POROČILO O SPOPADANJU Z OKUŽBO

Poročilo o spopadanju z okužbo s COVID – 19 v DSO Izlake

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev!

V torek, 17.11.2020 smo v domu ponovno izvedli testiranje veh stanovalcev in zaposlenih. Rezultati niso bili spodbudni. Testiranje je namreč pokazalo pozitiven bris pri 18 stanovalcih in 5 zaposlenih. Svojce stanovalcev smo o rezultatih testiranja že obvestili.

Aktivno okuženih stanovalcev je tako danes 24, en stanovalec je na zdravljenju v Splošni bolnišnici Trbovlje, iz rdeče cone v dom pa sta se vrnila dva stanovalca, ki sta štirinajstdnevno izolacijo preživela brez izraženih simptomov.

Aktivno okuženih zaposlenih je ta trenutek 17.

Rdeča cona, ki smo jo vzpostavili v Domu sv. Jurija na Izlakah po zadnjem testiranju ne zadošča več za vse stanovalce, ki potrebujejo izolacijo, zato danes v domu pripravljamo rdečo cono, ki bo locirana v enoti Javor (3. nadstropje), kjer je tudi največje število pozitivnih stanovalcev. V rdečo cono v domu se bodo premestili tudi stanovalci iz Jurijevega doma.

V domu danes poteka profesionalno razkuževanje prostorov in premeščanje stanovalcev v rdečo in sivo cono, odvisno od tega ali je bil njihov bris pozitiven ali so bili v stiku z osebo, ki je pozitivna.

V petek, 20.11.2020 bomo ponovno testirali vse stanovalce in zaposlene, o rezultatih vas bomo seveda obvestili.

Stanovalci in zaposleni se kljub preizkušnji, v kateri pa nismo sami, saj nas svojci in bližnji podpirate in mislite na nas, počutimo dobro. Ob tem nam je v veliko pomoč tudi lokalna skupnost; župan Matjaž Švagan in Občina Zagorje ob Savi, Vrtec Zagorje, člani PGD zagorske občine in predstavniki Civilne zaščite. Potrpežljivo in z dobro voljo se spopadamo z izzivi, ki jih virus, ki je v tem letu spremenil življenje vsem nam, postavlja pred nas.

Ne bomo obupali, še se borimo, sporočajo zaposleni. Vsi pa vas lepo pozdravljamo in se vam za vašo podporo in lepe misli zahvaljujemo.

Ekipa DSO Izlake

Nazaj