NOVICE IZ DOMA

Spoštovani svojci!
Minilo je 14 dni od pojava okužbe v našem domu ter od uvedbe strožjih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe. Čeprav  okužba s COVID – 19 še ni izzvenela, tako  pri stanovalcih kot tudi pri zaposlenih, smo se odločili sprostiti nekatere ukrepe.
Z jutrišnjim dnem bodo stanovalci iz delov stavbe, kjer okužbe v zadnjih 14 dneh nismo več potrdili, lahko zapustili sobe, zopet posedali v dnevnih prostorih in obiskali domski park. V delih doma, kjer  je bila okužba potrjena, pa ostajamo pri strožjih ukrepih  med katerimi je tudi izolacija stanovalcev v sobah. Izvedli smo tudi profesionalno razkuževanje delov doma, kjer je možnost okužbe večja.
Ponovno testiranje vseh zaposlenih in stanovalcev bo potekalo v petek, razen pri stanovalcih in zaposlenih, ki bi v vmesnem času razvili znake okužbe z virusom in bodo testirani takoj ob pojavu znakov.
Trenutno v rdeči coni, v Domu sv. Jurija biva 6 stanovalcev, ki so bili pozitivni na COVID -19. V dom se je vrnilo 5 stanovalcev, ki v 14 – dnevnem bivanju v rdeči coni znakov okužbe niso razvili, kljub pozitivnem brisu.
Velika želja vseh zaposlenih v domu je, da se življenje naših stanovalcev čim prej vrne v kolikor toliko »normalen« ritem. Že od razglasitve prve epidemije v marcu, z bolj ali manj zaostrenimi zaščitnimi ukrepi, bijemo bitko z virusom. Vsi zaposleni v domu upoštevamo in spoštujemo predvidene ukrepe  - uporaba osebne zaščitne opreme, razkuževanje rok, površin in prostorov, zračenje, stalne ekipe na posameznih enotah…, da bi bilo širjenje okužbe čim manjše.
Svojo energijo zaposleni v teh dneh poleg nege in oskrbe  ter preprečevanja širjenja okužbe, vlagamo tudi v zagotavljanje čim večjega udobja stanovalcem, z delitvijo paketov, prinosom priboljškov (kavic, sladkarij, sadja…) iz bifeja, družabništvom, razgibavanjem in posedanjem, izvajanjem telefonskih in video pogovorov.
Zahvaljujemo se vam za potrpežljivost in razumevanje, ki ste ju tako stanovalci kot svojci, v dneh od potrditve prve okužbe v domu pokazali našim zaposlenim.
Lepo vas pozdravljamo in pazite nase.
Ekipa DSO Izlake

Nazaj