Obvestilo svojcem

Spoštovani svojci!
Kljub temu, da se ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe v Sloveniji počasi rahljajo, pa v domovih za starejše še veljajo pravila, s katerimi poskušamo zmanjševati tveganje za vnos okužbe v dom, saj so naši stanovalci ranljivi in bi jih morebitna okužba zelo prizadela.
Obveščamo vas o naslednjih novostih pri ukrepih, ki stopijo v veljavo 8.6.2020:
Obiski pri stanovalcih bodo še naprej potekali samo po predhodni najavi (pokličete socialno delavko Urško, 051 668 892 ali 03 56 74 104) in ob določenih terminih. Omogočili bomo več obiskovalcev na posamezen termin, tako bo načrtovanje obiskov za vas lažje, obiski pa bodo mogoči tudi  ob sobotah v dopoldanskem času. Prosimo obiskovalce, da se držijo navodil, s katerimi jih bo seznanilo osebje (nošenje maske, razkuževanje rok, varnostna razdalja, …)
Ker bodo obiski sedaj mogoči pogosteje, vas obveščamo da video klicev ne bomo več izvajali.
Če si zaželite druženja s stanovalcem izven domskih prostorov, se ravno tako najavite  pri socialni delavki, dogovorili bomo tudi termin vračanja stanovalca v dom.
Stanovalci lahko dom zapustijo tudi za več dni. Tudi za  bivanje izven doma se je potrebno predhodno najaviti. Svojce bomo opremili  z obrazcem za spremljanje zdravstvenega stanja, ki ga boste izpolnjevali tekom bivanja v domačem okolju.
Pakete s pripomočki in priboljški za stanovalce lahko sedaj prinesete s seboj na obisk, kjer bomo poskrbeli za razkuževanje embalaže v katero so prehranski izdelki zapakirani. Prosimo ne prinašajte sveže hrane, ki se hitro pokvari .
S trudom in odgovornostjo zaposlenih v domu nam je uspelo v času epidemije preprečiti vnos okužbe v dom. S skupnimi močmi in spoštovanjem pravil ter odgovornim odnosom si želimo, da nam vsem skupaj uspeva še naprej.
Hvala za razumevanje.
EKIPA DSO IZLAKE

 

Nazaj