in omejitve svojci pozdravili in jih spoštujete, vemo, da je naš cilj skupen in isti. Vsi si želimo, da se ne bi ponovila lanska jesen in zima, ko so bile omejitve bolj stroge, ko smo dom za obiskovalce zapirali ali omogočali le nekaj obiskov tedensko z naročanjem…
Vaši najbližji stik z vami pogrešajo in si ga želijo zato smo veseli, da trenutni pogoji omogočajo, da na obiske prihajate tako pogosto kot želite in da z veljavnimi pravili zmanjšujemo tveganje za prenos okužbe na stanovalce.
Hvala za razumevanje in sodelovanje.
Ekipa DSO Izlake

 

Nazaj