POROČILO O SPOPADANJU Z OKUŽBO

Poročilo o spopadanju z okužbo s COVID - 19
Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev!
Stanje okužb z novim corona virusom v našem domu pri stanovalcih je trenutno takšno: v rdeči coni našega doma danes  biva 33 stanovalcev, ki so bili na testiranjih pozitivni na novi corona virus, dva stanovalca pa se zdravita v trboveljski bolnici. Večina stanovalcev je trenutno brez izraženih znakov bolezni in se dobro počutijo.
Z virusom je okuženih tudi 25 zaposlenih, kar seveda pomeni veliko kadrovsko stisko, so nam pa na pomoč priskočili prostovoljci  RK Zagorje in študentje Medicinske fakultete. S skupnimi močmi se tako zaposleni kot tudi prostovoljci trudimo, da je za vse  potrebe naših stanovalcev kar najbolje poskrbljeno. Poleg nege in oskrbe  še vedno razdelimo pakete, ki jih prinesete, opravimo video in telefonske klice, poskrbimo za prinos priboljškov iz domskega bifeja, s stanovalci poklepetamo, jih posedemo na invalidske vozičke, tudi potelovadimo…
Ostajamo pozitivni in pogumni ter že razmišljamo in načrtujemo kako bi v predprazničnem času omogočili stanovalcem in svojcem tudi oseben stik. O omogočanju obiskov in o protokolu  le –teh, vas bomo seveda pravočasno obvestili.
Lepo vas pozdravljamo stanovalci in ekipa DSO Izlake!

Nazaj