POROČILO O SPOPADANJ Z OKUŽBO

Poročilo o spopadanju z virusom COVID – 19
Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev!
V sredo, 25.11.2020 smo v domu ponovno testirali stanovalce in zaposlene. Rezultati so bili spet slabši od naših pričakovanj, vseeno  pa so stanovalci s pozitivnim brisom vezani na eno že znano žarišče okužbe. Pozitiven rezultat je imelo 13 stanovalcev in 8 zaposlenih.  Svojce stanovalcev s pozitivnim brisom smo že obvestili, stanovalci pa so bili premeščeni v rdečo cono. Trenutno je v našem domu aktivno okuženih 41 stanovalcev in 25 zaposlenih.
Večina stanovalcev se dobro počuti in nimajo izraženih znakov bolezni in se po predpisani izolaciji vrnejo v svoje sobe. Tako je ozdravelo in zapustilo rdečo cono že 17 stanovalcev, jutri pa jo bo zapustilo še 15 stanovalcev, ki so tudi brez znakov prestali obdobje izolacije.
Nekaj stanovalcev pa se zaradi bolezni, ki jih spremljajo že dalj časa, slabše upira virusu. V zadnjih dneh  so tako boj z virusom izgubil štirje naši stanovalci.
Okužba je  močno zmanjšala tudi število zaposlenih, ki se te dni z maksimalnimi močmi trudijo,  tudi  s pomočjo prostovoljcev, zagotoviti stanovalcem ustrezno oskrbo in nego.
Kljub vsemu  s pogumom in srčnostjo vztrajamo in se z vsemi ukrepi trudimo zajeziti nadaljnje širjenje okužbe.
Ekipa DSO Izlake

Nazaj