NOVICE

Spoštovani svojci in prijatelji našega doma!

V soboto so bili znani rezultati drugega testiranja pri stanovalcih in zaposlenih. Kljub temu, da smo bili zadovoljni, da številka pozitivnih stanovalcev in zaposlenih ni bila visoka, ostaja dejstvo, da je okužba z virusom v našem domu še vedno prisotna. Zato v veljavi do nadaljnjega ostajajo tudi ukrepi, ki jih izvajamo z namenom preprečevanja širjenja okužbe med stanovalci in zaposlenimi. Zaposleni uporabljamo dodatno osebno varovalno opremo, ponovno smo razkužili prostore, kjer se je okužba pojavila, gibanje stanovalcev je trenutno omejeno na njihove sobe.
Zavedamo se vseh posledic, ki jih takšna izolacija lahko prinese našim stanovalcem, zato smo že v prejšnjem tednu ponovno organizirali podporno ekipo, ki jo sestavljajo fizioterapevtke in delovni terapevtki, ki priskočijo na pomoč stanovalcem in našemu negovalnemu osebju, ki v teh dneh dela v zmanjšanem številu. Naloge podporne ekipe so tudi nakup in dostava priboljškov in kavice iz domskega bifeja, razdelitev paketov, ki jih pošljete, izvajanje video klicev, posedanje na invalidske vozičke v sobi in razgibavanje, druženje in klepet s stanovalci… Skratka trudimo se, da bi v danih razmerah stanovalcem omogočili čim več udobja in prisluhnili njihovim željam in potrebam.
Testiranje vseh stanovalcev in zaposlenih bo ponovno potekalo v petek, oziroma ob pojavu simptomov.
Stanovalci v domu in v rdeči coni se počutijo dobro in z veliko mero potrpežljivosti sprejemajo situacijo  ter omejitve, ki jih je pojav okužbe v domu prinesel s seboj.
Vse vas lepo pozdravljamo, pazite nase in ostanite zdravi!
Ekipa DSO Izlake

Nazaj